Dieta ta nu dă roade? Majoritatea persoanelor care incearca sa slabeasca, dupa ce obtin ceva rezultate incurajatoare ating la un moment dat un platou, o greutate dincolo de care nu reusesc sa mai coboare. Nu conteaza cat de riguros isi urmeaza programul de slabire. Expertii de la Prevention.com ne arata cum sa spargem acel zid de care ne izbim in drumul nostru spre greutatea ideala. Dar si care sunt micile erori care ne impiedica sa o atingem.
1. Daca numeri caloriile – stabileste care e numarul perfect de calorii pentru tine
Deja stii ca, pentru a slabi, trebuie sa mananci mai putine calorii decat are nevoie corpul tau ca sa functioneze. Insa problema cea mai comuna e ca tindem sa supraestimam numarul de calorii necesare. Daca, de exemplu, crezi ca un aport caloric zilnic de 2000 de calorii te va ajuta sa atingi greutatea ideala si, de fapt, ar trebui sa consumi doar 1800 de calorii pe zi. Acele 200 de calorii in plus pe zi sunt de-ajuns ca sa iti mentina corpul cu aproximativ 10 kg mai plinut decat iti doresti.
Ridica stacheta: calculeaza-ti numarul de calorii necesare zilnic pentru a slabi. Introdu pe un site de specialitate greutatea la care vrei sa ajungi, varsta, inaltimea si gradul tau zilnic de activitate fizica. Gasesti astfel de calculatoare de calorii pe diverse siteuri. Dupa care stabileste limitele pentru mese si gustari. Daca ai voie sa ingerezi doar 1800 de calorii, imparte-le in trei mese de cate 500 de calorii. La care trebuie sa adaugi si o gustare de 300 de calorii.
2. Daca esti foarte activa – intra in viteza
Cateva ore pe zi alergand la cumparaturi si intre ghisee pot da impresia ca ai facut sport cat pentru o sedinta la sala. Insa, in ciuda kilometrilor facuti prin hipermarket sau mall, a caratului sacoselor in si din masina, n-ai „ars” mai mult de 400 de calorii.
Ridica stacheta: Noi studii arta ca scurte intervale de activitate intensa consuma mai multe calorii si „topesc” pana la 36% mai multa grasime. Daca te plimbi prin mall sau prin parc o ora, „arzi” cam 150 de calorii. Dar daca iutesti pasul timp de un minut la fiecare 5 minute vei consuma cu peste o treime mai multe calorii (metoda functioneaza si pe bicicleta). Daca inoti, treci de la bras la crawl o data la doua-trei ture de bazin sau, pur si simplu, mareste viteza.
3. Daca tii o dieta pe baza de alimente sanatoase – Ai grija la portii!
E important sa ai grija ce mananci. Dar o dieta sanatoasa implica si atentia fata de marimea portiilor. De exemplu, daca la micul dejun sotul tau mananca ochiuri cu sunca, copilul mananca o bucata de placinta de aseara, iar tu iti pui intr-un castron o cana de fulgi de ovaz cu lapte, o mana de miez de nuca, o banana feliata si iti torni un pahar cu suc natural de afine, tu iesi in pierdere la numaratul caloriilor. Chiar daca invingi la numarul de substante nutritive. Acel mic dejun sanatos te-a „costat” aproape 700 de calorii, adica mai bine de o treime din cat ai voie sa mananci zilnic.
Horoscop Mihai Voropchievici 23-29 august 2021. Ce zodie este protejată de toate relele
Ridica stacheta: Cea mai simpla cale de a sti daca mananci prea mult e sa notezi totul. Chiar daca nu tii un jurnal, simplul fapt ca scrii pe un servetel ce mananci te ajuta sa constientizezi si sa fii atenta la ce bagi in gura. Vizualizarea te ajuta si ea sa-ti controlezi portiile: pentru legume si fructe taiate marunt, o portie cat o minge de tenis e suficienta; o minge de golf – alune, fistic, nuci si branza rasa; un pumn – orez si paste; un pachet de carti de joc – carnea slaba. Mai poti inlocui alimentele sanatoase cu aport caloric mare cu alimente bogate in fibre si sarace in calorii astfel:
Legume – o cana de spanac crud, taiat fideluta, are 7 calorii, una de vinete gatite are 35 de calorii, in timp ce o cana de piure de cartofi are 249 de calorii.
Fructe – o jumatate de cana de capsune are 23 de calorii, pe cand o banana medie are peste 100. O portocala are aproape jumatate din caloriile unui pahar cu suc de portocale. Alte fructe sarace in calorii sunt pepenele si afinele.
Cereale integrale – Doua cani de floricele de porumb (fara arome) au cam acelasi numar de calorii cat trei biscuitei sarati din faina integrala
4. Daca mananci des in oras – Documenteaza-te inainte.
Alegi sandvisul cu sunca de curcan pe paine integrala si crezi ca iti respecti regimul, dar sandvisurile au de obicei sosuri, maioneza si uneori si branza si asa ajungi sa inghiti aproape 1000 de calorii dintr-un foc. Doua felii de pizza cu blat subtire si cu pepperoni au deseori mai putine calorii decat un astfel de sandvis.
Ridica stacheta: Verifica online continutul caloric al mancarurilor din restaurantele sau fast food-urile pe care le frecventezi. Majoritatea marilor lanturi de fast food ofera pe siteuri aceste informatii.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.
Dieta cu branza de vaci. Cat poti sa slabesti in doar 5 zile?
Dieta cu branza de vaci, nu doar ofera corpului o multime de elemente nutritive de care are nevoie, dar va poate ajuta sa slabiti 5 kilograme in doar 5 zile.
In dieta este folosita branza de vaci scazuta in grasimi, care ajuta la arderea grasimilor si previne acumularea de noi depozite de grasime. Un alt mare avantaj al acestei diete este ca odata cu pierderea in greutate, veti avea in mod constant senzatia de satietate.
Acesta dieta cu branza de vaci purifica corpul de toxine si ofera organismului carbohidrati si proteine. Un studiu a demonstrat ca doar doua zile de dieta sunt suficiente pentru a vedea primele rezultate.
Dieta cu branza de vaci vine in trei variante, astfel incat toata lumea poate alege modul care este cel mai convenabil. Aceasta dieta are un alt avantaj major pentru majoritatea oamenilor care lucreaza, acestia isi pot pune intr-un pachet o bucata de branza, 50 g de peste, o felie de paine, fructe, etc. Singurul lucru pe care trebuie sa vi-l amintiti este sa mancati branza de vaci de dimineata.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.
5 puncte pe care sa le apesi ca sa slabesti
Presopunctura face parte din medicina traditionala chineze si se bazeaza pe conceptul energiei vietii care circula prin corpul uman. Exista anumite puncte aflate pe trup care sunt conectate cu organe importante din corp. Prin aplicarea corecta a unei presiuni se pot trata o multime de afectiuni si probleme de sanatate.
In acest articol sunt dezvaluiete zonele care trebuie apasate pentru a pierde in greutate. Stimularea acestor puncte controleaza apetitul si senzatia de foame (care este adesea afectata de stres) si, in acelasi timp, iti intaresc sistemul digestiv. Mai intai maseaza usor zona indicata si apoi aplica presiune. Termina actiunea printr-un alt masaj usor.
Urechea
Este unul dintre cele mai importante puncte pentru controlul apetitului. Pentru a-l gasi pune degetul mare pe lobul urechii. Apasa zona 1-3 minute, timp de doua ori pe zi. Potrivit presopuncturii urechile, mainile si picioarele sunt partile corpului cu energie ce poate influenta restul trupului asa ca stimularea lor este una dintre cele mai eficace cai pentru a-ti atinge obiectivul de pierdere in greutate.
Buza superioara
Punctul este situat intre buza superioara si nas, in centru. Preseaza-l pentru 1-5 minute de doua ori pe zi cand te simti flamand si anxios.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.