Şcoli închise lângă Bucureşti. Urmează carantină la Afumaţi, rata a depăşit 6 la mie

Capitala este încercuită de localităţi aflate în scenariul roşu. Cea mai îngrijorătoare situaţie este în Afumaţi, unde rata de infectare a trecut de șase la mie. Comitetul pentru Situaţii de urgenţă Ilfov a decis ca începînd de luni, 20 septembrie, şcolile să se închidă, iar cursurile să continue în online. Nu este exclus ca în curând, dacă incidenţa tot creşte, localitatea să intre în carantină.
Filip Stan
19 sept. 2021, 18:37
Şcoli închise lângă Bucureşti. Urmează carantină la Afumaţi, rata a depăşit 6 la mie

Şcoli închise în Afumați, prima localitate de lângă București unde rata de infectări a depășit șase cazuri la mia de locuitori. Autoritățile nu exclud impunerea carantinei.

Prefectura Ilfov a anunţat că în ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov de duminică a fost adoptată Hotărârea nr. 162 care prevede ca:

► Începând cu data de 20 septembrie 2021 se aprobă scenariul 2, litera b) de funcționare (participarea zilnică, în sistem on-line, a tuturor elevilor, cu excepția celor din învățământul special), conform Ordinului comun emis de Ministerul Educației (nr. 5196/03.09.2021) și Ministerul Sănătății (nr. 1756/03.09.2021), pentru un număr de 3 unități școlare, respectiv:

Școala Gimnazială nr. 1 Afumați;
Școala Primară nr. 2 Afumați;
Școala Primară nr. 3 Afumați.
► Începând cu data de 20 septembrie 2021 se aprobă scenariul 2, litera a) de funcționare (participarea zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și a elevilor din învățământul special, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție), conform Ordinului comun emis de Ministerul Educației (nr. 5196/03.09.2021) și Ministerul Sănătății (nr. 1756/03.09.2021), pentru un număr de 2 unități școlare, respectiv:

Grădinița nr. 1 Afumați;
Grădinița cu program prelungit nr. 4.
► Pentru 14 zile, incepând cu data de 19 septembrie 2021, se aprobă scenariul de funcționare online pentru clasa a III–a B din cadrul Școlii Gimnaziale „Anton Pann” din orașul Voluntari, conform art. 6 alin (8) din Ordinul comun emis de Ministerul Educației (nr. 5196/03.09.2021) și Ministerul Sănătății (nr. 1756/03.09.2021).

Conform datelor transmise duminică de autorități, rata de incidență în Afumați a ajuns la 6,05 la mia de locuitori. Potrivit DSU, restricțiile se impun treptat, gradual, însă nu este exclusă nici carantina, dacă Direcția de Sănătate Publică (DSP) va face o propunere în acest sens și va fi validată în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

CERTIFICATUL de vaccinare intră în vigoare de luni. Ce restricţii sunt impuse persoanelor nevaccinate
Şcoli închise ar putea fi în săptămâna următoare şi în alte localităţi. Urmează Mogoșoaia cu 4,23; Corbeanca și Ciorogârla, ambele cu 3,97; Bragadiru cu 3,69; Voluntari cu 3,71; Otopeni cu 3,66; Glina cu 3,61; Chiajna cu 3,46; Berceni cu 3,42; Popești Leordeni cu 3,33 și Dobroești cu 3 26.

Încă de sâmbătă, prefectul județului Ilfov anunța că în mai multe localități vor intra în vigoare restricții, după creșterea ratei de incidență.

EXCLUSIV Vouchere de 100 de lei pentru cei care se vaccinează. Andrei Baciu spune cum intri în posesia tichetelor
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.817 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Rata de pozitivare a testelor efectuate la nivel național crește la 10,7% iar incidența cazurilor de Covid în București s-a mărit la 2,44 de infectări la mia de locuitori. Totodată, au fost înregistrate 58 de decese iar numărul de pacienți internați în ATI a crescut la 849.

 

 

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
O mare companie din România va concedia peste 160 de angajați. Și alte firme din acest oraș au anunțat măsuri similare
Capital.ro
Ordin nou al UE din 1 august. România trebuie să aplice: „Toată lumea să verifice dacă se încadrează”
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Cine este Alfred Bulai, cunoscutul analist politic aflat în centrul unui scandal sexual
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Regula pe care șoferii nu o mai pot încălca. S-a dat lege, amenda e uriașă
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Familia Regală, lovită de o nouă tragedie! Prințul și-a dat ultima suflare pe un pat de spital
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
CFR vine cu noi reguli pentru călători! Dacă suferi de o boală contagioasă, poți fi dat imediat jos din tren
Capital.ro
Statul ia banii românilor. Lege nouă din 2026 pentru absolut toți proprietarii de locuințe și terenuri
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Proteste și violențe în Venezuela după realegerea lui Nicolas Maduro pentru al treilea mandat
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?