PNL, după ce Barna a cerut plecarea lui Cîţu: „În această situație nu există decât varianta unui guvern minoritar”. Şedinţă joi dimineaţă la PNL

Liberalii anunţă că vor guverna singuri după ce Dan Barna a cerut plecărea lui Florin Cîţu de la şefia Guvernului.
Filip Stan
01 sept. 2021, 23:45
PNL, după ce Barna a cerut plecarea lui Cîţu:

UPDATE: Potrivit deputatului Florin Roman, în cadrul BPN al PNL se va dezbate situația din coaliție, ca urmare a cererii de revocare a ministrului Justiției, dar și situația facturilor la energie.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că a trimis la Cotroceni cererea de revocare a ministrului Justiției, Stelian Ion, susținând că acesta se opune reformelor. Revocarea ministrului Justiției s-a suprapus tensiunilor apărute între USR PLUS și premier, legate de aprobarea programului „Anghel Saligny”, în valoare de 50 de miliarde de lei. Reprezentanții USRPLUS au spus că pentru acest program este nevoie de un acord în Coaliție și au transmis că nu vor participa la ședința de Guvern convocată miercuri seara.

Ulterior, liderii USR PLUS au transmis că nu îl mai susțin pe premierul Florin Cîțu și au cerut schimbarea acestuia cu un al reprezentant al PNL.

Deputatul PNL Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților, afirmă că liberalii au doar varianta unui guvern minoritar dacă USR PLUS se retrage de la guvernare. Precizarea vine după ce Dan Barna a cerut plecarea premierului Florin Cîțu, ca urmare a anunțului referitor la demiterea ministrului Justiției, Stelian Ion.

„Gălăgioși colegii noștri, după un remarcabil scor de 15%, dânșii reprezintă toată dreapta în România și că dânșii au câștigat alegerile. Vor da socoteală în fața electoratului pentru părăsirea guvernării. Eu îmi amintesc din 2018 până în alegerile parlamentare am mai lideri de grup la Camera Deputaților, unde cu 20% în Parlament trebuia să susținem un guvern liberal după moțiunea de cenzură împotriva doamnei Dăncilă. În această situație nu există decât varianta unui guvern minoritar. Dar eu cred că mai sunt oameni responsabili, nu numai actori de teatru care aruncă diverse etichete: se fură, se face, se drege. Dacă ați și prezenta probe în acest sens ar fi extraordinar”, a declarat Florin Roman la Antena 3.

Florin Cîţu l-a dat afară din Guvern pe ministrul Justiţiei. Lucian Bode, interimar în fruntea ministerului

Premierul Florin Cîțu a arătat că nu poate conduce nimic și trebuie să plece, a scris pe Facebook liderul USRPLUS Dan Barna, după de prin-ministrul a anunțat revocarea ministrului Justiției Stelian Ion (USRPLUS)

„Florin Cîțu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puțin un Guvern. Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoții nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cîțu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Și asta pentru că înșală cu cinism și rea voință așteptările unui electorat care a cerut altceva. Florin Cîțu trebuie să plece”, a scris Barna pe Facebook.

Dan Barna, prima reacţie după ce Cîţu l-a remaniat pe ministrul Justiţiei: „Nu poate conduce nimic. Trebuie să plece, e mai rău decât Dragnea”
Şeful liberalilor ieşeni, Alexandru Muraru: PNL nu cedează la şantaj, nu acceptă sfidările sau atitudinile de forţă

Liderul PNL Iaşi deputatul Alexandru Muraru susţine că liberalii nu cedează la şantaj, nu acceptă sfidările sau atitudinile de forţă, el adăugând că este trist că mărul discordiei în coaliţie este accesul românilor la drumuri, apă şi canalizare.

“E trist că mărul discordiei în coaliţie este accesul a milioane de cetăţeni la drumuri, apă şi canalizare. Programul Anghel Saligny este esenţial pentru dezvoltarea localităţilor României. PNL susţine adoptarea lui în Guvern cât mai curând posibil. Lucrurile au trenat prea mult. Toată procedura de avizare a fost respectată. Acest program înseamnă drumuri, gaze, apă şi canalizare. Sunt lucruri de bază la care mulţi români nu au încă acces“, a scris miercuri seară pe Facebook liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru.

Cât priveşte posibilitatea ca USR PLUS să părăsească guvernarea, liderul PNL Iaşi a spus că ameninţările pe surse cu ieşirea de la guvernare nu ajută deloc coaliţia şi că provocarea unei crize politice ar fi total iresponsabilă.
“Stabilitatea guvernării este crucială pentru a continua reformele, consolidarea economiei şi pentru lupta cu pandemia. PNL vrea stabilitate, aşa cum vor şi românii. PNL nu cedează la şantaj, nu acceptă sfidările sau atitudinile de forţă. Vrea să dezvolte şi să modernizeze România“, a adăugat şeful liberalilor ieşeni, Alexandru Muraru.

Spynews
David Popovici a vorbit despre relația pe care o are cu Taisia, iubita lui: „Mă face să nu mă simt vinovat”
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Vietatea care trăiește în adâncul pământului, în beznă totală. Poate supraviețui singură celor mai extreme condiții
Capital.ro
Amendă de 1.650 de lei. Rămâi fără permisul de conducere și fără certificatul de înmatriculare
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
Decizie finală! Ce se întâmplă cu taxele în 2025
Adevarul
E Budapesta peste București? Un vlogger celebru dă verdictul. „Sunt șocat de ceea ce văd, priviți câtă nesimțire aici” VIDEO
Spynews
Țara de vis în care să vă petreceți anii de pensie. Serviciile medicale sunt gratuite și se află în topul statelor cu un nivel de trai avantajos
Spynews
David Popovici luptă pentru aurul olimpic și la 100 de metri. Programul de marți al românilor la Jocurile Olimpice de la Paris
Evz.ro
Schimbare fără precedent la WhatsApp. Ce utilizatori vor fi afectați
Ego.ro
O BIJUTERIE NEȘTIUTĂ a României. Acest castel ASCUNDE multe legende și povești incredibile!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Florin Salam, primele declarații după ce Roxana Dobre și-a luat copiii și s-a mutat la mama ei: 'N-are rost!'
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Cine este iubita lui David Popovici. Tânăra a izbucnit în lacrimi după ce înotătorul a obținut aurul olimpic la proba de 200 metri liber
Capital.ro
Românii cu buletin au fost avertizați. Vor ști totul despre tine. Este capcană chiar în lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Armata rusă revendică ocuparea localității Leninskoe în provincia Donețk
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE privind ADERAREA la SCHENGEN! AUSTRIA a ANUNȚAT!
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?