Alexandru Rafila, soluţii pentru accelerarea campaniei de vaccinare: „Ţinta de 10 milioane de vaccinaţi o s-o atingem la anul pe vremea asta. Mi se pare deplasat ca un prim-ministru să spună că nu ştie ce să facă”

Profesorul Alexandru Rafila a criticat Guvernul pentru că a reușit să atingă ținta de cinci milioane de persoane vaccinate abia la 31 iulie, şi nu la 1 iunie, cum promisese iniţial. Deputatul PSD prognozează că, respectându-se acelaşi ritm de vaccinare ca până acum, ţinta de 10 milioane de vaccinaţi ar putea fi atinsă abia peste un an.
Oana Anghel
01 aug. 2021, 08:54
Alexandru Rafila, soluţii pentru accelerarea campaniei de vaccinare:

Alexandru Rafila vine şi cu câteva soluţii pentru accelerarea campaniei de vaccinare. Specialistul se teme că, în condiţiile în care procentul persoanelor vaccinate va rămâne mic, impactul asupra sistemului de sănătate va fi unul major.

Am depășit cu 60 de zile termenul pe care domnul prim-ministru l-a fixat și avea dreptate atunci să îl fixeze la data de 1 iunie, cu speranța că până la 1 septembrie, dacă vă aduceți aminte, a spus că se vor vaccina 10 milioane de persoane. Or, 10 milioane în cel mai bun caz le atingem la anul pe vremea asta, așa că nu cred că este o veste foarte bună pentru că România se situează la jumătate față de media Uniunii Europene în ceea ce privește proporția de persoane vaccinate și lucrul acesta s-ar putea să aibă un impact serios asupra sistemului de sănătate.

Citeste si Preşedintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu: „E de neacceptat ca un spital să devină focar COVID. Cadrele medicale trebuie să se vaccineze”

Deosebirea între România și celelalte state din Uniunea Europeană va fi următoarea, persoanele care se vor infecta în România s-ar putea să aibă nevoie de o asistență medicală spitalicească mult mai frecvent și – Doamne, ferește! – să ajungă în Terapie Intensivă sau, chiar mai rău, să avem cazuri de deces”, a declarat Alexandru Rafila la B1 TV.

Prof Rafila, critici la adresa premierului: „L-am auzit că nu ştie ce ar putea să facă”

Deputatul PSD reiterează faptul că persoanele vaccinate care se infectează cu virusul SARS COV 2 nu vor dezvolta complicaţii.

În țările care înregistrează numere mari de cazuri, din vestul Europei, datorită acoperii vaccinale mari cazurile acestea grave și decesele practic nu apar la populația vaccinată și cred că acesta – sau acesta ar trebui să fie – principalul obiectiv și al nostru.

Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Eu i-am auzit și pe domnul prim-ministru, și pe domnul prefect al Bucureștiului că nu știu ce ar putea să facă”, a adăugat fostul reprezentant al României la OMS.

Citeste si Raed Arafat, anunţ privind valul 4 în România: „Ne putem intoarce la cele 1.500-1.600 de paturi de COVID”. Ce ne aşteaptă şi cât de pregătiţi suntem

Alexandru Rafila, soluţii pentru accelerarea campaniei de vaccinare

Totodată, profesorul Alexandru Rafila a propus o serie de soluţii pentru accelerarea campaniei de vaccinare, una dintre acestea fiind campaniile de informare ”țintite”.

Noi tot am explicat să facă campanii țintite, să informeze, să facă o campanie dedicată părinților care doresc să își vaccineze copiii, să existe în mediul rural posibilitatea informării chiar din casă în casă și consiliere. Asta necesită o logistică, un efort și o strategie, o gândire. Or, dacă ea nu există și singurul lucru sunt declarații sforăitoare la televizor care ulterior se dovedesc neinspirate, nu cred că putem să rezolvăm ceva.

Ajutăm cu toții, n-are nicio importanță orientarea politică ș.a.m.d., dar nu se poate să spui că nu știi ce să faci, chestiunea aceasta la un prim-ministru mi se pare puțin deplasată ca să nu spun nepotrivită”, a explicat profesorul Rafila.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 18 iulie
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Codul Rutier. Verificați în documente această dată. Este obligatoriu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'