Florin Cîţu: „Orban pare cel mai cel mai interesat sau cel mai mare susţinător al acestei moţiuni”

Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului se vor reuni, joi, la ora 10,00, pentru stabilirea proiectului ordinii de zi şi a programului de lucru al şedinţei de plen reunit.
Filip Stan
08 sept. 2021, 18:48
Florin Cîţu:

Primul ministru Florin Cîţu se declară ”surprins” de atitudinea preşedintelui PNL, Ludovic Orban, în ceea ce priveşte citirea moţiunii de cenzură iniţiate de USR-PLUS şi AUR.

”Pe mine mă interesează să fie respectat Regulamentul Parlamentului României. În acelaşi timp, este cel puţin bizar că preşedintele Partidului Naţional Liberal pare că este cel mai interesat, sau cel mai mare susţinător al acestei moţiuni în această perioadă, pentru că, până la urmă, nu ştiu nici, eu nici domnia sa, nimeni nu ştie ce e constituţional sau nu, adică avem opinii, dar singurii care sunt mandataţi să ne spună dacă un demers este constituţional sau nu sunt cei de la Curtea Constituţională. Le recomand să aştepte decizia Curţii Constituţionale şi, după aceea, le recomand să meargă mai departe”, a declarat Florin Cîţu, miercuri, la Antena 3.

Marcel Ciolacu, atac la USR PLUS: Şi-ar fi dorit să depunem noi şi ei să şantajeze pe motiunea PSD”

Întrebat dacă este dezamăgit de atitudinea lui Ludovic Orban, acesta a răspuns: ”Surprins”.  Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că a convocat, împreună cu preşedintele Senatului, plenul camerelor reunite, însă nu a fost stabilită ordinea de zi, întrucât nu este regulamentar ca preşedinţii să facă acest lucru.

„Pentru ordinea de zi, convocăm Birourile Permanente Reunite”, a explicat Orban. El a subliniat că prima obligaţie a membrilor PNL, conform statutului, este de a respecta Constituţia şi legile ţării.

„Atrag atenţia colegilor mei mai înfierbântaţi că au obligaţia să respecte Constituţia şi legile ţării”, a punctat el.
Orban a explicat că, odată convocată, şedinţa plenului celor două camere se va desfăşura.

Plenul celor două Camere este programat joi, de la ora 16.00.  

Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului se vor reuni, joi, la ora 10,00, pentru stabilirea proiectului ordinii de zi şi a programului de lucru al şedinţei de plen reunit, a anunţat Camera Deputaţilor.

Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a fost convocat pentru joi, la ora 16,00, pentru prezentarea moţiunii de cenzură intitulate „Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi! Florin Cîţu trebuie să plece!”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat miercuri că este o obligaţie constituţională a preşedinţilor celor două Camere de a convoca plenul Parlamentului, menţionând că va convoca Birourile permanente reunite pentru stabilirea ordinii de zi a acestei şedinţe de plen.

„Am luat decizia astăzi de a convoca plenul Camerelor reunite împreună cu preşedintele Senatului. Vreau să fac câteva precizări, ca să fiu foarte bine înţeles: convocarea făcută de preşedinţii celor două Camere nu cuprinde ordinea de zi, nu este regulamentar ca preşedinţii, când fac convocarea plenului Camerelor reunite, să stabilească propunerea de ordine de zi. Pentru stabilirea proiectului ordinii de zi, vom convoca Birourile permanente reunite, care, în conformitate cu prevederile articolului 15 din regulamentul şedinţelor comune, au acest atribut de a stabili proiectul ordinii de zi. Este o obligaţie constituţională a preşedinţilor celor două Camere aceea de a convoca plenul pentru a permite respectarea Constituţiei”, a afirmat Orban.

Cine sunt interimarii din Guvernul Cîţu. Decretele au apărut în Monitorul Oficial
El a spus că prevederile constituţionale şi prevederile regulamentului celor două Camere sunt „foarte clare” în ceea ce priveşte procedurile odată cu depunerea moţiunii de cenzură.

Orban a precizat că, chiar dacă nu se întruneşte cvorumul la şedinţa Birourilor permanente reunite, şedinţa plenului se va desfăşura.

„Odată convocată, şedinţa se desfăşoară (…), plenul este suveran”, a adăugat el, menţionând că plenul are capacitatea de a vota ordinea de zi.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au fost convocate în datele de 3, 4, 6 şi 7 septembrie în vederea stabilirii calendarului dezbaterii moţiunii de cenzură, care însă nu s-a putut realiza din cauza lipsei cvorumului de şedinţă.

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Orașul din Europa unde primești peste 30.000 de euro dacă te muți. Peisajul e unul de poveste și oricine poate începe o nouă viață aici
Capital.ro
Ungaria ne dă lecții. Ungurii fac de rușine toată România
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Șansă mare să faceți bani! Nouă ediție a titlurilor de stat Tezaur
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Ce tragedie! A murit la doar 30 de ani. Avea tot ce și-a dorit, dar...
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Care este județul cu cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat 2024: La nivel național aceasta a crescut cu 3,6% comparativ cu anul precedent
Capital.ro
S-a aflat ce a făcut Elena Udrea.Traian Băsescu i-a dat ordin: Ne-a păcălit pe toţi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Întârzieri și probleme cu climatizarea trenurilor CFR din cauza valului de căldură
MediaFlux
FLORIN CÎȚU, combinat cu O COLEGĂ de PARTID! Cine e femeia mai tânără cu 20 de ani decât el
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!