Florin Cîţu vorbeşte de teoria conspiraţiei: Mi se pare bizar că tocmai cei care trebuiau să desfiinţeze SIIJ nu l-au desfiinţat, dar azi se duc la PSD

Florin Cîţu a declarat că e bizar să vorbeşti de teoria conspiraţiei în condiţiile în care cei care trebuiau să desfiinţeze SIIJ nu l-au desfiinţat, dar azi se duc la PSD.
Mirabela Vasile
03 sept. 2021, 18:36
Florin Cîţu vorbeşte de teoria conspiraţiei: Mi se pare bizar că tocmai cei care trebuiau să desfiinţeze SIIJ nu l-au desfiinţat, dar azi se duc la PSD

Florin Cîţu vorbeşte de teoria conspiraţiei. Acesta spune că după opt luni sunt aceleaşi legi ale lui Tudorel Toader şi aceleaşi legi ale lui Liviu Dragnea.

Florin Cîţu vorbeşte de teoria conspiraţiei. Anunţul făcut de premier

„Suntem la guvernare. Ministerul Justiţiei este la noi. Avem puterea. Opt luni de zile nu s-a întâmplat nimic. Dacă e să vorbim de teoria conspiraţiei, mi se pare bizar că tocmai cei care trebuiau să desfiinţeze SIIJ nu l-au desfiinţat, dar azi se duc la PSD, să dea împreună cu PSD jos Guvernul. Nu îmi dau seama cum va mai merge reforma Justiţiei în continuare.

Realitatea rămâne. După opt luni de zile, nu s-a întâmplat. Sunt aceleaşi legi ale lui Tudorel Toader. Sunt aceleaşi legi ale lui Liviu Dragnea. Totul e în picioare.

Cred că, dacă suntem oneşti, colegii de la „Corupţia ucide”, oamenii alături de care am fost în stradă, ar trebui să întrebe dacă alianţa USR – AUR este una care trebuie potenţată în acest moment şi unde va duce această alianţă.

Urmează un Guvern USR – AUR – PSD? Trebuie să fim foarte atenţi în ce direcţie mergem acum”, a avertizat Cîţu.

Premierul a vorbit despre scenariul unui Guvern minoritar

„Sper să nu ajungem acolo. Vreau să revină colegii de la USR, să înţeleagă că interesul românilor este mult mai important decât orice altceva”, a argumentat Cîţu.

Întrebat pe ce se bazează ca actuala coaliţie să funcţioneze în continuare, Florin Cîţu a răspuns că:

„Cred că trebuie să dăm dovadă de maturitate politică şi voi spune: interesul românilor este cel care contează, nu interesele noastre personale”, a spus premierul.

Despre un posibil schimb de ministere cu USR PLUS

„Nu avem mandat de la Biroul Politic Naţional să facem această discuţie. Nu pot să intru într-o astfel de discuţie, fără mandat de la BPN. Niciodată nu voi face aşa ceva. Voi respecta mandatul dat de colegii mei în BPN. Nu voi excede mandatul”, a afirmat Cîţu.

„Mandatul este de a menţine coaliţia aşa cum este”, a adăugat el.

Despre posibile demiteri ale prefecţilor şi subprefecţilor USR

„Cred că toţi suntem oameni de onoare şi atunci când depunem o moţiune împotriva noastră, e puţin bizar şi atunci mizez pe onoare. (…) Eu nu vreau să ajungem acolo ( la demiteri).

Ar fi trist pentru România. În momentul în care eu am fost în stradă alături de colegii de la USR împotriva OUG 13, împotriva lui Dragnea, împotriva celor extremişti de la acel partid cu care astăzi se asociază, să fie astăzi acolo.

Trebuie să depăşim acest lucru şi nu vreau. Ce facem? Astăzi votăm propriul Guvern, îl dăm jos şi mâine vor negocia voturi cu PSD ca să voteze OUG 13? Nu vreau să ajungem acolo”, a spus Cîţu.

„Sunt oameni alături de care am fost în stradă împotriva PSD. Nu vreau să cred aceeaşi oameni vor fi astăzi până PSD”, a menţionat Cîţu.

Citeşte şi: Florin Cîţu le scrie liderilor europeni despre „coaliţia” USR PLUS – AUR: Se prefigurează o alianţă toxică, cu un partid extremist care vrea răul României
 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!