Autostrada de centură a Bucureștiului, porțiunea care înregistrează cel mai bun progres leagă două localități importante pentru români VIDEO

Autostrada de centură a Bucureștiului se află în lucrări de construcție, iar lotul care a înregistrat cel mai important progres se află pe o rută foarte importantă pentru români.
Ruxandra Rădulescu
31 aug. 2021, 18:12
Autostrada de centură a Bucureștiului, porțiunea care înregistrează cel mai bun progres leagă două localități importante pentru români VIDEO

Autostrada de centură a Bucureștiului se află în toiul lucrărilor, iar lotul care înregistrează cel mai bun progres face conexiunea dintre două localități importante pentru români, Vidra și Bragadiru.

Imaginile filmate cu drona arată lotul 02 din Autostrada de centură a Bucureștiului, care se întinde pe 17 kilometri construit între localitățile Vidra și Bragadiru. Traseul pe care urmează să fie turnat asfaltul este decopertat, iar la intersecțiile unde se află drumuri secundare sunt ridicați pilonii pe care vor fi ridicate structurile de traversare.

Analizele curente arată ca Lotul 2 Sud din Autostrada 0 are ritmul de construire cel mai bun, dintre sectoarele aflate în execuție.

De lucrările la Autostrada de centură a Bucureștiului se ocupă compania turcă Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS, un contract în valoare de 750 de milioane de lei, iar termenul este de 2023 pentru darea în folosință.

Constructorul a raportat în iulie 2021 un procent de realizare de 22,03% pentru lotul 2 Sud, cu aproape 6% mai ridicat decât în luna precedentă.

Același constructor a raportat un progres de 6.60% în iulie 2021 pentru Lotul 1 Sud din A0, un tronson de 16,3 kilometri, între Glina și Vidra.

Pe Lotul 3 Sud, contractat de Aktor, lucrările sunt la debut.

Două dintre cele patru loturi ale semi-inelului nordic al autostrăzii sunt în execuție, celelalte două în licitație. Toate cele patru loturi trebuie finalizate în 2024.

Autostrada A1 Sibiu – Pitești este 50% finalizată: „Unul dintre cele mai impresionante proiecte în construcție din România”

Autostrada A1 Sibiu – Pitești se află într-un stadiu avansat al lucrărilor, mai exact 50% din construcție este deja finalizată, iar primele straturi de asfalt au fost deja turnate.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a numit această autostradă  drept „unul dintre cele mai impresionante proiecte în construcție din România”.

Viaductul Tălmăcel constituie cea mai complexă lucrare de pe tronsonul dintre Sibiu și Boița al A1 Pitești-Sibiu. Acesta are o lungime de 650 de metri și o înălțime de până la 30 de metri. Podul este casetat și executat în consolă, include 8 deschideri și este construit după cele mai noi standarde în domeniu, informa ministrul Drulă.

CNAIR a publicat hiar și video impresionant despre Autostrada A1 Sibiu – Pitești în care doi dintre ingineri explicau maniera specială în care sunt abordate lucrările pentru ridicarea viaductului Tălmăcel

„Folosim un sistem de cărucioare și se va betona tot podul din secțiuni de 4 sau 5 metri, înaintându-se simetric de pe fiecare cap de pilon (…) Vor fi, de fapt, două cărucioare (fiecare va betona o parte a podului pentru a nu risca un debalans) și după fiecare betonare trosoanele în sine vor fi tensionate ca să țină tot podul la un loc. Ritmul de betonare în această tehnologie este în general de un tronson turnat la fiecare 7 zile.(…) Există 27 de structuri pe acest tronson de autostradă definite ca poduri (adică o deschidere mai mare de 5 metri) și încă 24 de structuri mai mici fabricate pentru trecerea animalelor și permeabilitatea în transversala autostrăzii (așa numitele ecoducte)”, a explicat inginerul Bogdan Alexandru, potrivit HotNews.

 

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Soluționare HALUCINANTĂ în cazul lui Robert de la Insula Iubirii. Ce s-a întâmplat la Poliția Animalelor, a povestit totul cu zâmbetul pe buze
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Noi Dezvăluiri în Ancheta Dentistei din Brăila: Cauza Morții și Probele Descoperite de Criminaliști
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'