Prognoza meteo 17 august. Încă o zi cu temperaturi foarte mari, apoi vremea se răceşte

Canicula şi disconfortul termic accentuat vor persista în regiunile sudice și parțial în cele estice și centrale. Temperaturile vor ajunge până la 40 de grade la umbră. În vestul ţării şi la munte vor fi posibile intensificări ale vântului şi ploi, care se vor extinde şi în restul ţării în zilele următoare.
Alina Costache
16 aug. 2021, 17:06
Prognoza meteo 17 august. Încă o zi cu temperaturi foarte mari, apoi vremea se răceşte

Prognoza meteo 17 august. La noapte, cerul va fi variabil spre senin, cu înnorări la începutul intervalului în nord-est, iar apoi în nord-vest, unde izolat se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări în regiunile vestice și pe crestele montane, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 15 și 22 de grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, spre 10 grade, dar și mai ridicate în Dealurile de Vest, până la 25…27 de grade.

București. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.

Prognoza meteo 17 august – MARTI

Canicula şi disconfortul termic accentuat vor persista în regiunile sudice și parțial în cele estice și centrale, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități, însă în vest și nord-vest valorile termice vor fi în scădere semnificativă față de intervalul anterior. Temperaturile maxime se vor încadra între 24…25 de grade în Dealurile Crişanei şi 39…40 de grade în Lunca Dunării. Progresiv, dinspre vest, va crește gradul de instabilitate atmosferică, astfel că înnorările se vor accentua treptat în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, nordul și centrul Moldovei şi în zonele montane, unde vor fi perioade cu intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 60…80 km/h, pe alocuri vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp. În restul țării cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala spre seară și în cursul nopții și în Oltenia și în vestul Munteniei. Minimele termice vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade. Izolat se va forma ceață.

București. Canicula şi disconfortul termic accentuat vor persista, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul a 37 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Spre sfârșitul intervalului, temporar cerul se va înnora și va crește probabilitatea pentru fenomene specifice instabilității atmosferice. Minima termică va fi de 17… 20 de grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo pentru 16 – 29 AUGUST. Temperaturi foarte ridicate la începutul intervalului, apoi scad. Cum va fi vremea pe Litoral şi la munte

Prognoza meteo MIERCURI

Valorile termice vor scădea în toată ţara, vremea devenind răcoroasă în vest, nord şi centru şi doar pe spaţii mici, în sud-est, se va mai resimţi disconfort termic. Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat în sud, centru și est, precum și în zonele montane, unde se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe alocuri grindină și vijelii. Ploile vor avea caracter torenţial şi local se vor înregistra cantităţi de apă însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat, mai ales la începutul zilei. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 22 și 32 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 7 şi 17 grade, mai ridicate pe litoral. Izolat se va forma ceaţă.

București. Regimul termic se va pondera, dar vremea va fi în general instabilă. În special după orele amiezii, vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului; ploile vor avea caracter torenţial, se pot înregistra cantităţi importante de apă şi vor fi posibile vijelii şi grindină. Temperatura maximă va fi de 30…32 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

Citeşte şi: Caniculă severă urmată de furtuni violente. ANM a emis noi alerte meteo COD GALBEN şi PORTOCALIU

Prognoza meteo JOI

Vremea va deveni în general frumoasă, regimul termic diurn va fi agreabil în majoritatea zonelor, dar dimineaţa şi noaptea vor fi local răcoroase, în special în nord şi în centru. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5…6 grade în depresiunile intramontane şi 19…20 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, dar cu unele înnorări ziua în regiunile sudice şi la munte unde izolat vor fi ploi de scurtă durată, dar şi în sud-estul extrem unde, cu precădere dimineaţa, vor mai fi posibile fenomene de instabilitate atmosferică. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sud-est, cu viteze mai mari pe litoral şi izolat în zona montană înaltă. La sfârşitul nopţii, pe alocuri se va forma ceaţă.

București. Vremea va fi în general frumoasă, cu regim termic agreabil. Cerul va fi parţial noros ziua, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă, apoi se va însenina. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 16…17 grade, mai scăzută în zona periurbană unde la sfârşitul nopţii vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo VINERI

Vremea va fi predominant frumoasă şi se va încălzi uşor, devenind călduroasă în sudul extrem şi în sud-vest. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări în a doua parte a zilei la munte unde pe spaţii mici vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 34 de grade, cu valorile cele mai ridicate în sudul Olteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 6…8 grade în depresiunile intramontane şi 20…22 de grade pe litoral. La sfârşitul nopţii, pe arii restrânse vor mai fi condiţii de ceaţă.

București. Vremea va fi frumoasă, cu cer variabil şi vânt slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 16…17 grade, mai scăzută în zona periurbană.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Noi rute Wizz Air către două destinații adorate de români. Prețul biletelor pornește de la 25 de euro
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cuplul de la Insula Iubirii care NU S-A DESPĂRȚIT după terminarea filmărilor 😍 A fost prezent și la nunta Iustinei cu Cornel Luchian
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Românii ar putea călători fără vize în SUA, începând de anul viitor! Ce presupune campania „Calificăm România”, lansată de Guvern
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Studiu recent: Mercur ar putea avea un strat gros de diamante la adâncimi considerabile
MediaFlux
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'