Alertă. Focar de Covid la Spitalul Colentina din Capitală. Nouă angajați, confirmați pozitiv

La spitalul Colentina din București există un focar de Covid-19, şase asistente medicale, două liftiere şi o infirmieră au fost depistate pozitiv cu SARS-CoV-2
Ruxandra Rădulescu
14 sept. 2021, 23:59
Alertă. Focar de Covid la Spitalul Colentina din Capitală. Nouă angajați, confirmați pozitiv

La spitalul Colentina din Capitală există un focar de Covid-19, după ce nouă angajați, printre care şase asistente medicale, două liftiere şi o infirmieră au fost confirmate pozitiv cu Sars-Cov-2. Toți angajații fuseseră vaccinați cu schema completă.

Focarul a fost descoperit la două secții importante ale spitalului Colentina, la pavilionul F, unde se află secția de chirurgie plastică și la secția de chirurgie generală numărul 1.

Unitatea medicală a impus restricții foarte dure, astfel că aparținătorii nu mai pot intra să viziteze pacienții, iar masca va fi obligatorie atât în interior cât şi în curtea spitalului, relatează Antena3.

Focar Covid URIAŞ la Colegiul Militar din Alba Iulia. Sunt aproape 100 de elevi infectați

Focar Covid URIAŞ la Colegiul Militar din Alba Iulia. În ultimele 24 de ore, 36 de elevi au fost depistați cu noul coronavirus. Bilanţul total al infecărilor în rândul cursanţilor se apropie de 100.

Cazurile depistate la colegiul militar nu au fost incluse în calculul incidențe, potrivit deciziei Direcției de Sănătate Publică Alba.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarat că focarul e unul de tip închis, la fel ca acelea din centrele rezidențiale, unde cei pozitivi sunt carantinati în același loc, fără a avea posibilitatea să părăsească incinta înainte de expirarea carantinei.

La nivelul județului Alba, sâmbătă, 20 februarie, s-au raportat 107 cazuri noi, dintre care 36 sunt cele de la colegiul militar, alte 20 de persoane fiind depistate pozitiv la un cămin de bătrâni.

Primarul municipiului Albă Iulia, Gabriel Pleșa, cere autorităților reanalizarea modului în care se impun restricțiile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2, astfel încât să fie luat în calcul și numărul de teste efectuate.

În opinia sa, o soluție ar fi că în localitățile în care se realizează un număr mare de teste, scenariul roșu să fie impus de la incidența de 5 la mie, nu de la 3 la mie, cât este în prezent.

“Am ajuns în situația hilară în care ‘premiem’ cu multă relaxare județele care nu testează populația și ținem în scenarii roșii județele în care autoritățile își fac treaba și testează masiv. Alba Iulia, oraș în care autoritățile sanitare au înțeles că prin testarea în masă se poate limita răspândirea acestui virus, este aproape mereu în scenariul roșu”, spune primarul.

Sorin Cîmpeanu a reacţionat după apariţia primelor cazuri de Covid-19 în rândul elevilor şi profesorilor de la redeschiderea şcolilor. Ministrul Educaţiei atrage atenţia că „pentru cei care apar acum în şcoli, cu cazuri de îmbolnăviri, infectarea s-a produs în urmă cu ceva timp” şi le recomandă parinţilor „un pic mai multă atenţie la trimiterea elevilor în colectivitate”.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
S-a dat ordin în Ungaria. Ungurii te prind imediat. Șoferii români nu mai scapă
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
EXPIRĂ ACEȘTI BANI! Trebuie să fie folosiți până în luna octombrie
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Coșmarul ar putea să revină. Când se va impune purtarea măștii
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Simona Halep a fost exclusă! Decizia luată acum de americani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
PENSIONARII NEMULȚUMIȚI de RECALCULARE, vizați DIRECT! URGENT trebuie să facă asta
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...