Alina Gorghiu, care a fost preşedinte al PNL până în decembrie 2016, este de părere că „decizia firească este să fie așteptată decizia CCR” în cazul moţiunii depuse de USR PLUS şi AUR împotriva Guvernului Cîţu.
„Decizia firească este să fie așteptată decizia CCR. Nu putem să dezbatem moțiunea ca apoi să vină CCR să spună ca nu a fost constituțională.
Avem o țară de guvernat și e nevoie de stabilitate și responsabilitate: începe școala, vine valul 4 al pandemiei, facturile la energie au crescut și trebuie soluții; nu avem timp de jocuri pentru copii răsfățați sau interesați exclusiv de calculul alegerilor interne”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.
Citeşte şi: Florin Cîţu: Cine dă Guvernul jos astăzi este responsabil de lipsa paturilor la ATI. Alianţa toxică USR PLUS-AUR să-şi asume responsabilitatea
Reacţia Alinei Gorghiu, care face parte din tabăra susţinătorilor lui Florin Cîţu, vine după ce premierul a sesizat miercuri Curtea Constituţională cu privire la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională dintre Parlament şi Guvern pe tema moţiunii de cenzură a USR PLUS şi AUR. Curtea Constituţională a României a dispus miercuri ca, până la data de 15 septembrie, părţile să îşi exprime punctul de vedere în legătură cu sesizarea depusă de şeful Executivului.
Ulterior, după ce părţile îşi vor exprima punctul de vedere, Curtea Constituţională va stabili termenul pentru dezbaterea pe fond a sesizării.
Florin Cîţu încearcă să blocheze moţiunea de cenzură. Guvernul a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu un conflict juridic între Guvern şi Parlament.
„Asta CCR decide. Vedem când vom avea răspunsul. Depunem astăzi sesizarea. Se ocupă cabinetul”, a declarat premierul Florin Cîţu, la Ploieşti.
Premierul a anunţat, miercuri, după o şedinţă a PNL, că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională în legătură cu un conflict juridic între Guvern şi Parlament.
„Guvernul va sesiza CCR pentru conflict juridic între Guvern şi Parlamentul României. Există dubii privind modul în care au fost depuse aceste semnături. A doua oară au revenit cu semnăturile. Asta înseamnă acceptarea tacită a faptului că prima dată au fost semnăturile nelegale. Vom sesiza CCR care să se pronunţe dacă Parlamentul respectă Constituţia. Până la urmă, este singura instituţie asupra respectării Constituţiei.
Ar fi o premieră în România în ultimii 30 de ani de zile să participăm la această mascaradă. Mergem mai departe şi vine o decizie a Curţii care spune că totul a fost ilegal. Ce facem atunci?
Trebuie să avem o decizie a CCR. Cred că astăzi este depusă. Dacă Curtea spune că a fost legal depusă, procedurile curg şi merg mai departe”, a anunţat premierul Florin Cîţu, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.