Orban, mesaj pentru delegaţii PNL: „Oare acest guvern este bine perceput de public?”

Actualul lider al PNL a trecut la lupta la baionetă şi la campania electorală "membru cu membru" în circumscripţiile PNL.
Filip Stan
21 aug. 2021, 13:04
Orban, mesaj pentru delegaţii PNL:

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, le cere delegaţilor la Congresul partidului din 25 septembrie să analizeze, atunci când votează, dacă Guvernul are performanţă şi dacă este bine perceput de opinia publică. „Pentru că dacă nu este bine perceput de populaţie şi noi alegem premierul preşedintele Partidului Naţional Liberal, atunci pa, nu mai putem schimba dacă lucrurile nu merg bine. Că el e preşedinte cine… se schimbă singur din funcţia de prim ministru? Hai să fim cinstiţi!”, afirmă liderul liberal.

„La ora actuală, pe analizele sociologice, publicul din România care este naţionalist, nu neapărat într-un sens negativ, naţionalist, patriot, conservator, tradiţionalist creştin este de aproape 70% din populaţie. Eu nu pot să las aceşti 70% din populaţie pentru PSD şi pentru AUR şi să mă cantonez într-o doctrină liberală foarte restrânsă, chiar cu uşoare tendinţe progresiste, şi să mă bat pe o nişă electorală de 15-17% cu partenerul meu de la guvernare. Noi strategic trebuie să gândim măsuri pentru acest public, trebuie să gândim mesajul public care să fie dedicat oamenilor care gândesc astfel. Noi nu avem voie, pentru că altfel viitorul nostru în 2024 nu va fi deloc roz”, a afirmat Ludovic Orban, în discursul ţinut, sâmbătă, la prezentarea moţiunii „Forţa dreptei” în Comitetul Director Judeţean al PNL Satu Mare.
ALEGERI PNL 2021. Ludovic Orban se laudă că nu a numit în funcţii „numai dintre prieteni sau dintre cunoscuţii găştii”

Liderul PNL a făcut referire şi la guvernare, el spunând că scorul electoral al PNL va depinde de performanţa guvernamentală. „Dacă Guvernul nu are rezultate, nu are o percepţie bună, dacă oamenii consideră că România nu e într-o direcţie bună sub guvernarea noastră, partidul va avea de suferit. Performanţa la guvernare este fundamentală. Când veţi alege în 25 septembrie să vă puneţi şi această întrebare, pe lângă întrebarea cine e mai bun dintre candidaţi. Dar trebuie să vă puneţi şi întrebarea asta: este sau nu este performant acest guvern, este sau nu este bine perceput de populaţie acest guvern, pentru că dacă nu este bine perceput de populaţie şi noi alegem premierul preşedintele Partidului Naţional Liberal, atunci pa, nu mai putem schimba dacă lucrurile nu merg bine. Că el e preşedinte cine… se schimbă singur din funcţia de prim ministru? Hai să fim cinstiţi!”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Florin Cîţu, desfiinţat de un apropiat al lui Dacian Cioloş. „CV-ul lui pute. Arogant, țâfnos și amnezic când e în dificultate, domnul Cîțu nu ar fi avut ce să caute în poziția în care este”

El a catalogat coaliţia de guvernare drept una „foarte complicată”, a cărei coeziune e dificil de menţinut. Orban a subliniat că are experienţă în negocieri politice legate de coaliţii arătând că singura coaliţia la care nu a participat a fost cea cu PSD, căreia i s-a împotrivit.

„Dacă această coaliţie de guvernare nu rezistă, nu văd cum vom putea guverna România nu opt ani de zile cum zic unii, măcar ăştia patru ani”, a concluzionat Orban. El le-a cerut liberalilor de la Satu Mare să voteze „singuri, în cabina de vot”.

„Vrem un Partid Naţional Liberal în care deciziile să fie luate de forurile statutare şi de membrii PNL sau acceptăm un partid care să cânte şi după partituri care nu sunt create în interiorul partidului?”, a mai afirmat Orban.

Orban susţine că implementarea tuturor proiectelor de investiţii aprobate pe lista-sinteză la CNI va dura 20 de ani în ritmul actual

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, afirmă că implementarea tuturor proiectelor de investiţii aprobate pe lista-sinteză la Compania Naţională de Investiţii (CNI) va dura 20 de ani în ritmul în care licitaţiile se desfăşoară în prezent, în sistem centralizat. El susţine că a ridicat această problemă în discuţiile din coaliţia de guvernare încă de acum patru luni şi consideră că o soluţie ar fi descentralizarea licitaţiilor şi a derulării investiţiilor.

„O altă posibilitate de finanţare este pe CNI (Compania Naţională de Investiţii – n.r) şi aicea v-o spun clar: de peste patru luni de zile le-am explicat în coaliţie că, dacă menţinem actualul sistem de achiziţie – adică achiziţie centralizată cu cei 20 de angajaţi de la achiziţiile publice de la CNI – ritmul de finalizare a procedurilor de licitaţie este foarte lent. Pe evaluările pe care le-am făcut, se pot termina între 150 şi 170, hai să zic, dacă mai angajăm câţiva, maxim 200 de proiecte pe an. La ora actuală sunt aprobate pe lista-sinteză 4.000 de proiecte. Calculaţi, ne trebuie minim 20 de ani ca să ajungem să semnăm contractele pe proiectele respective”, le-a transmis Ludovic Orban primarilor, sâmbătă, la o şedinţă a PNL Satu Mare.

Orban a avansat şi o rezolvare a acestei situaţii.  „Soluţia e simplă, la îndemână şi înseamnă o simplă Ordonanţă de Urgenţă în care să se delege competenţele de organizare a procedurilor de licitaţie şi ulterior de derulare a investiţiei către primării. Sigur, sub un anumit nivel valoric: 20-25 de milioane la localităţi, la Consilii Judeţene poate un plafon valoric un pic mai mare, dacă nu se face lucrul ăsta, stăm şi aşteptăm de la CNI, ne tot ducem la întâlniri cu premierul şi cu doamna directoare Manuela Pătrăşcoiu care ne mai spune ce hârtii să mai băgăm în dosare şi ce să mai facem şi o să tot aşteptăm, nu chiar până la Calendele greceşti, dar mult mai mult decât…”, a arătat el.

Liderul PNL a susţinut că până la jumătatea anului viitor fiecare primar ar trebui să aibă cel puţin un contract semnat cu Compania Naţională de Investiţii.

„Acuma nu mai spun că au finalizat licitaţii şi nu vor să semneze contractele cu constructorii, sau au semnat contractul, dar nu se duc pe lucrare până nu se adoptă (…) schimbarea mecanismului de indexare a valorii contractelor pe lucrările de investiţii în construcţii”, a adăugat preşedintele PNL.

DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Ce va face Irinel Columbeanu de Sărbătorile Pascale: Ce meniu special va avea la azilul de bătrâni
Fanatik.ro
Băutura care are rolul de a preveni apariția unui AVC. E una dintre cele mai consumate din lume și e recomandată de medicul Vlad Ciurea
Capital.ro
Amendă pentru românii care folosesc numerar. Obligația legală când ai bani cash. Fiscul nu mai iartă
Playtech.ro
Oraşul din afara ţării populat de români. Aici sunt peste 500.000 de cetăţeni de-ai noştri
DailyBusiness
Vouchere de vacanță 2025. Guvernul aprobă normele de accesare! Ce trebuie să facă bugetarii pentru decontare
Adevarul
Orban o abandonează pe Lasconi și n-o mai susține în alegeri: „N-are nicio șansă”. Pe cine mizează acum
wowbiz.ro
Al patrulea deces la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași! Gabriela Ștefănescu este doctorița care a fost găsită moartă după ce a participat la un simpozion medical. Ce au arătat rezultatele venite de la INML
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
BCR, sfaturi financiare de Sărbători. Cum pot românii să economisească
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Criminalul din Băleni, care a ucis și batjocorit o femeie de 80 de ani, a fost trimis în judecată! Ce a făcut acesta după ce i-a luat viața bătrânei
Cancan.ro
Bianca Drăgușanu, GOALĂ în public! S-a dezbrăcat în fața celor prezenți și apoi și-a... GALERIE FOTO
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Marele actor de care românii s-au despărțit cu durere. A fost cel mai bun. Nu poate fi uitat
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Imagini cutremurătoare cu Rareș Ion, tânărul care a murit după supradoză, filmate de Maru. Se vede clar cum i-a procurat substanțe interzise, deși neagă că ar avea o implicare. Prietena lui Rareș rupe tăcerea: "Își bătea joc de el"
Cât de periculoasă este vopseaua de ouă. Atenționarea specialiștilor pentru sănătatea noastră
MediaFlux
Taxa ”ascunsă” la plata cu cardul. La ce trebuie să fim atenți
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
„Farmacia verde” din curte. Cristela Georgescu dezvăluie secretele unei plante-minune: Uscați sau faceți ceai