Măştile textile vor fi interzise în noul an şcolar. Florin Cîţu: Prioritatea zero este siguranţa copiilor

Premierul Florin Cîţu a afirmat marţi, la videoconferinţa cu prefecţii, că prioritatea zero la începerea anului şcolar 2021-2022 este siguranţa elevilor şi în context de pandemie şcolile să rămână deschise. La rândul său, ministrul Sănătăţii a anunţat că nu se va mai permite purtarea măștilor textile în şcoli şi universităţi.
Alina Costache
24 aug. 2021, 16:25
Măştile textile vor fi interzise în noul an şcolar. Florin Cîţu: Prioritatea zero este siguranţa copiilor

Premierul Florin Cîţu le-a transmis prefecţilor să pregătească începerea anului şcolar, precizând că priorităţile zero sunt siguranţa copiilor şi desfăşurarea cursurilor, în condiţii de pandemie, cu prezenţă fizică.

„În ceea ce priveşte anul şcolar, este clar că avem nevoie de o verificare a tuturor clădirilor în care funcţionează şcolile, acolo unde nu s-au făcut încă. Deci asta este prioritatea zero. Vreau să eliminăm din start acele pericole, acolo unde sunt probleme, să ştim exact unde sunt şcolile cu probleme şi să vedem cum putem să rezolvăm problema, situaţia. Şi aş vrea să eliminăm anul acesta, pe cât posibil, acele discuţii sau evenimente, disfuncţionalităţi pe care le vedem la fiecare început de an şcolar. De aceea ne pregătim de acum pentru începutul anului şcolar. Pe de-o parte, e adevărat, suntem încă în pandemie, şi trebuie să ţinem cont de acest lucru. (…) Vreau să începem şcoala cu prezenţă fizică şi să rămână aşa, deci trebuie să luăm toate măsurile, să respectăm toate normele pe care le avem de protecţie împotriva COVID. Deci pentru începerea anului şcolar priorităţile zero: siguranţa copiilor şi bineînţeles în condiţii de pandemie să rămână anul şcolar cu prezenţă fizică”, a declarat Florin Cîţu, marţi, la videoconferinţa cu prefecţii.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, au participat vineri la o şedinţă online, alături de premierul Florin Cîţu şi de toţi prefecţii, în cadrul căreia au anunţat ce măsuri vor fi luate pentru începerea anului şcolar în condiţii de siguranţă.

Citeşte şi: Ioana Mihăilă: „Ratele de infectare şi spitalizare în rândul copiilor sunt îngrijorătoare”

Utilizarea măștilor textile va fi interzisă în noul an școlar

Ministrul Sănătăţii a anunţat că autorităţile pregătesc scenariile de lucru pentru noul an şcolar. Ioana Mihăila a precizat că se va opta pentru participarea fizică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ cu respectarea tuturor normelor de protecție în localităţile în care incidenta cumulata în ultimele 14 zile a cazurilor COVID-19 este sub 6 la mia de locuitori.

În localităţile în care incidenţa COVID-19 sare de 6 cazuri la mia de locuitori, sunt în calcul mai multe scenarii posibile: trecerea în învățământ online integral sau sistem hibrid cu învățământ online pentru copiii care sunt nevaccinați și netrecuți prin boală și posibilitatea de a continua învățământ față în față pentru copiii care sunt vaccinați sau trecuți prin boală în ultimele 180 de zile.

Orele de sport se vor desfăşura preferabil în spații exterioare, iar dacă condițiile meteo nu permit, orele se vor ţine în interior, până la incidența de 2 la mie fără masca de protecție, a mai anunţat ministrul Ioana Mihăilă.

Citeşte şi: Părinții vor primi un formular în care vor spune dacă sunt de acord sau nu cu vaccinarea copiilor. Anunţul ministrului Educaţiei

 

Ioana Mihăilă: Nu se mai permite utilizarea măștilor textile

Toți elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, precum și la nivelul universităților și facultăților vor fi obligaţi să poarte numai măști de uz medicinal în incinta şcolilor, a anunțat marți Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

 

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
S-a pus limită la banii cash. Anunț pentru cei care retrag numerar la bancomat. Banca te obligă
Playtech.ro
Cine sunt românii care vor avea pensia mărită cu 700 de lei. Ce se întâmplă până pe 15 august
DailyBusiness
METEO. ANM anunță ce îi așteaptă pe români în luna august
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Cea mai fină ciocolată de casă. Rețeta de care nu te poți sătura
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
David Popovici explică succesul victoriei de la JO 2024. Ce a făcut după startul cursei, asta i-a adus AURUL
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Asociația de proprietari nu are niciun drept. Anunț pentru proprietarii de apartament care au câini sau pisici
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Marina rusă începe exerciții majore implicând flotele sale
MediaFlux
BETTY SALAM, cum n-a fost VĂZUTĂ NICIODATĂ! EXCLUSIV PAPARAZZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!