Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre restricţiile pentru nevaccinaţi. „Nu cred că mai e nevoie de restricții dacă ai vaccin. Nu vreau să facem discriminări”

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, că nu este de acord cu aplicarea de măsuri prin care oamenii nevaccinaţi să nu poată intra în centre comerciale, spunând că nu e nevoie de astfel de decizie "dacă ai vaccin".
Filip Stan
19 aug. 2021, 21:57
Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre restricţiile pentru nevaccinaţi.

Florin Cîţu a amintit că, după terminarea valului trei al pandemiei, a cerut să fie păstrată capacitatea în secţiile de terapie intensivă, însă acum România beneficiază de doze de vaccin.

„După ce s-a terminat valul trei, am spus că vreau să păstrăm capacitatea la ATI, vreau proceduri care să facă transferuri. Acum avem vaccin pentru toată lumea. Am învăţat că indiferent de restricţii nu poţi învinge pandemia decât prin vaccinare”, a declarat Florin Cîţu, la TVR1.

Florin Cîţu explică ce se întâmplă cu bonurile pentru vaccinaţi. „Intră în vigoare”

Întrebat despre măsurile aplicate de Guvern pentru a stimula campania de vaccinare, premierul a vorbit despre măsura acordării de bonuri persoanelor care se vaccinează împotriva COVID-19.

„Acele bonuri intră în vigoare. Ministerul Sănătăţii ar putea lua bani din actualul buget şi să ceară la rectificare. Ar putea fi gata şi în câteva săptămâni. E nevoie doar de o hotărâre de guvern ca să vedem cum facem acest lucru”, a spus şeful Executivului.

Premierul a reiterat să nu vrea aplicarea de restricţii persoanelor care nu sunt vaccinate.

„Nu sunt de acord ca cei nevaccinaţi să nu poată intra în centre comerciale. Nu vreau să facem discriminări”, a spus Florin Cîţu.

Referitor la testarea pe banii proprii a personalului medical, premierul a afirmat că nu s-a renunţat la această măsură.

„Nu s-a renunţat. Sunt trei variante la care se lucrează. Eu nu am renuntat la acea variantă. E vorba de forma în care se va reglementa.

Dacă aş putea avea o critică pentru colegii din parlament, când avem lucruri importante, ele ar trebui să treacă mult mai uşor de Ăarlament. Ar trebui să fie mult mai rapizi”, a spus Cîţu.

Citeşte şi: Florin Cîțu ține cu dinții de Guvern în fața PSD-ului: „Niciodată nu mi-am dorit remaniere, dar nu las România pe mâna socialiștilor”

Florin Cîţu, despre momentul la care se vor aplica noi restricţii

„Nu cred că mai e nevoie de restricții dacă ai vaccin. Avem acele măsuri care vor intra la 2 la mie, 3 la mie. Astăzi suntem mult mai pregătiţi să facem faţă oricărui val

Avem de toate. Companiile au învăţat să lucreze în acest sistem. Nu-mi fac griji pentru restricţii. Specialiştii ne vor spune dacă e nevoie de a treia doză. O să mă duc din nou să mă vaccinez, dacă va fi cazul, ca oamenii să vadă că e un lucru bun”, a conchis premierul.

Citeşte şi: Florin Cîţu, veste proastă despre creşterea salariilor pentru profesori. „Nu în acest an. România a suferit o criză uriaşă”

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!