Partenerii Coca-Cola Europacific (CCEP), care este responsabil pentru fabricarea, transportul și vânzarea produselor, inclusiv a mărcilor Fanta și Sprite, în 29 de țări din Europa și Asia, au declarat pentru The Guardian că s-au confruntat cu „o serie de provocări logistice”. Nik Jhangiani, directorul financiar al CCEP, a mai declarat şi că a întâmpinat probleme şi cu disponibilitatea șoferilor de vehicule grele, dar s-a concentrat pe gestionarea lanțului de aprovizionare în timpul pandemiei pentru a se asigura că livrările către clienți vor fi menţinute în parametrii contractuali.
Comentariul lui Jhangiani vine în contextul în care Coca Cola a raportat profituri aproape duble înainte de impozitare, de 520 milioane pe primele șase luni ale acestui an.
Acum, activitatea Coca-Cola din Marea Britanie și din Europa a ajuns să fie cea mai nouă care se lovește de problemele lanțului de aprovizionare, fiind raportată o criză de cutii de aluminiu. Compania se alătură celor de la Wetherspoons, McDonald’s, Greggs și Nando’s care se lovesc de probleme legate de lanțul de aprovizionare, în timp ce gigantul Diageo a afirmat, de asemenea, că s-a luptat cu un scenariu dificil.
Pe măsură ce cererea de bunuri se reia în urma restricțiilor cauzate de pandemie, preocupările legate de lanțul de aprovizionare au devenit o povară importantă pentru firmele internaționale. În Regatul Unit, Brexitul a complicat și mai mult lucrurile, iar ambele preocupări sunt puse pe seama lipsei a 100.000 de șoferi de camion. Un alt motiv de îngrijorare este lipsa de angajați europeni care să ocupe posturi în industrii precum prelucrarea cărnii.
Citeşte şi Coca Cola, investigată de Uniunea Europeană: „Confirmăm că a fost trimis un chestionar”