Ce se întâmplă cu plămânii persoanelor vaccinate. Un studiu scoate noi detalii cruciale la iveală despre COVID

Oamenii care sunt vaccinaţi împotiva Covid, care fac totuși boala nu au plămânii afectați, așa cum se întâmplă la cei nevaccinați, arată noi date din India.
Alina Costache
06 aug. 2021, 16:37
Ce se întâmplă cu plămânii persoanelor vaccinate. Un studiu scoate noi detalii cruciale la iveală despre COVID

Ce se întâmplă cu plămânii persoanelor vaccinate. Potrivit Reuters, doctorii  indieni au studiat 205 de adulți cu Covid-19 confirmat, peste jumătate dintre aceștia având sub 50 de ani. Printre persoanele urmărite, 14% erau vaccinate complet, 15% erau vaccinate parțial, iar restul nevaccinate.

Ce se întâmplă cu plămânii persoanelor vaccinate. Un studiu scoate noi detalii cruciale la iveală despre COVID

Plămânii tuturor au fost studiați cu tomografii computerizate. Cercetătorii au dat câte o notă fiecăruia dintre cei cinci lobi ai fiecărui plămân, de la 0 (niciun efect al coronavirusului asupra lobului) până la 5 (peste 75% din lob afectat).

Din scorul total maxim posibil de 25, ”nota” medie de afectare a plămânului a fost 0 la cei complet vaccinați, 4 la pacienții parțial vaccinați și 11 în grupul nevaccinaților, potrivit studiului postat pe platforma medRxiv, înainte de evaluarea experților independenți.

Dr. Jaimin Trivedi de la Universitatea Louisville din Kentucky, coautor al studiului, a spus că rezultatele subliniază ”faptul că vaccinarea reduce severitatea bolii Covid-19 chiar dacă nu previne infecția la unii pacienți”.

Citeşte şi: Raed Arafat vine cu un anunţ privind valul 4 în România: „Ne putem intoarce la cele 1.500-1.600 de paturi de COVID”. Ce ne aşteaptă şi cât de pregătiţi suntem
Numărul persoanelor infectate cu Covid19 a trecut pragul de 200 de milioane la nivel global. 97% din cazurile grave provin de la nevaccinații, din SUA. Numărul cazurilor de infectări cu Covid19 a depășit miercuri pragul de 200 de milioane, potrivit unui bilanț al agenției Reuters. Cauza este răspândirea tulpinii Delta a Sars-Cov-2, care este mai infecțioasă, iar cele mai vulnerabile sunt zonele cu rate scăzute de vaccinare.

Creșterea cazurilor de Sars-Cov-2 scoate în evidență diferența în ceea ce privește procentul de vaccinare între națiunile bogate și cele sărace. Cazurile de Covid19 sunt în creștere în aproximativ o treime din țările lumii, iar în multe dintre aceste zone nici măcar jumătate din populație nu este vaccinată.

Organizația Mondială a Sănătății a solicitat miercuri o amânare pentru stimulatorii de vaccin COVID-19 înainte de imunizarea a cel puțin 10% din cetățenii fiecărei țari.

Citeşte şi: Actriţa Dorotheea Petre răbufneşte după ce a făcut COVID-19. Experienţa traumatizantă trăită în spital: „Situaţia este cu mult mai gravă decât putem să înţelegem”
 

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul unic descoperit recent în România. E spectaculos și are o lungime de 1.3 kilometri
Capital.ro
Amendă de până la 5.000 de lei. Interzis pentru cei care stau la bloc. Proprietarii nu au voie
Playtech.ro
Imagini de SENZAȚIE cu soția lui Ianis Hagi. Elena a făcut furori în luna de miere. E tot mai îndrăzneață
DailyBusiness
Cele mai poluate orașe din România au ajuns într-un clasament european. Unde îți poți pune în pericol sănătatea
Adevarul
Marturiile disidenților ruși eliberați în schimbul de prizonieri cu Rusia: „Este foarte dificil pentru mine din punct de vedere emoţional”
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Zani pariază totul pe o carte. Cum vrea să se îmbogățească
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Adrian Mutu e în stare de șoc, după cutremurătoarea veste primită: 'Am pierdut un frate!' 😢
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Declarațiile sfâșietoate ale bunicului celor doi copii loviți de un adolescent într-o parcare din București. Care este starea fetiței al cărui picior a fost amputat: „A avut coșmaruri”
Capital.ro
A murit unul din marii actori. Drum lin, maestre! A fost o legendă a scenei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Dărâmat de durere, bunicul băiețelului omorât în accidentul din Pantelimon cere dreptate "A băgat în pământ un suflet nevinovat"
substantial.ro
Descoperă insulele liniștite ale Greciei, recomandate de The Guardian
MediaFlux
PENSIA după 30 DE ANI de MUNCĂ! Se dau în PLUS SUTE de LEI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?