Orban acuză tabăra Cîţu din PNL: „Au aruncat în aer pur şi simplu coaliţia”. Replică pentru Florin Cîţu şi Rareş Bogdan

Ludovic Orban a declarat, sâmbătă la Alba, că nu şi-a dorit această criză politică şi nu a fost consultat cu privire la deciziile luate care „au aruncat în aer pur şi simplu coaliţia”. Orban a precizat că va face tot ce ţine de el ca să se încheie cât mai repede criza şi PNL să rămână principalul partid de guvernare.
Alina Andrei
04 sept. 2021, 12:21
Orban acuză tabăra Cîţu din PNL:

Ludovic Orban a afirmat că a evitat sistematic polemicele cu colegii din partid, chiar dacă „de multe ori s-a sărit calul”.

„Nu mi-am dorit această competiţie şi am încercat, odată cu apariţia acestei competiţii, să rămân echilibrat, să rămân pozitiv, constructiv, să transmit către colegii mei şi către opinia publică doar viziunea mea, proiectele mele, obiectivele mele. Deşi am fost provocat de multe ori, am evitat aproape sistematic să intru în polemici cu colegii mei, deşi de multe ori s-a sărit calul şi nu cred că este bine pentru PNL ca preşedintele PNL să fie atacat sistematic pe diferite canale, să fie pus în tot felul de situaţii umilitoare şi mai ales să se comporte unii ca şi cum nu ar mai exista preşedinte la PNL”,  a spus Ludovic Orban, sâmbătă la şedinţa Colegiului Director Judeţean (CDJ) PNL Alba.

„Voi rămâne în aceeaşi conduită. Pentru mine PNL este mai important decât fiecare dintre noi. După ce am slujit PNL peste 30 de ani, în care credeţi-mă că am pus suflet, am pus aproape tot timpul liber la dispoziţia partidului, am fost alături de cei mai mulţi dintre colegii care au avut nevoie de mine. După ce am promovat sistematic ideile liberale mi s-ar rupe inima ca munca noastră, a fiecăruia dintre noi să se ducă de râpă. Suntem într-un moment foarte dificil. Un moment pe care va trebui să îl trecem cu bine pentru PNL. Pe 25 septembrie nu uitaţi că se alege preşedintele PNL. Evaluaţi care dintre candidaţii care sunt înscrişi în competiţie răspunde cel mai bine exigenţelor foarte mari cărora trebuie să le facă faţă preşedintele PNL. Judecaţi cu mare atenţie, nu gândiţi în funcţie de un interes de moment al unuia sau al altuia”, a completat Ludovic Orban.

Ludovic Orban acuză colegii din tabara Cîţu că prin deciziile luate, fără a-l consulta, „au aruncat în aer pur şi simplu coaliţia”.

„Nu mi-am dorit această criză politică, nu am fost consultat cu privire la deciziile luate care au aruncat în aer pur şi simplu coaliţia. Voi face tot ce ţine demine pentru a depăşi cât mai repede această criză, pentru a menţine PNL la guvernare şi mai ales pentru a asigura performanţa guvernamentală. Suntem la putere, oamenii ne vor judeca după ceea ce facem bun pentru ei. Guvernarea nu se poate face oricum. Dacă nu ai principii rişti să foloseşti guvernarea impropriu, iar ea să nu îşi atingă efectele dorite. Salut adoptarea de către Guvern a proiectului privind „Anghel Saligny” şi adoptarea acestui program e rezultatul unui efort de convingere de aproape 8 luni, început de mine încă de la sfârşitul lunii ianuarie cu o argumentaţie foarte puternică şi anume dezvoltarea comunităţilor locale şi finalizarea obiectivelor de investiţii nu trebuie să fie 2027, 2028, ci 2024, când vine examenul. Necesitarea adoptării PNDL 3 era absolută”, a spus Ludovic Orban.

Citeşte şi: Dezbaterea şi votul pe moţiunea de cenzură USR PLUS – AUR mai au de aşteptat. Nu a fost cvorum nici azi la şedinţa BPR. Moşteanu: Pare că USL revine în forţă

Orban le-a transmis liberalilor că „nu îmi schimb opiniile politice după cum bate vântul”, făcând referire cel mai probabil la acuzaţia de „trădare” despre care vorbea sâmbătă prim vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan.

„Eu nu spun ceva acum şi apoi cu totul altceva. Sunt în politică de 30 de ani şi oricine urmăreşte declaraţiile mele poate să vadă o consecvenţă în aceste poziţii publice pentru că ele sunt izvorâte din convingeri profunde, din valori şi principii. Noi suntem PNL, noi suntem un partid cu o lungă istorie şi tradiţie şi noi trebuie să continuăm munca, viziunea în slujba naţiunii, a înaintaşilor noştri. Doctrina PNL trebuie să fie în legătură direct cu tot ceea ce au făcut înaintaşii noştri, oameni credincioşi, familişti, oameni care au pus bazele modernizării dezvoltării României, oamenii care au realizat practic toate înfăptuirile României moderne. Liberalismul e un liberalism românesc, naţional, unul care pe lângă principiile şi valorile liberalismului – proprietatea privată, libertate şi egalitatea de şanse, democraţia reprezentativă”, a completat Orban.

Citeşte şi: Klaus Iohannis intervine în scandalul momentului. Președintele spulberă USR-PLUS: S-a discreditat iremediabil

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan l-a criticat sâmbătă pe președintele PNL, Ludovic Orban, pentru că a contribuit la îndeplinirea procedurilor parlamentare privind depunerea moțiunii de cenzură a USR PLUS – AUR împotriva Guvernului Cîţu.

„Nu vreau să cred că Orban a trădat, nu cred că trebuia să-și anuleze programul, este bizar că președintele Camerei Deputaților de la partidul împotriva căruia se depune moțiunea să stea să aștepte, să ia act de moțiunea domnilor Simion, Barna și Cioloș. Trebuia să aibă decența să-și delege atribuțiile către doamna Prună de la USR… Alina Gorghiu ar fi trebuit să facă convocarea, a fost delegată de președintele Senatului Anca Dragu care este plecată în străinătate, Alina Gorghiu nu a făcut-o… sunt chestii dureroase pentru PNL”, a explicat prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan.

Şi premierul Florin Cîţu a afirmat sâmbătă, la Timişoara, că este o „acţiune bizară” gestul preşedintelui PNL, Ludovic Orban, de a face „tot posibilul” în calitatea sa de preşedinte al Camerei Deputaţilor ca moţiunea USR PLUS AUR să fie dezbătută.

„Este o acţiune bizară ca preşedintele PNL să facă tot ce e posibil ca moţiunea depusă de USR PLUS AUR să fie dezbătută. Este o acţiune bizară, cred că fiecare răspunde în faţa propriei conştiinţe”, a răspuns Florin Cîţu, unei întrebări a presei dacă se simte „trădat” de faptul că Ludovic Orban a convocat vineri seara o şedinţă a Birourilor permanente reunite ale Camerei şi Senatului, în vederea stabilirii calendarului de dezbatere a moţiunii de cenzură.

Spynews
Mireasa - Capriciile iubirii. Situația Ramonei, motiv de discuție în casa băieților. A recunoscut că are un copil. Ce părere are Ionuț despre ea
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Cele 6 zodii care vor avea cea mai bună toamnă din viața lor. Belșug și opulență în viitorul lor
Capital.ro
Se confiscă banii românilor. Trebuie să declari și să plătești la stat: „Efectul va fi vizibil”
Playtech.ro
Mirela Vaida, apariție de INFARCT! S-a pozat DEZBRĂCATĂ, a lăsat la vedere…
DailyBusiness
Veste minunată pentru români! SCAD ratele la creditele bancare
Adevarul
Bombardiere nucleare rusești și chineze ar fi încercuit coasta americană din Alaska. SUA și Canada au mobilizat mai multe avioane de vânătoare
Spynews
Sărbătoare mare în familia unui fost cuplu de la Insula Iubirii! Fetița lor, Emma a împlinit doi ani
Spynews
Arestări masive într-o grupare acuzată de legături cu frații Tate! Cum au ajuns mafioții italieni să invadeze țara noastră cu camioane pline de droguri
Evz.ro
Viață mai ușoară pentru toți românii. Ce se întâmplă cu actele esențiale
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
După Roxana Dobre, şi sora lui Salam a păţit-o GRAV! S-a ajuns la păruială şi înjurături
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, medalie de bronz în proba de 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris
Capital.ro
Devine interzis în România. S-a dat ordin în toate țările UE de la 1 ianuarie 2025
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
FCSB învinge Maccabi Tel Aviv și asigură o sumă importantă de la UEFA
MediaFlux
BANI EUROPENI pentru persoanele cu venituri mici. Cine poate lua
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?