Prognoză 7 august 2021. Vreme capricioasă în weekend. Românii nu scapă de căldura şi vijelii

Valorile termice diurne vor fi în creştere uşoară, dar se vor menţine agreabile în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat averse și descărcări electrice, la începutul intervalului pe litoral, iar după-amiaza, cu o probabilitate mai mare la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar ziua și în Dobrogea.
Alina Costache
06 aug. 2021, 21:16
Prognoză 7 august 2021. Vreme capricioasă în weekend. Românii nu scapă de căldura şi vijelii
PROGNOZA METEO de WEEKEND. Vreme caniculară şi discofort termic ridicat. Nu scăpăm nici de vijelii

Prognoză 7 august 2021. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul și sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre 7 grade. Dimineața și noaptea, mai ales pe văi și în depresiuni, izolat, se va forma ceaţă.

Prognoză 7 august 2021. Cum va fi vremea în aceast weekend

BUCUREȘTI Vremea va fi frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 17…18 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 15 grade.

 LA NOAPTE În regiunile sud-estice, vor fi înnorări accentuate şi local averse şi descărcări electrice. În Dobrogea ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…40 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil și doar izolat va ploua slab, cu o probabilitate mai mare la munte.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe litoral și de scurtă durată asociat averselor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 și 20 de grade, mai scăzute în depresiuni până la 8 grade, dar și mai ridicate pe litoral, spre 23 de grade. În ultimele ore ale intervalului, izolat, va fi ceață. BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 16…19 grade.

DUMINICA Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării, iar în Banat, Crișana, local în Oltenia și pe suprafețe mai mici în Muntenia, va fi caniculă şi disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea în nord-vestul teritoriului și în zona Carpaților Occidentali, unde pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 37 de grade, iar cele minime între 7 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 25 de grade în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, în special în zonele depresionare, izolat se va forma ceaţă. BUCUREȘTI Vremea va continua să se încălzească, iar disconfortul termic va fi în creștere. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

LUNI Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în sud și izolat în rest, iar disconfortul termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza și seara, când se vor semnala averse și descărcări electrice, local în zonele montane și în nordul teritoriului și pe arii restrânse în rest. Izolat vor fi condiții de grindină și vijelii. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în timpul ploilor, iar mai ales în partea a doua a intervalului și în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 38 de grade, iar cele minime între 13 și 23 de grade, ușor mai scăzute în estul Transilvaniei. BUCUREȘTI Valorile termice vor fi în creștere față de intervalul anterior, iar disconfortul termic se va accentua. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 37 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 20…22 de grade, mai coborâtă în zona periurbană.

MARTI Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice în scădere față de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiază și seara, când se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local în jumătatea sudică a țării și în zonele montane și pe arii mai restrânse în rest. Ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat vor fi condiții de grindină și vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 36 de grade, iar cele minime între 12 și 23 de grade. BUCUREȘTI Vremea va fi în general instabilă și se va mai răci față de intervalul anterior. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade. DE MIERCURI PANA VINERI Vremea va fi călduroasă în majoritatea zonelor, iar pe arii restrânse caniculară în sud. Probabilitatea pentru fenomene asociate instabilității atmosferice va fi mai ridicată în partea a doua a intervalului.

Citeşte şi: Prognoza meteo 2 – 15 august. Vremea caldă, caniculară în sud, va alterna cu episoade de ploi şi vijelii puternice

Spynews
Cadavrul unui bărbat, găsit în cuptorul din bucătăria spitalului unde era internat. Polițiștii au pornit o anchetă
Bzi.ro
Ispita Diandra arată senzațional după ce a slăbit 8 kilograme! Ține post negru luni, miercuri și vineri
Fanatik.ro
Ce să pui alături de varză în borcane ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul neașteptat care o transformă într-un deliciu pe care-l vei savura la iarnă
Capital.ro
Durere infinită în muzica populară. S-a stins maestrul naiului din România
Playtech.ro
Cum a arătat Romina Gingașu mireasă. Imagini de colecție de la nunta româncei cu miliardarul Piero Ferrari
DailyBusiness
Ajutor de încălzire URIAȘ. Sute de lei în PLUS la pensie! Cum poți beneficia de ei
Adevarul
Degeaba ridicăm F-urile să urmărească dronele rusești, degeaba le identificăm și le luăm la țintă: „Probabil politicienii noștri așteaptă pierderi de vieți umane”
Spynews
Când este recomandat să pui castraveții la murat. Perioada ideală pentru a-i pregăti pentru iarnă
Spynews
Bianca Drăgușanu a primit amendă! Vedeta a răbufnit: ”Tupeu ordinar” | FOTO
Evz.ro
Oana Mizil, dezvăluiri incendiare. Adevărul despre agresiunile lui Vanghelie
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor
Cancan.ro
2 români, stabiliți în Italia, au avut parte de șocul vieții lor într-un supermarket din România. Cât au plătit pentru un coș de cumpărături
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cadavrele a doi bărbați din Brașov plutesc de zile întregi pe Marea Neagră! Motivul pentru care autoritățile nu le pot recupera! Familiile sunt disperate
Capital.ro
Adio, maestre! A murit cel mai iubit ACTOR al românilor. A fost idolul a generații întregi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de ani și era unicul copil al părinților: ”Facem un apel către toți cei care...”
substantial.ro
Doi foști directori și șapte funcționari ai Companiei Municipale Cimitire București S.A. trimiși în judecată de DNA
MediaFlux
NOUL PRAG de IMPOZITARE a PENSIILOR! SIMONA BUCURA OPRESCU a anunțat EXACT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...