Nicolae Cristescu, fostul şef al Rapidului, plasat sub contral judiciar. ”Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: ILIE PETRE, PREDA EUGEN, ONORIU-ÎMPĂRĂȚEL DAVID, SOTIR SOLOMON, ILIE MARIAN, NOMOLOȘANU MARIUS, STOICA TERENTE ADRIAN, pe o durată de 30 de zile în cazul fiecăruia, începând de la data punerii în executare.”. se arată în decizie.
Constată că inculpaţii au fost puşi în libertate la data şi ora expirării măsurii reţinerii, după caz. ia măsura preventivă a controlului judiciar faţă de inculpaţii:
– CRISTESCU NICOLAE, ILIE RADU, ILIE FLORIN, pe o durată de 60 de zile în cazul fiecăruia, începând de la data de 13.08.2021 şi până la data de 11.10.2021, inclusiv.
Constată că inculpaţii au fost puşi în libertate la data şi ora expirării măsurii reţinerii, după caz.
Pe timpul controlului judiciar, impune fiecărui inculpat să respecte următoarele obligaţii:
– să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar în faţa căruia se afla cauza;
– să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi – cu excepția membrilor de familie – sau de martorii din dosar, şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale;
– să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme”, se arată în soluția pe scurt a magistratului TB.
Între timp măsura reținerii tuturor celor zece persoane propuse pentru arestare preventivă în acest caz a expirat, primele rețineri având loc miercuri noapte.
Decizia de vineri nu este definitivă și poate fi contestată de cei implicați dar și de procurorii DIICOT la Curtea de Apel București.
Fostul acționar al Rapid Nicolae Cristescu a fost reținut, miercuri noapte de DIICOT, în dosarul în care procurorii de la crimă organizată fac cercetări privind pretinse fapte de camătă și șantaj.
În acest dosar au fost reținuți și luptătorul Eugen Preda, cel condamnat definitiv pentru orchestrarea furtului de arme de la Ciorogârla, precum și interlopul bucureștean Petre Geamănu.
Alături de cei trei vor compărea în fața unui magistrat de drepturi și libertăți de la Tribunalul București cu propunerea arestării preventive alte șapte persaone care au ajutat gruparea în executarea pretinselor fapte.
Procurorii DIICOT de la Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului Grupări Infracționale Violente al DGPMB și Serviciului Investigații Criminale al IPJ Ilfov fac 18 percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Argeș, Dâmbovița și Ialomița, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de camătă și șantaj.