Începe o campanie specială de vaccinare a elevilor şi studenţilor. Anunţul lui Valeriu Gheorghiţă

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunţat, marţi, că autorităţile vor demara o campanie de vaccinare în şcoli, precum şi în universităţile din ţară. În cazul învăţământului preuniversitar, elevii vor putea fi imunizaţi împotriva noului coronavirus din 13 septembrie, iar în cazul studenţilor, campania de imunizare va fi demarată la 1 octombrie.
Filip Stan
07 sept. 2021, 10:20
Începe o campanie specială de vaccinare a elevilor şi studenţilor. Anunţul lui Valeriu Gheorghiţă

Coordonatorul campaniei de vaccinare a anunţat că începe o campanie specială de vaccinare a elevilor şi studenţilor.

„Se va desfăşura o campanie specială pentru vaccinarea în unităţile de învăţământ a elevilor, familiilor acestora, studenţilor, personalului didactic şi nedidactic încadrat în unităţile respective.

E important de precizat că această acţiune de vaccinare se derulează pentru o perioadă de două luni pentru învăţământul preuniversitar şi două luni pentru învăţământul universitar, cu doza 1. Ulterior, în oglindă se va continua cu administrarea celei de-a doua doze”, a anunţat medicul Valeriu Gheorghiță.

Preşedintele CNCAV a precizat că pentru sistemul preuniversitar activitatea de vaccinare va începe în 13 septembrie şi se va încheia pe 15 noiembrie.

„Pentru învăţâmântul preuniversitar, acţiunea de vaccinare se desfăşoară în trei modalităţi – fie prin echipe mobile de vaccinare, fie prin înfiinţarea unor cabinete proprii de vaccinare în cabinetele medicale proprii, fie prin arondarea unităţilor de învăţământ la centrele de vaccinare din proximitate care folosesc unul dintre vaccinurile eligibile care au recomandare de administrare la persoanele de peste 12 ani, respectiv Pfizer şi Moderna”, a explicat el.

Citeşte şi: Ioana Mihăilă, anunţ după ce miniştrii USR PLUS şi-au dat demisia: Am deblocat proiecte esenţiale

Începe o campanie specială de vaccinare a elevilor şi studenţilor. Regulile anunţate de autorităţi

În cazul învăţământului universitar, vaccinarea începe la 1 octombrie şi se finalizează la pe 1 decembrie.

„De menţionat că în învăţământul universitar există posibilitatea de a se organiza chiar mai devreme aceste puncte de vaccinare.

Pentru învăţământul universitar se vor organiza cabinete de vaccinare în incinta cabinetele din campusurile universitare sau în alte spaţii corespunzătoare”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Dr. Valeriu Gheorghiţă a explicat că imunizarea va fi realizată fie de personalul medical propriu în cadrul cabinetului, fie de echipe mobile de vaccinare, alocate de Direcţiile de Sănătate Publică.

„Ne dorim ca până la data de 10 septembrie, spaţiile identificate să fie evaluate de specialişti DSP din ţară, respectiv a Municipiului Bucureşti pentru unităţile de învăţământ din Capitală, precum şi până la sfârşitul lunii octombrie pentru învăţământul preuniversitar pentru a se demara activitatea de organizare a cabinetelor de vaccinare şi a spaţiilor în care se vor derula vaccinările cu echipe mobile”, a mai precizat Gheorghiţă.â

Cum va fi realizată vaccinarea în şcoli şi universităţi

„Se va stabili un program de vaccinare în una sau mai multe zile pe săptămână, în funcţie de solicitări, iar acest program va fi adaptat astfel încât să asigure accesibilitate cât mai mare la vaccinare, fie într-un program de dimineaţa, alternativ cu un program de după-amiaza pentru a posibilitatea mai multor persoane să ajungă la vaccinare”, a explicat Gheorghiţă.

„Pentru planificarea la vaccinare cu ajutorul echipelor mobile, săptămânal prin grija unităţilor de învăţământ se va face catagrafierea persoanelor eligibile care îşi exprimă intenţia de vaccinare şi se va întocmi o situaţie numerică a acestora care mai departe va fi trimisă către DSP-uri pentru a organiza echipele mobile de vaccinare şi pentru a stabili numărul de doze care trebuie repartizate”, a adăugat el.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai precizat că solicitările se fac cu puţin 48 de ore înainte de deplasarea echipei mobile, pentru a avea timp de deplasare.â

„Pentru fiecare unitate de învăţământ se alocă cel puţin o echipă mobilă şi va fi stabilită ziua sau zilele din săptămână şi programul de funcţionare care preferabil va fi păstrat pe toată durata derulării activităţilor de vaccinare”, a mai precizat dr. Gheorghiţă.

Copiii vor fi însoţiţi la vaccinare de adulţi

„Minorii vor fi însoţiţi la vaccinare de către aparţinătorii adulţi. Toate vaccinările se fac doar după exprimarea consimţământului informat. Formularul privind exprimarea consimţământului informat poate fi descărcat anterior prezentării la vaccinare, pentru a putea fi vizualizat de către aparţinători”, a afirmat Gheorghiţă.

Câte cabinetele medicale şcolare pot fi transformate în centre de vaccinare

„Din centralizarea datelor a rezultat un număr de aproximativ 476 de cabinete care au dotare completă – frigider, calculator, imprimantă, sursă şi acces la internet.

De asemenea, aceste cabinete au inclusiv medic, personal medico-sanitar care poate să deruleze activităţile de vaccinare”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Citeşte şi: Ordinul care prevede regulile pentru derularea anului şcolar, publicat în Monitorul Oficial

DailyBusiness
Vouchere de vacanță 2025. Guvernul aprobă normele de accesare! Ce trebuie să facă bugetarii pentru decontare
Spynews
“Oxicomana lui Vlad Pascu”, postare sfâșietoare, după moartea suspectă a lui Rareș. Cine l-ar fi găsit decedat în casă
Bzi.ro
Dan Capatos, de urgență pe masa de operație! „Anestezie totală, intubare…”
Fanatik.ro
Afacerea cu care are succes Samuel din Satu Mare. Produsele le vinde cu 1 leu, iar foarte mulți români sunt înnebuniți să le cumpere de Paște
Capital.ro
EXCLUSIV Românii obligați să achite taxă. Se trimite formular semnat la ANAF. Data limită, 26 mai
Playtech.ro
Răsturnare de situație în cazul morții lui Aaron Boupendza. Se ia în calcul și ipoteza unei crime
DailyBusiness
Cel mai mare producător de carne din România iese din supermarketuri și își deschide propriul magazin. De unde își pot alimenta frigiderele românii
Adevarul
Imagini tulburătoare din locuința lui Gene Hackman și a soției sale, făcute publice de autorități: mizerie, șobolani și urme de sânge
wowbiz.ro
Ultimele imagini cu Rareș Ion, prietenul lui Vlad Pascu, înainte de a fi găsit mort în casă. Tânărul de 20 de ani s-a filmat într-o ipostază tulburătoare
Spynews
A pus punctul pe i! Decizia radicală a Georgianei Lobonț în legătură cu familia ei. Nu mai vrea niciodată să treacă prin asta!
Spynews
Ce decizie a luat Sânziana Negru pentru casa ei din Moldova. A făcut schimbări majore de când a început lucrările: “M-am speriat când am văzut”
Evz.ro
Pâinea biblică, cea mai sănătoasă din toate timpurile. Rețeta apare într-un verset
Ego.ro
EXCLUSIV Dana Roba, planuri nebunești cu iubitul, de Paște! ”Am să-i arăt...”
Prosport.ro
Jordan Chiles, rivala Anei Bărbosu, a arătat poate prea mult într-un costum de baie
kanald.ro
Un al treilea angajat a fost găsit mort la Spitalul Sf. Spiridon din Iași. Bărbatul, în vârstă de 54 de ani, lucra la Terapie Intensivă
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Taxa pe care șoferii români sunt obligați să o plătească. Au timp sub 48 de ore să achite cash sau card
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Teodora Stoica, imagini fabuloase din Japonia. A fost la templul acoperit cu foiță de aur
stirilekanald.ro
Mama Alexandrei, răpusă de durere la priveghi: ”E o sfârșeală în ea, n-am cuvinte”
Noi detalii ies la iveala in cazul celor doi tineri rezidenti, de la Spitalul Sfantul Spiridon, din Iasi, care s-au stins unul dupa celalalt…. Dezvaluirile facute de colegii lor de la spital
MediaFlux
O nouă reformă a pensiilor. Schimbare majoră pentru toți pensionarii
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Semnificațiile zilei de azi: Miercurea Trădării, ziua în care iubirea a fost vândută pe 30 de arginți