UDMR ar urma să propună un proiect de lege în Parlament ce ar oferi o soluție temporară românilor, în ceea ce privește explozia prețurilor la energie. Partidul vrea înghețarea tarifelor la energie pentru șase luni.
Senatorul UDMR Antal Lorant a declarat la Realitatea Plus că legea consumatorului vulnerabil nu rezolvă problema și propune și alte variante care pot veni în ajutorul cetățenilor.
„Am venit noi si am spus: exista aceasta posibilitate legala, conform legii concurentei prin care, în acele situații când sar la extreme prețurile, Guvernul are aceasta posibilitate, deci poate sa intervina maxim pe o perioadă de 6 luni”, a declarat, marți, la Parlament, senatorul UDMR Antal Lorant.
Șeful Comisiei pentru energie din Senat a declarat că a aceasta este doar o soluție din multe altele existente.
„Aceasta este o varianta. Dar exista si alte variante cum ar fi subventionarea sau sustinerea facturilor la consumatori, la care se lucreaza din partea Ministerului Energiei la o solutie prin care sa reusim sa rezolvăm această problemă. Pentru că, ceea ce este clar, în momentul de față, legea consumatorului vulnerabil nici pe departe nu rezolva aceasta problemă”, a declarat șeful Comisiei pentru Senat, potrivit realitatea.net.
UDMR susţine fără ezitare tabăra PNL. De altfel, Hegedüs Csilla face apel la colegi de coaliţie să înţeleagă acest lucru. ”Este timpul pentru muncă, pentru planificare, nu pentru circ”, afirmă Hegedüs Csilla, anunță news.ro.
”Scopul nostru în acest ciclu de guvernare este să servim dezvoltarea comunităţii! Acest scop l-am avut în vedere şi atunci când am elaborat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care a fost o provocare uriaşă, nu numai pentru mine, ci şi pentru colegii mei, al căror scop este de asemenea binele şi dezvoltarea comunităţii. Este vorba despre o sumă uriaşă, care va fi folosită printre altele pentru construcţia a mai multor clădiri publice şi pentru împădurirea a zeci de mii de hectare, dar şi pentru construirea de şcoli, grădiniţe, cabinete medicale, spitale, precum şi reţelelor de gaze şi apă”, a scris, vineri, pe Facebook, purtătorul de cuvânt al UDMR.
Hegedüs Csilla afirmă că ”Planul Anghel Saligny este tot un program de dezvoltare, iar cei care lucrează în comunele rurale mici, care se confruntă cu realitatea de a nu beneficia de fonduri europene, ştiu foarte bine acest lucru”.
”Sperăm că partenerii noştri de coaliţie vor înţelege acest lucru. Şi sper că vor înţelege şi faptul că la această coaliţie nu există alternativă! Este timpul pentru muncă, pentru planificare, nu pentru circ! Asta le-am promis celor care ne-au acordat încrederea şi asta trebuie să facem! Nu avem altă opţiune”, a mai transmis oficialul UDMR.
Liderul UDMR consideră că în politică trebuie să laşi întotdeauna „loc de întors” şi crede că lucrurile se vor linişti după congresele PNL şi USR PLUS.
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, la Cluj, cu ocazia şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), că sunt diferenţe de mentalitate între partidele care formează coaliţia de guvernare, însă acum şi în anii următori nu există o alternativă la aceasta.
„Niciodată nu am negat că între cele trei formaţiuni care formează coaliţia guvernamentală există foarte multe divergenţe de mentalitate. Totuşi, credem şi astăzi că în 2021 şi în anii următori această coaliţie nu are altă alternativă. Aşa că este răspunderea noastră comună să ne ajutăm să ieşim din această criză a coaliţiei, deoarece fiecare partener răspunde de ceilalţi şi răspunde, în primul rând, de valorile comune ale ţării, pe care trebuie să le avem în vedere”, a spus Kelemen Hunor.