E oficial! Consiliul Constituţional din Franţa validează permisul sanitar. Ce prevederi au fost introduse

Consiliul Constituţional din Franţa a validat, joi, utilizarea permisului sanitar COVID-19. Totuşi, oficialii au blocat mai multe măsuri privind izolarea persoanelor la domiciliu şi încetarea contractelor de muncă pe durată determinată în lipsa prezentării dovezii vaccinării.
Alina Costache
05 aug. 2021, 18:09
E oficial! Consiliul Constituţional din Franţa validează permisul sanitar. Ce prevederi au fost introduse

Consiliul Constituţional din Franţa validează permisul sanitar. Consiliul Constituţional a analizat mai multe măsuri restrictive, inclusiv legea aprobată de Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului Franţei, la propunerea Administraţiei Emmanuel Macron privind obligativitatea vaccinării personalului medical şi utilizarea permisului sanitar (care atestă vaccinarea, vindecarea de COVID-19 sau un rezultat negativ la test).

Consiliul Constituţional din Franţa validează permisul sanitar. Ce prevederi au fost introduse

Conform acestei legi, permisul sanitar COVID-19 trebuie prezentat pentru accesul în cafenele, restaurante, avioane, trenuri, autocare pe distanţe lungi, precum şi pentru persoanele programate la consultaţii în spitale (cu excepţia urgenţelor) şi pentru vizitatorii centrelor de asistenţă.

Consiliul Constituţional a validat utilizarea permisului sanitar, stabilind însă că decizia de solicitare a documentului trebuie luată dacă este justificată de „gravitatea riscurilor de contaminare” şi „doar dacă nu constituie un obstacol pentru accesul la îngrijiri medicale”, potrivit postului BFMTV.

„Prin adoptarea acestor dispoziţii, legislatorul a urmărit obiectivul valorii constituţionale a protejării sănătăţii”, a motivat Consiliul Constituţional.

Însă Consiliul Constituţional a exprimat obiecţii privind izolarea obligatorie timp de zece zile a persoanelor bolnave. „Măsura nu este necesară, nu este adaptată şi nu este proporţionată”, putând fi considerată o măsură privativă de libertate „fără o decizie individuală fondată pe evaluarea unei autorităţi administrative şi judiciare”, a transmis Consiliul Constituţional, notează Mediafax.

În ţara noastră însă, În România s-au înregistrat 244 de cazuri noi de coronavirus din peste 20.000 de teste și 2 decese, în ultimele 24 de ore. Un laborator din Timiș a transmis joi pentru prima dată către DSP cifra testelor efectuate de la începutul pandemiei.

Până astăzi, 5 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.084.226 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.048.215 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 244 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 56 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 34.300 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 04.08.2021 (10:00) – 05.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 2 decese (bărbați), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Iași și Prahova.

Citeşte şi: Paşaport COVID obligatoriu în Germania. Toţi turiştii trebuie să prezinte documentul la intrarea în ţară
 

 

 

 

 

 

Spynews
La ce oră are loc finala de la 100 de metri liber, unde David Popovici vrea un nou aur olimpic. Programul complet al zilei de 31 iulie
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Afacerea cu care doi frați din Bihor au dat lovitura. Un litru poate costa și 200 de lei
Capital.ro
Răsturnare totală de situație în cazul UDREA. E nevinovată. A apărut dovada
Playtech.ro
Lavinia Pîrva, cea mai fierbinte apariție! Soția lui Bănică a arătat chiar TOT fără inhibiții
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
Drama care i-a marcat viața lui Andrei Stoica. Totul s-a schimbat din acel moment! Campionul, declarații emoționante la Star matinal e pe val: ”Plângeam în fiecare seară” | VIDEO
Spynews
Cătălin Bordea a oferit prima reacție în războiul dintre fosta soție, Livia, și prietenii săi: „Au fost lezați”
Evz.ro
Marele pericol care îl paște pe Prințul Harry. Salvarea ar veni de la Regele Charles
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Pensia cu care trăiește Nelu Vlad! Solistul piesei „Se mărită Mona mea” are o carieră de peste 4 decenii
Capital.ro
UE a dat ordin. România va impune interdicție. Românii care au interzis în tren
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Un membru al staffului Real Madrid colaborează cu NASA pentru programul Artemis
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?