Numărătoare paralelă: USL a câştigat toate cele 17 mandate de parlamentari în judeţul Iaşi

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2012. USL a câştigat toate cele 17 mandate de parlamentari în judeţul Iaşi, potrivit numărătorii paralele efectuate de PNL, printre câştigători numărându-se liberalii Relu Fenechiu şi Varujan Vosganian, transmite Mediafax.
Romania TV
10 dec. 2012, 00:39
Numărătoare paralelă: USL a câştigat toate cele 17 mandate de parlamentari în judeţul Iaşi

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Secretarul coordonator al PNL Iaşi Marius Dangă a precizat că, în urma centralizării rezultatelor din două-treimi din secţiile de votare din judeţul Iaşi, reiese că reprezentanţii USL conduc detaşat în toate cele 17 colegii.

Potrivit lui Dangă, la Senat, liberalul Varujan Vosganian ar fi obţinut în Colegiul rural Răducăneni 66 la sută, iar la deputaţi, Relu Fenechiu – 64 la sută, pe colegiul rural Tomeşti.

Mihaela Popa, senator PNL, venită în luna mai a acestui an de la PDL, a obţinut aproximativ 60 la sută din voturi în Colegiul Copou, în timp ce contracandidatul său, Teodor Baconschi (ARD), fost ministru de Externe, ar fi obţinut doar 18 la sută din voturi.

Tot la Senat, medicul Marin Burlea (USL), directorul Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi a obţinut 60 la sută din voturi, în timp ce actualul senator PSD Sorin Lazăr are peste 60 la sută din voturi în Colegiul Târgu Frumos.

La deputaţi, toţi cei 12 candidaţi USL au peste 50 la sută din voturi, scorurile acestora fiind cuprinse între 53,6 şi 68,8 la sută.

Secretarul de stat Mugur Cozmanciuc de la PNL a obţinut în colegiul Răducăneni 68,8 la sută din voturi, potrivit numărătorii paralele efectuată de PNL.

Ceilalţi candidaţi USL care, potrivit lui Marius Dangă, vor intra în Parlament sunt: Constantin Adăscăliţei, Neculai Răţoi, Sorin Iacoban, Vasile Mocanu, Anghel Stanciu, Cristina Nichita, toţi de la PSD, Gheorghe Emacu, membru UNPR, precum şi liberalii Relu Fenechiu, Grigore Crăciunescu, Anton Doboş şi Costel Alexe.

Potrivit reprezentanţilor PNL, pe locul doi în judeţul Iaşi s-ar situa PPDD, iar ARD pe poziţia a treia.

Printre cei învinşi s-ar număra, potrivit numărătorii PNL, actualii deputaţi PDL Cristina Dobre, Nicuşor Păduraru şi Marius Spînu, precum şi senatorul Dumitru Oprea.

Surse din cadrul ARD Iaşi au declarat că şansele cele mai mari să iasă parlamentari le au actualul deputat Petru Movilă şi directorul medical al Spitalului „Sfântul Spiridon” din municipiu, Camelia Bogdănici, care a candidat la deputaţi.

Actualul senator PDL Dumitru Oprea a afirmat că a obţinut aproximativ 20 la sută din voturi în Colegiul Tătăraşi, el adăugând că nu este sigur că va obţine un nou mandat la redistribuire.

„Sunt cinci mandate de senatori în judeţ, iar ARD ar trebui să obţină 20 la sută din voturi. Din datele noastre, este posibil să luăm în judeţ sub acest prag. Nu se ştie dacă vom avea la Iaşi vreun senator”, a spus Dumitru Oprea.

PPDD ar putea avea la Iaşi doi deputaţi, printre cei cotaţi cu şanse numărându-se şi actualul deputat Daniel Oajdea.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Alina Bădic anunță o săptămână de vis pentru aceste zodii. Schimbări benefice, dar și răsturnări de situație pentru ele
Capital.ro
Mașinile au interzis! Amenda este de 10.000 de lei. E lege în România
Playtech.ro
Ce analize poți face gratuit dacă nu ai asigurare de sănătate. Investigațiile medicale pe care toți românii ar trebui să le facă
DailyBusiness
Lovitură pentru români! Premierul confirmă: PREȚURILE EXPLODEAZĂ
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cea mai ieftină stațiune de pe litoralul românesc. Turiștii dau năvală
Ego.ro
Mădălina Ghenea a ieșit la masă alături de un actor de la Hollywood. Cum a fost surprinsă românca în compania starului american
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
A început programul național FIV 2024: Sprijinul financiar oferit de Ministerul Familiei și documentele necesare pentru înscriere
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
ANM a emis coduri galbene de vânt puternic și caniculă în mai multe județe
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!