Clotilde Armand gunoaie. Clotilde Aramand a bifat un nou episod în problema gunoaielor din sectorul 1. Luni seara, a semnat un contract de servicii de salubrizare cu firma RER Ecologic Service Bucureşti Rebu SA, firmă care activează şi în Oradea. Aceasta urmează să ridice gunoiul din sector pe perioada stării de alertă, iar edilul dă asigurări că mişcarea pe care a făcut-o este una bună, deoarece „diferența de preț dintre tarifele Romprest și cele RER este de 5 milioane de lei pe lună sau 60 de milioane de lei pe an”.
Colega sa de alianţă, Ramona Porumb, viceprimar PNL la sectorul 1, nu a fost, însă, convinsă de mişcarea bună a edilului. Aceasta susţine că nu poate fi vorba despre nicio economie, o nouă firmă presupunând o cheltuială în plus.
„Recunosc că mie nu-mi iese economia pe care o facem de niciun fel. Sunt aproximativ 13 milioane de lei care se adaugă în această lună la factura Romprestului. Dar nu discutăm despre asta pentru că în vigoare este în continuare contractul cu operatorul actual. Această nouă firmă este o cheltuială suplimentară la bugetul local”, a explicat, la Aleph News, Ramona Porumb.
Primarul Sectorului 1 a spus despre contractul cu Romprest că a fost „un contract unde mult mai importante au fost interese private decât cele ale cetățenilor din Sectorul 1”. Armand susţine că, în ultimii nouă ani, cetăţenii din sectorul 1 ar fi fost prejudiciaţi de aproximativ 117 milioane de lei de către Romprest.
„Altă explicație nu există pentru ședința din data de 8.06.2012 în care s-a aprobat o creștere ilegală a tarifelor cu 50%, la doar patru ani de la semnarea contractului și care a generat un prejudiciu pentru cetățeni de peste 117 milioane de lei. Altfel nu se explică votul pe repede înainte din aprilie 2019, care aproba o altă creștere de tarife, vot reluat câteva luni mai târziu pentru că a apărut o eroare materială (!!!) și Romprest avea nevoie de tarife mai mari.
Diferența de preț dintre tarifele Romprest, în baza unui contract pe 25 de ani, și cele RER, pe perioada stării de alertă, este de 5 milioane de lei pe lună sau 60 de milioane de lei pe an. Bani pe care putem să-i investim în școli, spitale, în parcuri, în spații verzi, străzi, monumente istorice, în viitorul nostru și al copiilor noștri”, a spus Clotilde Armand.