REPORTAJ Seara alegerilor la USL. Bucurie sobră, sub spectrul ameninţării „războiului nuclear”

Deşi au înregistrat o victorie zdrobitoare, liderii USL au fost departe de a jubila după anunţarea rezultatelor de la exitpolluri. Nu era teama faţă de o surpriză neplăcută ca la prezidenţialele din 2009, cât necunoscuta Băsescu. Antonescu şi Dragnea nu au ezitat să vorbească de posibilitatea unui "război nuclear".
Adrian Ilie
09 dec. 2012, 21:27
REPORTAJ Seara alegerilor la USL. Bucurie sobră, sub spectrul ameninţării

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Cu o oră înainte de anunţarea rezultatelor preliminare, liderii Uniunii au început să vină unul câte unul la sediul din bulevardul Kiseleff: Dan Radu Ruşanu, Daniel Constantin, Corneliu Dobriţoiu, Crin Antonescu, Liviu Dragnea, Ecaterina Andronescu, Robert Negoiţă ş.a. Deşi victoria era iminentă declaraţiile au fost prudente, preferând să vorbească despre responsabilitate şi planuri de viitor pentru guvernare.

Când Antonescu a sosit, a refuzat să dea vreo declaraţie înainte de exitpoll.

„Nu vreţi să mai aşteptăm câteva minute până când ştim cifrele?”, a spus liberalul. Un cameraman, exasperat de aşteptarea în frig în faţa clădirii, i-a răspuns printr-un distih: „Fiţi bun şi spuneţi-ne acum!”. Replica a provocat râsete în hohote, iar Antonescu s-a întors nedumerit de veselia subită a presei prezente.

Dragnea a făcut primele evaluări: USL-57-58%, ARD-19-20%. Secretarul general al PSD a mărturisit că a făcut şi un pariu cu un coleg de partid legat de prezenţa la vot: Dragnea a profeţit 40,6%, preopinentul 40,3%. Cât priveşte rezultatele numărătorii paralele, Dragnea a spus că aceasta ar putea fi întârziată de veselia useliştilor din secţii.

„S-ar putea să nu avem rezultatele în 100% din secţii. Bucuria e mare!”, a spus Dragnea zâmbind. „Eu le-am spus să se bucure bucure, dar…”, a adăugat pesedistul.

La declaraţiile de presă, USL a evitat formarea unui grup mare de lideri care să-şi exprime bucuria: au venit doar Crin Antonescu, Daniel Constantin şi Liviu Dragnea. Preşedintele PNL nu a uitat să avertizeze că USL îl susţine categoric pe Ponta pentru postul de premier. După declaraţii, când au intrat în sala de şedinţe, cei trei au fost au fost întâmpinaţi cu aplauze furtunoase, singurul semn de bucurie, într-o atmosferă foarte sobră.

La scurtă vreme, Antonescu a plecat din sediu. La o întrebare legată de posibilitatea refuzului lui Traian Băsescu de a-l desemna  pe Ponta premier, liberalul a trimis un avertisment clar: „La un atac nuclear se răspunde cu un atac nuclear”. Ideea a fost reluată şi de Dragnea care a catalogat un refuz al lui Băsescu drept „război nuclear”. Pesedistul s-a încrezător că preşedintele nu îşi va asuma însă consecinţele unui asemenea război. „Sunt convins că nu vom ajunge la situaţia aceea”, a afirmat Dragnea. Cât priveşte posibilitatea unor discuţii cu PPDD, pesedistul a răspuns laconic „Exclus”, evident surprins de întrebarea care i s-a pus.

În timpul ultimei declaraţii a lui Dragnea, a apărut la sediu şi preşedintele UNPR, Gabriel Oprea. Cei doi s-au sărutat călduros pe obraji, semn că ranchiuna de altădată pare a se fi topit. Apoi Oprea şi Dragnea au plecat împreună. Ultimul la o emisiune TV, urmând să se întoarcă apoi la sediul PSD, acolo unde se efectua numărătoarea paralelă a USL.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie să-l știe iubitorii de cafea
Capital.ro
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Problema care ne va goli buzunarele. Situația devine critică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Decizie pentru cei care locuiesc în case sau blocuri vechi. Statul va plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Remus Pricopie îl acuză pe Mircea Geoană de folosirea însemnelor NATO în campania electorală
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!