Ludovic Orban anunţă prioritatea zero la începutul noii sesiuni parlamentare: „Adoptarea Legii privind consumatorul vulnerabil”

Ludovic Orban a anunţat că prioritatea zero la începutul noii sesiuni parlamentare o reprezintă adoptarea Legii privind consumatorul vulnerabil, lege prin care familiile cu venituri mai mici sunt sprijinite pentru plata unei părţi din factura la energia electrică şi gaze.
Filip Stan
22 aug. 2021, 16:17
Ludovic Orban anunţă prioritatea zero la începutul noii sesiuni parlamentare:
Ludovic Orban anunţă prioritatea zero la începutul noii sesiuni parlamentare: "Adoptarea Legii privind consumatorul vulnerabil"

Ludovic Orban anunţă că adoptarea Legii privind consumatorul vulnerabil va reprezenta o prioritate la începutul noii sesiunii parlamentare. De asemenea, preşedintele PNL spune că se pregătesc noi scheme de ajutor de stat pentru companiile energofage pentru care s-a plătit în proporţie de 16% din cuantumul certificatelor de CO2.

Ludovic Orban anunţă prioritatea zero la începutul noii sesiuni parlamentare

Citeşte şi ALEGERI PNL 2021. Orban îl acuză pe Cîţu de prăbuşirea partidului în sondaje. Ce spune de candidatura la prezidenţiale

„În ceea ce priveşte consumatorul captiv, consumatorul casnic, avem ca prioritate zero, la debutul Parlamentului, adoptarea Legii privind consumatorul vulnerabil , care prevede posibilitatea de a sprijini familiile cu venituri mai mici în plata unei părţi din factura la energia electrică şi din factura la gaze. De asemenea, pregătim noi scheme de ajutor de stat pentru companiile energofage pentru care s-a plătit în proporţie de 16% din cuantumul certificatelor de CO2, au fost finanţate companiile care au un cost foarte mare cu energia. De asemenea, pregătim un pachet pe scheme de ajutor de stat de minimis (…) pentru IMM-uri, pentru a-i ajuta în reducerea costurilor cu energia electrică. Avem o întreagă paletă de măsuri”, a declarat Orban duminică, la Oradea, răspunzând unei întrebări referitoare la soluţiile pentru evitarea unor creşteri ale preţurilor la energia electrică.

De asemenea, preşedintele PNL a subliniat că soluţia cea mai bună pentru preţuri mai scăzute este „să produci ieftin energia la tine acasă”.

„Când eşti dependent de importuri (…), noi putem importa energie, pe de altă parte, pentru securitate energetică există obligaţia de a ţi se asigura energie electrică într-un procent de 10%,, mi se pare că e procentul care ne poate fi asigurat din importuri pentru a putea face faţă consumului, însă noi trebuie să creştem capacităţile de producţie a energiei. Să investim, există fonduri pentru modernizare, trebuie finalizate cât mai repede. Centrala de la Iernut, trebuie dat drumul la capacităţi de producerea a energiei electrice, energie electrică verde, fie că e vorba de solar, de energie eoliană sau de alte tipuri de energie verde. Trebuie investit în finalizarea capacităţilor, barajelor şi a capacităţilor de producere a energiei pe hidro. Încetul cu încetul trebuie să reducem ponderea energiei care este produsă pe cărbune, pentru că această energie care este produsă pe cărbune din cauza evoluţiei preţului la certificatele de CO2, care sunt la 56 de euro, practic ne duce cu preţul energiei foarte sus”, a mai precizat preşedintele PNL.

Orban a mai spus că este fundamentală implementarea parteneriatului cu SUA în domeniul energiei nucleare, pentru construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă.

Citeşte şi Ludovic Orban face praf PNRR: „Suntem pa! Nu suntem campioni, îmi pare rău să recunosc. 16 ţări europene au PNRR-ul aprobat”

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul din România care ascunde un secret întunecat. Aici, mai mulți oameni au fost aruncați de pe stânci
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii cu buletin. Este regulă pentru cei care au carte de identitate
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Zodiile care vor avea bani, vacanțe și noroc în dragoste. Le merge mai bine ca oricând
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
A încercat la Ramona Gabor! Pescobar a aruncat lanseta, dar şi-a luat-o peste bot 😂 Imaginile sunt fabuloase
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Statul taie banii. N-ai dreptul să refuzi inspecția. Nu mai primești niciun leu un an întreg
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ucrainenii capturează 2.000 de prizonieri ruși în regiunea Kursk
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...