Florin Cîţu a declarat după ce rectificarea bugetară a fost adoptată că Guvernul are alocări de 4,5 miliarde de lei pentru a susţine sănătatea.
Ministerul Dezvoltării, Ministerul Investiţiilor Europene şi Ministerul Transporturilor primesc cei mai mulţi bani, a anunţat premierul Florin Cîţu
”În şedinţa de Guvern de astăzi am aprobat rectificarea bugetară pe anul 2021, prima rectificare bugetară pe acest an. La baza rectificării stă o reevaluare a Produsului Intern Brut, în lumina informaţiilor referitoare la creşterea economică, PIB are o valoare nominală acum de 1,17 miliarde faţă de 1,11 miliarde la începutul anului. În prima parte a anului, investiţiile au avut o contribuţie majoră la PIB de peste 5 puncte procentuale în trimestrul 2, ceea ce arată că investiţiile sunt motorul creşterii economice.. Se schimbă estimarea de creştere reală pe care am avut-o la începutul anului, acum mergem pe o estimare de 7% faţă de o estimare iniţială de 4,3%. Deficitul bugetului general consolidat, în sumă absolută, creşte de la 80 de miliarde la 83,8 miliarde, ceea ce reprezintă un deficit bugetar de 7,13% din PIB”, a declarat premierul după şedinţa de Guvern.”,a spus Florin Cîţu.
Cîţu a anunţat alocări de 4,5 miliarde de lei pentru a susţine sistemul de sănătate, iar cheltuielile pentru investiţii cresc cu 6,6 miliarde de lei.
Conform premierului, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Investiţiilor Europene şi Ministerul Transporturilor primesc cei mai mulţi bani.
Economia României a crescut cu 13% în al doilea trimestru din 2021, faţă de perioada similară din 2020 Economia României a crescut cu 1,8% în trimestrul II din 2021, comparativ cu trimestrul anterior.
Explozie economică în România. iar faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, Produsul Intern Brut (PIB) a consemnat un avans de 13% pe seria brută şi de 13,6% pe seria ajustată sezonier; conform datelor provizorii publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).
În primul semestru al acestui an, Produsul Intern Brut a crescut cu 6,5% pe seria brută şi cu 6,2% pe seria ajustată sezonier, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020. Datele privind PIB-ul nu au fost modificate în urma revizuirii estimărilor pentru trimestrul II 2021, faţă de varianta „semnal” publicată de INS în data de 17 august 2021.
Premierul Florin Cîțu a susţinut o declaraţie de presă la Palatul Victoria încă din luna august în care şeful Guvernului spune că România are o creştere economică de 13,6%.
Citeşte şi: Explozie economică în România. Ţara noastră are o creştere de 13% faţă de perioada similară din 2020