Conform acestui studiu, sugarii subponderali care nu primesc suplimente pe bază de fier întâmpină un risc de 4,5 ori mai ridicat de a prezenta probleme comportamentale la vârsta de 3 ani, comparativ cu nou-născuţii care primesc astfel de suplimente încă din primele luni de viaţă, informează LiveScience.com.
În ceea ce priveşte nivelul de inteligenţă ai copiilor din cele două grupuri nu s-au evidenţiat diferenţe, relatează agerpres.ro.
Sugarii subponderali, care cântăresc la naştere sub 2.500 de grame, au un deficit de fier, condiţie care este legată de posibile viitoare probleme comportamentale. Rezultatele acestui studiu demonstrează că riscul de probleme comportamentale poate fi prevenit parţial prin asigurarea de suplimente de fier începând de la vârsta de 1 lună, afirmă dr. David Mendez, noenatolog de la Miami Children’s Hospital.
Citeşte şi Ce nu ştiai despre bebeluşi şi creierul lor
Copii sănătoşi pot primi şi ei suplimente de fier de la vârsta de 4 luni, în cazul în care sunt hrăniţi la sân, conform Academiei americane de Pediatrie.
Excesul de fier este, de asemenea nociv, pentru copii, condiţie în care părinţii trebuie să contacteze un medic pediatru înainte de administrare, a mai precizat dr. Mendez.
Citeşte şi STUDIU: Suplimentele cu fier pot reduce oboseala cu 50%