Liderul PNL Bihor Ilie Bolojan le-a spus colegilor de partid că acest scandal „nu e de natură să crească autoritatea Guvernului”, riscul fiind ca la finalul competiției interne, dar și a disputelor cu partenerii din Coaliție, „să fim atâta de răniți să nu mai putem face mare lucru”.
„Credeți-mă, în percepția publică, nu știu cum o percepeți dvs., inclusiv în interiorul PNL la nivelul de bază, semnalele nu sunt foarte bune vis a vis de ce se întâmplă. Sigur, astăzi, în situația în care ne aflăm pentru că suntem în fața unui fapt împlinit, noi rațional nu putem decât să dăm un vot de susținere. Dar unde ne ducem mai departe, care sunt pașii următori? Ce se întâmplă cu deteriorarea acestor relații în această coaliție?”, a spus Ilie Bolojan, potrivit unor surse participante la discuții.
El a continuat că vor rămâne „răni, tensiuni și sechele atât de mari încât nu știu cum vom putea merge mai departe ca să livrăm performanță, să luăm decizii, să lucrăm în echipe, să delegăm sarcini, cât timp încrederea evoluează în această situație pe care o vedem…”., potrivit Hotnews.
„Trebuie avut mare grijă la ceea ce facem și cei care sunteți implicați la nivel de vârf, vă spun, grijă mare la ceea ce se întâmplă că lucrurile nu se văd că ar merge într-o direcție bună”, a mai spus Bolojan.
Potrivit surselor citate, premierul Florin Cîțu a spus că nu poate accepta ca USR-PLUS să șantajeze Guvernul și că și-ar fi dorit ca și Ludovic Orban să fi participat la ședință ca să discute planul pentru viitor. El nu a răspuns însă la întrebarea ce va face mai departe, au precizat aceleași surse.
Ludovic Orban nu a fost însă consultat în privința convocării sedinței, demers asumat exclusiv de susținătorii lui Florin Cîțu. Liderul PNL a anunțat în această dimineață că nu va participa la sedință, că nu a fost informat despre revocarea lui Stelian Ion și că vrea să aibă o discuție cu Florin Cîțu.
Susținătorii lui Florin Cîțu au adoptat o rezoluție de sprijin a acestuia.