Situaţie critică la Botoşani. Un copil de nouă ani, în comă alcoolică la spital. Băiatul a fost găsit inconştient

Un băiat de doar nouă ani, din localitatea Bădiuți, Botoşani, a ajuns la spital în comă alcoolică profundă după ce a băut peste măsură.
Alina Costache
05 aug. 2021, 16:55
Situaţie critică la Botoşani. Un copil de nouă ani, în comă alcoolică la spital. Băiatul a fost găsit inconştient

Un copil de nouă ani, în comă alcoolică la spital. Potrivit botosaninews.ro, minorul a fost găsit inconștient lângă o fântână de familia sa, care a sunat la numărul de urgență 112 și a spus inițial că băiatul a căzut în fântână.

Un copil de nouă ani, în comă alcoolică la spital. Băiatul a fost găsit inconştient

Două ambulanțe au fost direcționate imediat la caz, însă, când au ajuns la fața locului, cadrele medicale au constatat că minorul nu era nici măcar ud și că zăcea inconștient din cauza alcoolului. Copilul a fost stabilizat și transportat la spital în stare comatoasă. Părinții au aflat abia la spital motivul pentru care băiatul lor era inconştient.

„Pacientul, în vârstă de nouă ani, a fost preluat în stare comatoasă şi transportat la Urgenţe Pediatrie. Prezenta o comă de etiologie neprecizată, agitaţie psihomotorie.

A fost stabilizat ulterior, iar la spital a început să îşi revină”, a spus medicul Eduard Gurău, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani, potrivit Monitorul de Botoșani. Minorul a fost testat la psihiatrie, unde rezultatul aparatului etilotest a arătat valoarea de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. După ce a primit îngrijiri medicale, acesta a fost externat.
Intoxicația cu alcool poate apărea și atunci când adulții sau copiii consumă accidental sau intenționat produse de uz casnic care conțin alcool. Semnele și simptomele otrăvirii cu alcool includ confuzie, vărsături, convulsii, respirație lentă (mai puțin de opt respirații pe minut), respirație neregulată (un decalaj de peste 10 secunde între respirații), piele vânătă sau piele palidă, temperatură corporală scăzută (hipotermie) și inconștiență.

Nu întotdeauna apar toate semnele sau simptomele de mai sus, însă dacă o persoană este intoxicată cu alcool și este inconștientă sau nu poate fi trezită, riscă să moară dacă nu se solicita ajutor medical. Spre deosebire de alimente, care pot dura câteva ore pentru a fi digerate, alcoolul este absorbit rapid de corp, cu mult înaintea celorlalți nutrienți. Și este nevoie de mult mai mult timp pentru ca organismul să scape de alcoolul ingerat. Majoritatea alcoolului este procesat (metabolizat) de către ficat.

Cu cât cantitatea de alcool băută este mai mare, în special într-o perioadă scurtă de timp, cu atât riscul de intoxicație cu alcool este mai mare. Băuturile mixte pot conține mai mult de o porție de alcool și pot dura chiar mai mult timp pentru a se metaboliza.

Potrivit specialiștilor, un bărbat care are o greutate de 100 kg și o înălțime de 1,70 metri poate intra în coma alcoolică daca bea cinci litri de bere sau 2,2 litri de vin. Medicii legiști spun că la o alcoolemie de peste trei ar putea surveni decesul, însă nu întotdeauna se întâmplă, fiind vorba doar de intoxicație a organismului cu alcool.

Citeşte şi: Răsturnare de situație în cazul fetei violate la Ploiești. Declarația controversată făcută de copilă: Minora a recunoscut că a consimțit la întreținerea de raporturi sexuale!
 

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce pensie primești dacă nu ai muncit nicio zi. Suma pe care o vei lua de la stat
Capital.ro
Românii nu vor primi toți banii câștigați în mod corect. Legea peste care nici judecătorii nu au putere
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Românii care au acest obiect prin casă se îmbogățesc instant
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ursă agresivă pe Transfăgărășan: turiști străini atacați după ce i-au dat de mâncare
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...