Dacă s-ar atinge de un brad, băiatul ar risca să intre în şoc anafilactic, aceleaşi simptome pe care le au oamenii alergici la înţepăturile de albină. De asemenea, băiatul nu poate mânca anumite alimente ce au în compoziţie muguri de brad, printre care şi o plăcintă tradiţională din Marea Britanie.
Citeşte şi Spune-mi când te-ai născut ca să-ţi spun ce alergii poţi să faci
Băiatul a moştenit această condiţie medicală de la mama lui Bree Lester, scrie cotidianul The Sun. Femeia de 37 de ani din Norfolk l-a testat când acesta era doar un bebeluş pentru a nu trece prin aceleaşi chinuri ca şi ea.
În perioada sărbătorilor femeia trebuie să fie foarte atentă. „Înainte să îl las să plece în vizită acasă la un prieten trebuie să fiu sigură că familia respectivă are doar brazi falşi”, explică mama băiatului.
Cu toate acestea bunicii băiatului au un brad adevărat, astfel că orice vizită trebuie făcută cu atenţie. Atunci când îi vizitează ea şi copilul trebuie să stea într-o cameră diferită.
„Aş vrea şi eu un brad adevărat, dar ei mă îmbolnăvesc”, spune cu tristeţe Theo Lester.
Familia este dezamăgită că nu poate avea un brad adevărat. Capul familiei, Steve, în vârstă de 39 de ani, încearcă să îi adune pe toţi alături de sărbători, spunând că nu bradul este cel mai important lucru de Craciun, ci faptul că sunt împreună şi mereu este o zi specială.
Alergia la polenul de brad sau chiar la acele acestuia este o alergie mai rar întâlnită, însă deosebit de periculoasă. Reacţiile sunt diferite de la probleme de respiraţie cauzate de umflarea gâtului, nasului şi a buzelor până la pierderea conştiinţei şi chiar atac de cord.
Citeşte şi Cei mai ciudaţi pomi de Crăciun: brazii negri, în culorile curcubeului sau cu vârful în jos