Antonescu: Discutăm despre UDMR la guvernare doar dacă USL ia sub 50% din mandate

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri seară, că se poate discuta despre cooptarea UDMR alături de USL într-o viitoare guvernare doar în situaţia în care USL ar obţine sub 50% din mandatele în noul Parlament, situaţie pe care a preconizat-o "foarte puţin probabilă".
Romania TV
07 dec. 2012, 20:19
Antonescu: Discutăm despre UDMR la guvernare doar dacă USL ia sub 50% din mandate

„Mie mi se pare foarte puţin probabil ca noi să fim în situaţia de nu avea majoritatea absolută a mandatelor, pentru că şi un scor de 45-46 la sută vot propriu-zis te duce prin redistribuire la peste 50%”, a susţinut Antonescu într-o emisiune TV.

El a fost întrebat cine ar putea fi partenerii în ipoteza în care USL ar obţine mai puţin de jumătate din mandatele din viitorul Legislativ.

„Pare imposibil ca USL să nu fie prima forţă politică în topul rezultatelor şi atunci în mod normal cauţi un partener pentru a putea face acel 50% dacă nu-l ai. Cred în sensul acesta că nu sunt multe alegeri şi că, din punctul de vedere al USL, UDMR e singurul partener posibil, dacă nu avem acel 50%, dar este o pură ipoteză”, a declarat Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a fost chestionat dacă se va mai pune problema cooptării UDMR la guvernare alături de USL, dacă această formaţiune obţine 55%.

„Eu nu pot să răspund decât în nume personal şi în baza a ceea ce am discutat şi am angajat noi până acum. Răspunsul este nu. Nu dintr-o ostilitate faţă de UDMR, dar pentru că pur şi simplu 55% înseamnă cu redistribuire aproape 60 şi asta este suficient pentru o guvernare. Trebuie să ne gândim şi la opoziţie totuşi…”, a explicat preşedintele PNL.

El a mai precizat că în orice situaţie USL va purta discuţii cu toate formaţiunile parlamentare pentru modificarea Constituţiei, militând pentru „consensul dacă nu unanimitatea” pe cele mai multe subiecte care ar face obiectul revizuirii legii fundamentale.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, la Bistriţa, că orice formaţiune politică responsabilă care se prezintă la alegeri îşi doreşte să facă parte din Executiv după scrutin, el adăugând că UDMR nu exclude intrarea la guvernare nici cu USL, nici cu ARD.

Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă exclude intrarea la guvernare a UDMR alături de USL, Kelemen a spus că „nu exclude nimic sau aproape nimic”.

„Eu nu exclud nimic sau aproape nimic, nici USL, nici ARD. Noi avem experienţă cu toate partidele politice, de fapt cu toate partidele politice pe care noi le considerăm partide democratice, dar nu vorbim în acest moment despre guvernare”, a spus el.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Nicu Ceaușescu. De ce nu-l accepta nomenclatura. Marea problemă
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...