Rezultatele alegerilor parlamentare, publicate în Monitorul Oficial

Procesele verbale privind rezultatele alegerilor parlamentare din 9 decembrie au fost publicate în Monitorul Oficial.
Romania TV
14 dec. 2012, 14:27
Rezultatele alegerilor parlamentare, publicate în Monitorul Oficial

Procesele-verbale cuprind numărul alegătorilor care au mers la vot, voturile valabil exprimate, partidele şi formaţiunile care au trecut pragul electoral, precum şi numele tuturor senatorilor şi deputaţilor cărora le-au fost atribuite mandate.

La Camera Deputaţilor, USL a obşinut 273 de mandate, ARD – 56, PPDD – 47, UDMR – 18, la care se adaugă 18 deputaţi carereprezintă minorităţile naţionale. Numărul total al deputaţilor este 412.

La Senat, USL are 122 de mandate, ARD – 24, PPDD – 21, UDMR – 9. Numărul total al senatorilor este 176.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles că alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 s-au desfăşurat „normal” şi că imediat ce va fi publicat în Monitorul Oficial rezultatul alegerilor va convoca noul Parlament.

Şeful statului a ţinut să precizeze că actualul Legislativ îşi încheie mandatul în 19 decembrie şi că urmează să decidă dacă va face convocarea pentru 19, la ora 13.00. „Alegerile s-au desfăşurat normal, iar rezultatul, chiar dacă au fost şi mici incidente în ziua votului, nu este alterat de acestea”, a spus şeful statului.

Întrebat dacă va semna vineri decretul de convocare a Parlamentului, preşedintele Traian Băsescu a răspuns: „Imediat ce se publică rezultatul alegerilor în Monitorul Oficial convoc Parlamentul, iar convocarea trebuie să ţină seama de un element esenţial: nu pot suprapune funcţionarea a două Parlamente.

Parlamentul actual îşi termină mandatul pe data de 19 decembrie. Sigur va rămâne să decid, şi uite în avion la asta o să mă gândesc, dacă o să convoc Parlamentul pentru 19 decembrie, la ora 13.00, sau .. Vreau să fie cât mai apropiat pentru ca instituţiile rezultate din alegeri să poate fi rapid puse pe picioare”.

Biroul Electoral Central a anunţat că a emis şi transmis, vineri, la Monitorul Oficial al României, spre publicare, procesele verbale privind rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 9 decembrie.

Preşedinţia informa, recent, că preşedintele Traian Băsescu va convoca Parlamentul şi va anunţa programul de consultări pentru desemnarea premierului care să formeze viitorul guvern imediat după publicarea în Monitorul Oficial a rezultatului alegerilor.

Spynews
La ce oră are loc finala de la 100 de metri liber, unde David Popovici vrea un nou aur olimpic. Programul complet al zilei de 31 iulie
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Ce au pățit două turiste în Munții Făgăraș. Au mers cu cortul și au trăit un adevărat șoc: ”Un fel de tentativă de omor”
Capital.ro
Răsturnare totală de situație în cazul UDREA. E nevinovată. A apărut dovada
Playtech.ro
Lavinia Pîrva, cea mai fierbinte apariție! Soția lui Bănică a arătat chiar TOT fără inhibiții
DailyBusiness
Atenție! Cum va trebui să folosiți CNP-ul fiscal
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
Drama care i-a marcat viața lui Andrei Stoica. Totul s-a schimbat din acel moment! Campionul, declarații emoționante la Star matinal e pe val: ”Plângeam în fiecare seară” | VIDEO
Spynews
Cătălin Bordea a oferit prima reacție în războiul dintre fosta soție, Livia, și prietenii săi: „Au fost lezați”
Evz.ro
Ce a putut să spună Victor Ponta. A bătut-o pe Șoșoacă
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Nuntă cu 1.200 de invitați în Maramureș! Cum au reacționat internauții după ce evenimentul a ajuns viral pe TikTok: „Am zis că e filmare de la Beach Please”
Capital.ro
UE a dat ordin. România va impune interdicție. Românii care au interzis în tren
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Premierul Marcel Ciolacu despre numirea comisarului european: Discuții cu Ursula von der Leyen și negocieri interne
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?