Pentru cei care vor să evite complicațiile emoționale, relaţiile de tip „prieteni-cu-beneficii” pot oferi un avantaj: sexul protejat.
Rezultatele unui nou studiu arată că persoanele care au relaţii de tipul prieteni-cu-beneficii sunt responsabile şi folosesc mai des lprezervativele în timpul sexului oral și vaginal, comparativ cu cele din relaţiile romantice tradiționale, potrivit yourtango.com.
Daca esti tânăr şi singur, este alegerea ta ce faci cu corpul tau. Iată însă câteva întrebări la care să te gândeşti mai întâi:
1. Cum mă simt după ce fac sex cu cineva pe care nu îl cunosc bine? Mă face să mă simt vie și fericită sau mă simt dezamagită?
2. Pot să am încredere că nu am făcut nimic care să îmi pună în pericol sănătatea fizică sau psihică? Este important să faci sex protejat, dacă nu ştii bine persoana cu care urmează să ai un contact sexual. Chiar şi dacă îl cunoşti, el poate să-ţi spună că e în regulă şi apoi tu să tragi ponoasele după o boală venerică. Cât despre partea psihică, s-ar putea să te doară mai mult pierderea unui prieten decât a unul partener ocazional.
3. Este încrederea în mine într-adevăr intactă? Am încredere în forţele proprii și acţionez cu toată convingerea? Nu te păcăli crezând că doar pentru că cineva doarme cu tine, te vei simţi mai bine despre tine. Dacă te simţi deja bine cu persoana ta nu vei avea nevoie de această aprobare din afară.
4. De fac sex? Cumva pentru a evita confruntările cu demonii mei proprii? Prin sexualizarea sentimentelor, putem evita confruntările cu propriile probleme. Și deşi confruntarea cu sentimentele noastre poate fi un lucru înfricoșător, e o cale mai bună spre dezvoltarea de sine.
5. Sunt dependentă de sex? Toate dependenţele au un mod meschin de a fi raţionalizate și negate.