Liderul deputaţilor USR PLUS: „Marcel Ciolacu a pus PSD la remorca lui Florin Cîţu. Totul e o perdea de fum prin care Florin Cîţu încearcă să se agaţe de scaun”

Liderul grupului USR PLUS din Camera Deputaţilor, Ionuț Moșteanu, îl acuză pe Marcel Ciolacu că a pus PSD "la remorca lui Florin Cîţu", pe motiv că parlamentarii social-democraţi nu au asigurat cvorumul pentru a putea fi stabilit calendarul dezbaterii şi votării moţiunii de cenzură împotriva coaliţiei de guvernare.
Filip Stan
06 sept. 2021, 11:33
Liderul deputaţilor USR PLUS:

Mai mult, liderul deputaţilor USR PLUS a afirmat că „ce se întâmplă zilele acestea în Parlamentul României este fără precedent ca majoritate să blocheze dreptul constituţional al minorităţii de a depune o moţiune e cenzură”.

„Vedem că joi, domnul Marcel Ciolacu a declarat că cei 157 de parlamentari PSD vor susţine o moţiune depusă de USR. După aceea, ceva s-a întâmplat. Pare că de vineri încolo, pare că Marcel Ciolacu a primit un ordin şi a pus PSD-ul la remorca lui Florin Cîţu. De trei zile îi ţine spatele în Biroul Permanent, neasigurând cvorumul. Doar povesteşte de moţiuni alternative, tot felul de perdele de fum.

Dacă vrea să dovedească Marcel Ciolacu că nu are comandă dublă, aşa cum se spune, să dea drumul oamenilor săi să vină în Birourile Permanente. Sunt opt membri în Birourile Permanente, dacă îl vor plecat pe Cîţu, aşa cum spune de opt luni.

Dacă se confirmă că a pus PSD la remorca lui Florin Cîţu, atunci vor juca la offside aşa cum jucat în celalalte două zile”, a declarat Ionuț Moșteanu, liderul deputaţilor USR PLUS. 

Mai mult, Ionuț Moșteanu l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că a avut posibilitatea de a rezolva criza politică încă de săptămână trecută, dar în schimb a ales să dea mesaje ”de activist PNL”.

„Din păcate, președintele nu dă mesaje pozitive. El avea posibilitatea de a rezolva criza politică încă de săptămâna trecută, când a fost demis fără motiv Stelian Ion.

Din punctul meu de vedere, mesajele acelea au fost de activist PNL. Ar fi putut să își exercite rolul de mediator”, a spus Ionuț Moșteanu.

Citeşte şi: Ședință în Parlament pentru stabilirea calendarului moțiunii de cenzură. Daniel Fenechiu: Depunem astăzi o cerere de verificare a legalității semnăturilor

Liderul deputaţilor USR PLUS, atac la adresa lui Cîţu: „Vine un nou premier de la PNL”

„Poate în al 13-lea ceas Florin Cîţu va face un pas în spate. Vine un nou premier de la PNL. Votăm şi dăm drumul la treabă”, a mai precizat liderul deputaţilor USR PLUS.

Mai mult, Moșteanu a catalogat drept un „abuz” modul în care este blocată stabilirea calendarului pentru dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură în cadrul Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului.

„Parlamentarii sunt sunaţi să-şi retragă semnăturile. Sunt sunaţi de membri ai echipei lui Florin Cîţu, promiţându-le lucruri. E inadmisibil din punctul meu de vedere să faci acest lucru”, a afirmat Moșteanu.

Ionuţ Moşteanu, despre scandalul semnăturilor pentru moţiune. „Rămâne o semnătură olografă şi atunci când este pe un şerveţel”

Mai mult, Ionuţ Moşteanu, care este purtător de cuvânt al USR PLUS, a explicat că toate semnăturile pentru moţiunea de cenzură sunt „în regulă”, iar colegii săi parlamentari care le-au trimis scanate „au semnat deja şi aşa cum vrea echipa dlui Cîţu, cu pixul pe hârtie”.

„Văd că echipa lui Florin Cîţu contestă semnăturile parlamentarilor, este fără precedent în Parlament acest lucru. O semnătură olografă rămâne o semnătură olografă şi atunci când este scanată sau atunci când este pe un şerveţel sau pe un colţ de hârtie”, a declarat Moşteanu.

Deputatul USR PLUS a amintit că în Parlament se votează, în contextul pandemiei, electronic sau prin telefon, se admit semnăturile olografe scanate. Moşteanu a dat de înţeles că doar autorul unei semnături poate contesta autenticitatea acesteia, iar în prezent acest lucru nu se întâmplă.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat că luni la ora 12.00 este convocată şedinţa Birourilor permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului pentru a stabili calendarul moţiunii de cenzură la adresa Guvernului, depusă de USR PLUS şi AUR. Liderul PNL a mai precizat că speră să existe cvorum la această şedinţă pentru a putea fi derulate procedurile legale.

Citeşte şi: Florin Cîțu și Klaus Iohannis, discuții față în față la Palatul Cotroceni despre criza guvernamentală

Spynews
Mireasa - Capriciile iubirii. Situația Ramonei, motiv de discuție în casa băieților. A recunoscut că are un copil. Ce părere are Ionuț despre ea
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Cele 6 zodii care vor avea cea mai bună toamnă din viața lor. Belșug și opulență în viitorul lor
Capital.ro
Se confiscă banii românilor. Trebuie să declari și să plătești la stat: „Efectul va fi vizibil”
Playtech.ro
Mirela Vaida, apariție de INFARCT! S-a pozat DEZBRĂCATĂ, a lăsat la vedere…
DailyBusiness
Veste minunată pentru români! SCAD ratele la creditele bancare
Adevarul
Bombardiere nucleare rusești și chineze ar fi încercuit coasta americană din Alaska. SUA și Canada au mobilizat mai multe avioane de vânătoare
Spynews
Sărbătoare mare în familia unui fost cuplu de la Insula Iubirii! Fetița lor, Emma a împlinit doi ani
Spynews
Arestări masive într-o grupare acuzată de legături cu frații Tate! Cum au ajuns mafioții italieni să invadeze țara noastră cu camioane pline de droguri
Evz.ro
Viață mai ușoară pentru toți românii. Ce se întâmplă cu actele esențiale
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
După Roxana Dobre, şi sora lui Salam a păţit-o GRAV! S-a ajuns la păruială şi înjurături
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, medalie de bronz în proba de 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris
Capital.ro
Devine interzis în România. S-a dat ordin în toate țările UE de la 1 ianuarie 2025
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Probleme Tehnice pentru un Avion Ryanair care S-a Întors la Otopeni după Decolare. Procedura de Urgență a fost Declanșată
MediaFlux
BANI EUROPENI pentru persoanele cu venituri mici. Cine poate lua
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?