Murături asortate la borcan. Murăturile perfecte sunt cele care rămân crocante, şi nu se înmoaie în timp. Pentru aceasta, sunt câteva apecte de care trebuie să ţii cont atunci când le prepari.
Aşază toate ingredientele în borcane, distribuindu-le în mod egal. Acoperă-le cu saramura clocotită.
Citeste si Castraveți murați cu apă rece. Reţetă inedită pentru la iarnă
În prealabil, sterilizează borcanele în cuptor. Odată umplute cu murături, închide-le ermetic şi lasă-le într-un loc răcoros şi întunecat.
Nu deschide borcanele cu murături mai devreme de patru-cinci săptămâni.
Cum verifici dacă legumele s-au murat fără a deschide borcanul? Fii atentă la unul dintre următoarele trei semne: saramura s-a ridicat, în borcan au apărut bule sau, la nivelul capacului, se aude un zgomot discret de bolboroseală. Prezenţa unui dintre aceste trei semne este suficientă pentru a ne indica fermentarea.
Citeste si Dulceaţă de gutui rase, reţeta bunicii. Trucuri pentru un preparat parfumat, plin de savoare
Murăturile nu sunt doar răsfăţ pentru papilele gustative. Ele au nenumărate beneficii pentru sănătate, pe care mulţi dintre noi le ignoră.
Iată doar câteva dintre acestea:
Persoanele care suferă de afecțiuni precum boli renale, hipertensiune, insuficientă cardiacă, diabet de tip I și II, retenție de apă sau au frecvent dureri de cap sau migrene trebuie să evite murăturile.
De asemenea, persoanele care se confruntă cu steatoză hepatica ar trebui să consume cu moderație murături dulci, la fel și gravidele cu preeclampsie.