Florin Cîţu, mesaj către USR-PLUS: „Nu-i roagă nimeni să vină la guvernare. Nimeni nu suferă dacă stau în Opoziţie”

Premierul nu este dorit de USR PLUS la Guvern, dar reciproca este la fel de adevărată, nici Florin Cîţu nu le aşază covor roşu la Palatul Victoria.
Filip Stan
22 sept. 2021, 21:27
Florin Cîţu, mesaj către USR-PLUS:

Premierul României, Florin Cîţu, are un mesaj tranșant pentru cei de la USR-PLUS: după alegerile din PNL, pe care crede că o să le câștige, cei de la USR-PLUS tot cu el trebuie să discute pentru menținerea coaliției de guvernare. Cîțu susține că românii nu o să sufere dacă USR-PLUS rămâne în opoziție.

„Guvernarea e pentru oameni maturi, nu pentru un partid mic care-și ia jucăriile, când se supără, și pleacă. Vom discuta altfel. Ceea ce trebuie să înțeleagă cei de la USR e că o să discute cu mine de luni (n.r.: congresul PNL are loc sâmbătă). Nu-i roagă nimeni să vină la guvernare. Contracandidatul meu a încercat să se folosească acest conflict în bătălia internă.  Românii nu vor suferi (n. r.: dacă nu reface alianța cu USR-PLUS)”, a spus Florin Cîțu.

Stelian Ion are INTERDICȚIE de la Florin Cîțu în noul Guvern, Ghinea are uşa deschisă: Cei care n-au performat nu au ce căuta în Guvern

Premierul României, Florin Cîțu, susține că nu vrea ca Stelian Ion să fie primit în noul Guvern. Cîțu a invocat motive legate de profesionalismul fostului ministru al Justiției.„Aș vrea să terminăm cu ipocrizia: niște parteneri care se asociează cu niște extremiști? Locul celor de la USR-PLUS e la guvernare.

Eu am intrat în 2016 în politică. N-am nicio treabă cu USL-ul. N-am fost pe listele USL. Am fost cel mai atacat de PSD. E de notorietate lupta mea cu PSD. E foarte important pentru mine ca PNL să-și ducă la îndeplinire planul de guvernare. Eu niciodată nu voi face ce au făcut pesdiștii: să îmi dau jos propriul Guvern.

Nu e vorba de răbdare. Asta trebuie să înțeleagă partenerii: că Guvernul înseamnă un singur premier. Lumea uită: a plecat și un ministru de la PNL. Pentru mine nu a existat o culoare politică. La niciun ministru nu a fost luată o decizie peste noapte.

Oameni care n-au performat în guvern nu au ce căuta în Guvern (n. r.: cu referire la Stelian Ion, fostul ministru al Justiției)”, a spus Florin Cîțu, la B1TV.

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că miniștrii USR PLUS nu au prezentat planul de restructurare promis, deși au trecut circa opt luni de zile până s-au retras de la guvernare. „Era o promisiune care se pare că venea mai încolo”, a spus ironic premierul, miercuri seară.

Referindu-se la PNRR, premierul Florin Cîțu a vorbit, miercuri seară, despre relația pe care a avut-o cu ministrul demisionar de la USR, Cristian Ghinea, lăsând ușa deschisă pentru o revenire a acestuia în structura guvernamentală.

 

Atac şi la fostul ministru al Sănătăţii: Trebuia să pregătească valul 4. Acesta era rolul acestor luni de relaxare

Prim-ministrul Florin Cîțu a reiterat, miercuri seară, că rolul Ministerului Sănătății era să se asigure că România este pregătită pentru al patrulea val pandemic. Chiar și așa, spune el, de cele mai multe ori discuțiile cu instituția condusă la acel moment de Ioana Mihăilă „erau de foarte multe ori despre altceva, dar nu despre pandemie”.

Alin Stoica, fostul prefect al Capitalei, condamnă desfăşurarea Congresului PNL: „Nu poţi permite conferinţe cu 5.000 de oameni, când limita pentru spectacole e de 1.000”

Întrebat cum am ajuns în această situație complicată, premierul a declarat: „Până la urmă, toate țările din Uniunea Europeană trec prin valul 4. România a fost țara care a fost verde cel mai mult timp. Valul 4 a ajuns în multe țări din Uniunea Europeană acum o lună, acum o lună jumate, acum două luni de zile. România a ajuns în valul 4 acum, în septembrie. Am văzut peste tot în Europa, pandemia continuă. Am spus din momentul în care am terminat valul 3 că nu vreau să fie reduse dintre capacitățile noastre de a lupta cu pandemia, vorbesc aici de capacitățile de sănătate. M-am ocupat din primul moment să avem dozele necesare de vaccin pentru toți românii să se vaccineze, acum, vedeți, începem cu doza a treia, dar în același timp era important ca sistemul de sănătate să facă față, și au fost luni bune în care Ministerul Sănătății trebuia să pregătească valul 4. Acesta era rolul acestor luni de relaxare, în care am avut zonă verde, să se pregătească pentru un val 4 care a venit și în România”.

„Am spus foarte clar – și am spus de mai multe ori în spațiul public pentru că am fost întrebat, tot eram întrebat de presă ce facem cu pregătirea pentru valul 4. Am spus întotdeauna, astea au fost declarațiile mele, Ministerul Sănătății trebuie să aibă grijă, trebuie să se asigure că vom fi pregătiți pentru valul 4, este responsabilitatea Ministerului Sănătății, și eu am cerut să nu fie redus numărul de paturi în secțiile ATI pentru Covid. Am văzut că și domnul ministru Cseke a declarat că, când a preluat mandatul, avea 600 de paturi în secțiile ATI Covid. Acum am crescut la 1.000 de paturi și trebuie să creștem rapid. Este același film pe care l-am văzut și în iarnă”, a mai afirmat el.

Demisie la vârf în partidul lui Băsescu: „Politica PMP, în acest moment, este a unor grupuri de interese economice”

Întrebat dacă le-a transmis imperativ celor de la Ministerul Sănătății să facă pregătirile pentru valul 4 și să nu reducă din capacitățile de luptă cu pandemia, Florin Cîțu a afirmat: „Nici nu trebuie să le cer eu imperativ. Ești ministrul Sănătății, trebuie să te preocupe să pregătești sistemul pentru pandemie, nu trebuie să vin eu să îți cer în fiecare zi. Dacă fac eu asta, atunci pleacă acasă și rămân eu ministrul Sănătății, și fac eu asta dacă asta trebuie să fac, dar nu, avem un ministru al Sănătății. Discuțiile erau de foarte multe ori despre altceva, dar nu despre pandemie. Discutam despre molecule și tot felul, agențiile de medicamente, acea agenție de investiții cu acele salarii imense ș.a.m.d., dar mai puțin despre paturile ATI și despre sănătatea românilor”, a spus Florin Cîţu la B1 TV.

Florin Cîţu a venit în studiou cu mască. “Suntem într-o perioadă în care există un virus care se răspândește foarte repede, din măsuri de siguranță și pentru Congres, bineînțeles. Există un protocol, dar am teste rapide cumpărate de mine și pentru familie. Sunt vaccinat, o să mă vaccinez cu doza a treia”, a spus Florin Cîțu.

Spynews
Dacă stai la bloc, trebuie să știi că nu mai plătești această taxă
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
El e românul din Teleorman care și-a transformat curtea într-un paradis exotic. Are bananieri, dar și palmieri, iar locul arată incredibil
Capital.ro
Ungaria, OUT?! Decizia istorică se pregăteşte acum în Europa: Acţiuni reale
Playtech.ro
Legea e clară. Ce nu este obligată asociația de proprietari să facă, chiar dacă locatarii cer acest lucru UTILE
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Marea provocare a noii magistrale de mare viteză. Cum s-a lucrat la tunelurile feroviare de pe valea Mureșului VIDEO
Spynews
3 trucuri prin care să te răcorești pe timp de caniculă, fără aer condiționat. Puțini oameni știu că aceste sfaturi chiar funcționează
Spynews
Natura se dezlănțuie! Pe lângă codul roșu de caniculă, meteorologii anunță furtuni puternice cu grindină. Care sunt zonele vizate | FOTO
Evz.ro
Produse periculoase, retrase dintr-un supermarket cunoscut. Clienții, îndemnați să le returneze
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea dezbrăcată
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Cât a plătit Elena, soția lui Ianis Hagi, pentru rochia de mireasă? Preţ ameţitor pentru ţinuta făcută din dantelă 3D
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Alertă de vreme severă în România. Lista județelor afectate de Cod roșu de caniculă și furtuni violente
Capital.ro
Proprietarii de locuințe vor plăti ÎN PLUS. Obligația e trecută direct în lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Ce a făcut Luminița Becali la nunta lui Ianis Hagi în timp ce Gigi Becali a dansat în genunchi și a „evaporat” 30.000 de euro pe dedicațiile lăutarilor
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
63 de eurodeputați cer UE să deposedeze Ungaria de drepturile de vot
MediaFlux
UCRAINA ATACĂ RUSIA! NATO și-a dat ACORDUL
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'