Octavian Berceanu, comisarul-șef al gărzii de mediu, a declarat la Digi 24, că o groapă de gunoi funcționează cu acordul primăriei, chiar în Parcul Natural Bucegi, lucru care i-a fost spus de cei care depozitau gunoiul cu o mașină în zonă.
Pe de altă parte primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a răspuns că „este o problemă total falsă”, că „nu există nicio groapă de gunoi în Sinaia” și îl acuză pe șeful gărzii de mediu că „încearcă să-și facă imagine”.
„Într-o zonă chiar circulată, lângă o zonă turistică, între un restaurant celebru și drumul de acces către Cota 1400. Vorbim de o carieră care se găsește abandonată, care este în Parcul Natural Bucegi și care a fost folosită de primărie pentru depozitarea deșeurilor. Mai nou, o parte din deșeurile depozitate în anii anteriori sunt folosite pentru a genera fundații în dezvoltări imobiliare, ceea ce e și mai crunt. Am filmat niște oameni care duceau deșeuri cu nonșalanță, deșeuri din construcții de infrastructură, construcții care erau puse în practică în baza unui contract întocmit cu primăria și la dispoziția primăriei.”, a declarat Berceanu
Octavian Berceanu susține că primarul a pus la dispoziție zona din parcul natural special pentru ca deșeurile să fie depozitate, iar în urma unei ploi abundente gunoaiele ajungeau în apele din Munții Bucegi și astfel erau transportate înapoi în oraș.
„Primarul le-a oferit această oportunitate de a duce deșeurile într-un spațiu care este parc natural, care este neamenajat, impropriu, care nu are niciun fel de aviz și care constituie infracțiune prin ce se întâmplă acolo. O parte din aceste gunoaie deveneau fundație pentru un dezvoltator imobiliar. Este noaptea minții ce se poate întâmpla acolo.
Tot astăzi, până să ajungem în acest punct, am avut o ploaie destul de puternică în partea superioară a abruptului și o parte din aceste gunoaie ajung iarăși în oraș, duse de ape. Circulația pe zona Sinaia a fost blocată din acest motiv. Am stat aproapte o oră blocați în circulație pentru că șuvoaiele de apă au dus pământ, nămol și gunoaie din aceste depozite ad-hoc în șosea, acolo unde circulam.”, a declarat
De asemenea, comisarul-șef al gărzii de mediu, a menționat că a găsit filmulețul cu groapa de gunoi datorită unor persoane din zonă care au filmat dezastrul din Munții Bucegi.
„Le mulțumesc celor care comentează pe postările de Facebook, de exemplu, așa am aflat de această groapă. Niște oameni au spus, pentru că tocmai postasem că am avut o descindere pe un versant unde aveam o exploatare forestieră, să vedem dacă a fost atinsă aria de protejare a pădurii, și ne-au spus să trecem și pe la această groapă. Ne-am dus, era o groapă mai mică astupată cu pământ și deșeuri din construcții, dar pe lângă noi a trecut un camion cu deșeuri care mergea în pădure. Drept pentru care ne-am luat după el și am descoperit această carieră. Le mulțumim cetățenilor care ne sesizează.