Cercetatorii de la Cornell University au evidenţiat că atunci când oamenii îşi pun mâncare în farfurie în bucătărie, direct din vasul în care a fost preparată mâncarea, mănâncă cu 35% mai puţină mâncare decât atunci când ea este servită pe platou, adusă la masă şi pusă permanent în faţa ochilor. Când există distanţă între noi şi mâncarea noastră, spun specialiştii, ne gândim mai bine dacă ne este încă foame cu adevărat ca să fie cazul să ne mai punem o porţie în farfurie. Aşadar, pune mâncare în farfurie membrilor familiei direct din cratiţa, la bucătărie, fie că mâncaţi la masa din bucătărie, fie în sufragerie.
Dormi prea mult (sau prea puţin)
Cercetatorii de la Wake Forest University care au urmărit timp de 5 ani participanţii la studiu afirmă ferm faptul că o schemă corectă de somn şi odihnă este vitală oricărui plan de slăbit. Oamenii cu vârsta până în 40 de ani, care au dormit doar 5 ore sau mai puţin pe noapte, s-au îngrăşat în zona abdomenului de două ori şi jumătate mai mult decât cei care au dormit 7 ore pe noapte, în condiţiile unui regim alimentar similar.
Oamenii cu deficit de somn au tendinţa să mănânce mai mult şi să folosească mai puţină energie pentru că sunt obosiţi, spune dr Kristen Hairston. La fel păţesc şi cei care dorm mai mult de 8 ore pe noapte, care devin mai puţin activi din pricina lentorii instalate în corp.
Citeşte continuare pe sfatulparintilor.ro.