PSD va depune moţiune de cenzură după Congresul PNL: „Avem un premier penal şi ţepar dovedit. Nu depunem doar de dragul de a depune” VIDEO

PSD speră să profite de fractura din PNL după alegerile interne şi să dea jos Guvernul Cîţu printr-o moţiune de cenzură care va fi depusă în această toamnă. Marcel Ciolacu a anunţat, într-o conferinţă de presă, că moţiunea va fi depusă doar când vor fi semnăturile necesare.
Filip Stan
30 aug. 2021, 13:26
PSD va depune moţiune de cenzură după Congresul PNL:

UPDATE: PSD amână moţiunea de cenzură, anunţ oficial. ”Domnul prim-ministru Cîțu ar fi trebuit să fie plecat de cel puțin o săptămână din fruntea Guvernului României. Ori prin demisie, ori să i se ceară demisia de către cel care l-a susținut prim-ministru al României, de către cel care și-a dorit această coaliție a pierzătorilor, dl. Klaus Iohannis. Motivele principale sunt explozia prețurilor, gestionarea dezastruoasă a campaniei de vaccinare, dar și faptul că avem un prim-ministru penal condamnat și țepar dovedit, în urma documentelor pe care le-am citit cu toții. S-a ajuns prea departe, am înghețat veniturilor românilor, în privat și public, am înghețat salarii și pensii.

Am decis în unanimitate de voturi că vom depune moțiunea de cenzură când vom avea cele 234 de voturi necesare să treacă această moțiune.” a anunțat Marcel Ciolacu, lider al PSD, în urmă cu puțin timp.

”Am avut o discuție cu economiștii și specialiștii din PSD și mi-au prezentat întreg tabloul financiar în acest moment în România. Eu m-am speriat de ceea ce va urma” a avertizat Marcel Ciolacu.

PSD va depune moţiune de cenzură după Congresul PNL LIVE VIDEO

Președintele PSD a punctat, în acest context, că au avut o discuție aplicată în PSD, iar, în acest moment, strâng 204 voturi. ”Nu vrem să facem spectacol politic în jurul acestei moțiuni” a spus Ciolacu, în conferința de presă.

Alexandru Rafila, premierul propus de PSD

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că partidul pe care îl reprezintă e pregăti să preia guvernarea. „Categoric PSD e pregătit să preia guvernarea. Avem și specialiștii, dar și oamenii competenți. Nu se poate forma o majoritate? Mergem la popor. Șansele să mergem la referendum nu sunt infime.

Categoric mergem cu o propunere de premier. O să stabilim… Alexandru Rafila este propunerea PSD până în acest moment”, a spus Marcel Ciolacu, în cadrul unei conferințe de presă.

Ştirea iniţială: 

Conducerea PSD este divizată pe tema momentului în care să depună moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. O variantă era înainte de Congresele PNL şi USR-PLUS, când speră să primească sprijin de la aleşii nemulţumiţi de actualul Cabinet. Pe de altă parte, un eşec al moţiunii ar însemna că Florin Cîţu şi Dan Barna ies întăriţi înainte de alegeri, iar PSD şi-a irosit singurul glonţ în următoarea sesiune parlamentară.

Conform unor surse România TV, moţiunea de cenzură va fi depusă după Congresul PNL, programat pe 25 septembrie, când PSD speră să obţină voturi de la facţiunea perdantă din PNL.

Sorin Grindeanu (prim-vicepreşedinte) a insistat ca depunerea moţiunii de cenzură să fie după Congresele PNL şi USR-PLUS, argumentul principal fiind că formaţiunile vor fi în degringoladă, vor începe certurile şi să curgă demisii, mai ales la nivelul PNL.

https://www.facebook.com/PartidulSocialDemocrat/videos/1338621333246781

Marcel Ciolacu, Mihai Tudose şi Sorin Grideanu pun la cale moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, la o cherhana pe malul mării. Imagini de senzaţie cu greii din PSD în toiul unor discuţii aprinse

O altă problemă ar putea să apară, atât pentru Coaliţie, cât şi pentru Opoziţie, dacă Florin Cîţu pierde cursa pentru şefia PNL. Ludovic Orban a anunţat în urmă cu două săptămâni că cine pierde competiţia internă trebuie să facă şi un pas în spate. În cazul în care Florin Cîţu pierde şi nu va dori să-şi dea demisia, PNL va fi forţat să ajungă în ipostaza PSD din iunie 2017. Mai precis, liberalii şi partenerii din Coaliţie să depună moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern.

EXCLUSIV George Simion, preşedinte AUR: „Vrem moţiune de cenzură acum! Să nu mai insiste guvernul pentru vaccinarea copiilor, s-a dovedit că e dăunătoare”

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a traversat noaptea Bulgaria pentru a ajunge în vacanță în Turcia. Coșmar la ora 03.00: “Au ieșit două mașini, ne-au urmărit 10 km, ne depășeau și puneau frână bruscă”
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
Playtech.ro
Cum îți dai seama dacă ai luat virusul West Nile după o înțepătură de țânțar
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi detalii în ancheta crimei din Brăila! Dentista Marin Gavril ar fi fost ucisă pentru că nu i-a tratat suspectului măseaua care îl durea
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de apartamente, case și mașini. Toți vor fi verificați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Două treimi din cetățenii UE îngrijorați de securitatea Uniunii Europene, relevă un sondaj
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!