Avertizare COD GALBEN de ploi abundente. Harta zonelor vizate

Meteorologii au emis, marţi dimineaţă, COD GALBEN de ploi abundente. Avertizarea meteo intră în vigoare la ora 12:00 şi este valabilă până miercuri la ora 10:00.
Loredana Brumă
31 aug. 2021, 10:01
Avertizare COD GALBEN  de ploi abundente. Harta zonelor vizate
Avertizare COD GALBEN de ploi abundente. Harta zonelor vizate

Avertizare COD GALBEN de ploi. Sunt vizate cantităţi de apă însemnate în intervalul 31 august, ora 12:00 – 01 septembrie, ora 10:00.

Avertizare COD GALBEN de ploi

În intervalul menționat, în Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei și local în Crișana vor fi averse și descărcări electrice. Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat, în special la munte 40…45 l/mp.

Notă: Pe parcursul zilei de miercuri (01 septembrie) vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile vestice, nordice, centrale și la munte vor fi averse, pe alocuri însemnate cantitati.

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREŞTI

În intervalul 31.08.2021 ORA 12:00 – 01.09.2021 ORA 10:00, vremea va fi frumoasă, dar răcoroasă în dimineața zilei de 1 septembrie. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 12…13 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

Citeşte şi PROGNOZA METEO septembrie 2021. Când se instalează toamna adevărată în România

Prognoza meteo 1 septembrie 2021. În Țară. Vremea se va răci în cea mai mare parte a țării. În regiunile vestice, nordice, centrale și la munte, cerul va fi mai mult noros, pe arii relativ extinse și mai ales în prima parte a intervalului, vor fi ploi, pe alocuri însemnate cantitativ. În restul teritoriului cerul va fi variabil, temporar noros după-amiaza și noaptea, când local în sud-est și în zona deluroasă și doar izolat în rest se vor semnala averse. În zona montană, în regiunile extracarpatice și pe suprafețe mici în restul teritoriului ploile vor fi însoțite de descărcări electrice. Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, dar mai ales la munte, la altitudini mari, unde viteza la rafală va depăși 80…90 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în Bărăgan şi Podişul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 17 grade. Izolat şi trecător se va forma ceaţă.

București. Valorile termice vor fi apropiate de cele normale la această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara, când vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în a doua parte a zilei, când la rafală se vor atinge viteze de până la 40…50 km/h.

Prognoza meteo 2 septembrie 2021. În Țară. Vremea va fi răcoroasă, ziua în special în regiunile nordice și centrale, iar noaptea în toate zonele. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade în nordul Moldovei și 27 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime între 3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 13 grade în sud-vestul Munteniei și pe litoral. Cerul va fi temporar noros în nord-est, în centru şi la munte, unde local va ploua în general slab. În restul teritoriului cerul va fi variabil la parţial noros, iar ploi slabe se vor semnala doar pe spaţii restrânse. Vântul va continua să sufle tare la munte, îndeosebi la altitudini mari şi va avea intensificări locale în celelalte zone, cu precădere în estul și în sud-estul țării. Pe alocuri vor fi condiţii de ceaţă.

București. Vremea va fi răcoroasă, cu o maximă termică în jurul a 24 de grade și o minimă de 9…12 grade. Cerul va fi temporar noros, iar condițiile de ploaie reduse. Vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo 3 septembrie 2021. În Țară. Vremea se va menține răcoroasă, deși valorile termice diurne vor fi în creștere. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 25 de grade, cele mai mari fiind în Oltenia, iar cele minime se vor situa între 2 şi 12 grade, mai ridicate pe litoral. Vor fi înnorări temporare în nord, în est și la munte, unde în cursul zilei local va ploua în general slab, iar în restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploile cu totul izolate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în Moldova. Dimineața și noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

București. Vremea se va menține răcoroasă. Astfel, temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 9…12 grade. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Citeşte şi A nins în Africa de Sud. Imagini impresionante cu oameni care şi-au pus zăpadă pe capota maşinii

Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Permisul auto nu mai rămâne suspendat. Lege nouă în România: S-a validat dreptul de a conduce
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Primele declarații ale Oanei Roman după ce i-a deschis proces penal lui Marius Elisei!
Spynews
Cine este Loredana Martin, ispita de la Insula iubirii. Tânăra a interacționat cu multe vedete internaționale | FOTO
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru București și Bacău
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'