Vlăduţ Simionescu a pierdut în optimile de finală ale competiţiei de judo de la Tokyo. Românul a fost învins de ucrainianul Yakiv Khammo cu un waza-ari, reuşit în debutul meciului. Simionescu a încercat să revină în meci, însă adversarul s-a apărat bine şi a conservat avantajul fragil pe care l-a avut.
Văduț Simionescu, sportivul român de 31 de ani a câștigat în turul inaugural al Grupei C la judo, de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Românul l-a învins pe libanezul Ali Omar, 26 de ani, care s-a clasat pe locul 3 în decembrie la Campionatele Africane și pe locul 5 în mai, la ediția din acest an a competiției.
Vlăduț Simionescu este un sportiv în vârstă de 31 de ani pregătit la CS Politehnica Iași de prof. Costel Năftică.
Acesta va concura la categoria +100 kg, vineri, 30 iulie. Pentu Vlăduț Simionescu este a doua Olimpiadă din carieră, după Londra 2012 și după ce a ratat din cauza unei accidentări ediția de la Rio 2016.
CS Politehnica Iași a postat un mesaj de încurajare pentru sportivul Vlăduț Simionescu.
„Haideți să fim alături de Vlăduț Simionescu, este singurul performer pe care Iașul sportiv l-a oferit delegației României la Tokyo! Au spus medaliați români cât de greu este să te califici la Jocurile Olimpice, însă știm bine și cât de mult își dorește sportivul nostru să urce pe podiumul olimpic, cât a muncit și câte sacrificii a făcut pentru a-și împlini visul.
Vineri, în zori, undeva în jurul orei 05:30, Vlăduț, pregătit la CS POLITEHNICA IAȘI de antrenorul Costel Năftică, va intra pe saltea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în al patrulea meci al categoriei de greutate +100 kilograme, unde s-au calificat 22 de sportivi.”, a transmis CS Politehnica Iași.
Cei doi sportivi s-au clasat pe locul doi în proba de dublu rame masculin, obţinând timpul de 6 minute, 16 secunde 58//100. Tudosă și Cozmiuc au petrecut nu mai puţin de 10 luni în cantonament, în Italia, acolo unde s-au pregătit pentru Jocurile Olimpice.
La mijlocul lunii decembrie 2020, Ciprian Tudosă a postat o imagine șocantă pe contul său de Instagram: o palmă plină de băşici sparte. O imagine cumplită, dezolantă, pe care nu o poţi privi fără să ţi se facă pielea de găină.
„Așa arată palmele mele după 24 km de vâslit. Dar… fotbalul este un sport mai interesant… mai „periculos”. Cum am făcut-o și până acum, alături de colegii mei din Loturile Olimpice de Canotaj Masculin și Felinin muncim pentru a duce România, acolo sus, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului”, a scris Ciprian Tudosă în luna decembrie a anului 2020 pe Instagram.
După câştigarea medaliei de argint la Tokyo, CSA Steaua a readus în prim-plan poza care înfăţişa suferinţa din spatele performanţei.
„Așa arată palmele unui canotor de aur, dupa 24 km de vâslit! Ale cui sunt ele?! Ați ghicit… sunt ale lui Ciprian Tudosă! Suntem mândri de tine, Ciprian! Mulțumim pentru tot ceea ce faci și pentru că ne umpli sufletul de bucurie, de fiecare dată când urci pe podiumurile internaționale!”, a fost mesajul postat de CSA Steaua.
Vezi această postare pe Instagram