„Provocările” online au mai făcut o victimă: Un băiat de 13 ani s-a spânzurat din cauza unui joc pe care-l câștigi doar dacă te sinucizi

Un băiat de 13 ani din localitatea Dodești, Vaslui, aflat în plasament la o familie, a fost găsit spânzurat în grajd. Se presupune că adolescentul ar fi luat parte la un joc periculos.
Ruxandra Rădulescu
10 sept. 2021, 11:02

Un băiat de 13 ani, din localitatea Dodești, Vaslui, a fost găsit spânzurat ân urmă cu două zile în grajdul familiei care îl avea în plasament pe copil.

Răzvan se afla în plasament la familia respectivă de nouă ani și nimeni nu știe ce anume l-a făcut pe adolesent să recurgă la gestul extrem.

„Ambulanţa din Bârlad a intervenit în localitatea Dodeşti pentru un băiat în vârstă de 13 ani victimă a unei posibile tentative de suicid prin spânzurare. Din nefericire, medicul din echipaj a declarat decesul acesteia deoarece semnele ireversibile ale morţii erau deja instalate. (…) Copilul plecase din casă de la ora 11.00 şi a fost găsit spânzurat în grajdul locuinţei în jurul orelor 15.00”, a precizat dr. Daniel Ungureanu, din cadrul SAJ Vaslui.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Bogdan Gheorghiţă, autoritățile au demarat o anchetă în acest caz pentru a stabili împrejurările în care s-a produs tragiul eveniment și se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă.

Familia și prietenii sunt siderați și spun că băiatul era iubit şi bine îngrijit neavând niciun motiv de sinucidere. El se afla în plasament la această familie încă de la vârsta de 4 ani.

Unul dintre fiii asistentului maternal susține că este posibil ca moartea băiatului să fi fost provocată de „Balena albastră”, un joc online pe care îl poţi câştiga doar dacă te sinucizi.

Jocul în care provocarea supremă este sinuciderea, a făcut mai multe victime în rândul adolescenţilor din mai multe țări, relatează Antena3.

Un băiat de 7 ani a murit, după ce a fost trântit în cap de 27 de ori în timpul unui antrenament de judo

Un băiat de șapte ani care a fost trântit la podea de 27 de ori în timpul unui antrenament de judo a murit în Taiwan. În aprilie, el a suferit o hemoragie cerebrală severă după o oră de judo în care atât colegul său de clasă, cât și antrenorul său și-au exersat aruncările pe el.

Băiatul a intrat ulterior în comă și a fost supus unui tratament de susținere a vieții. Părinții săi au decis să îi retragă suportul vital după aproape 70 de zile, potrivit presei locale, citată de BBC.

Antrenorul băiatului, care are în jur de 60 de ani, a fost acuzat de agresiune fizică soldată cu răni grave și de folosirea unui minor pentru a comite o infracțiune, potrivit site-ului local de știri Taipei Times. Tehnicianul, identificat doar cu numele de familie Ho, a fost eliberat la începutul acestei luni pe o cauțiune de 100.000 de dolari taiwanezi (3.583 de dolari)

După moartea victimei, însă, procurorii vor schimba acuzația în cea de „rănire cauzată de moarte”, potrivit site-ului de știri Taiwan News.

Dacă va fi găsit vinovat, antrenorul ar putea fi condamnat la o pedeapsă de minimum șapte ani de închisoare până la închisoare pe viață, conform raportului, informează Aleph News.

Băiatul în vârstă de șapte ani a participat la cursul de judo pe 21 aprilie sub supravegherea unchiului său, care l-ar fi filmat în timpul orei pentru a-i arăta mamei sale că judo-ul ar putea fi nepotrivit pentru el.

Înregistrarea video îl arată cum este aruncat de mai multe ori de un coleg mai mare în timpul antrenamentelor. În înregistrare se aude cum țipă, dar antrenorul său îi ordonă să se ridice și îi spune băiatului mai mare să continue să-l arunce.

În cele din urmă băiatul a leşinat, deși familia sa spune că antrenorul l-a acuzat că s-a prefăcut.

Există întrebări cu privire la motivul pentru care unchiul său nu l-a oprit pe antrenor, dar experții din Taiwan spun că există o noțiune de mult timp de respect și venerație pentru profesori, ceea ce înseamnă uneori acceptarea autorității acestora, indiferent de circumstanțe.

Mama băiatului a declarat reporterilor că unchiul său se simte „groaznic pentru ceea ce s-a întâmplat”. Ulterior s-a descoperit că antrenorul nu avea licență.

„Încă îmi amintesc acea dimineață când l-am dus la școală”, spusese anterior mama sa. „El s-a întors și a spus: ‘Mamă, la revedere’. Până seara, devenise așa”.

Marți, Spitalul Fengyuan a anunțat că nivelul tensiunii arteriale și al ritmului cardiac ale acestuia erau în scădere. După ce medicii au vorbit cu familia sa, au fost de acord să îi retragă suportul vital.

Numeroase persoane au cerut să se ia măsuri mai dure împotriva antrenorului și să se acorde despăgubiri părinților băiatului.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autostrada București-Ploiești, închisă! În ce zone este redirecționat traficul și când se va relua circulația pe A3
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Condamnări dure pentru cinci activiști de mediu în Londra
MediaFlux
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'