Şcolile ar putea rămâne deschise şi la 6 la mie. Anunţul de ultimă oră al ministrului Educaţiei

Sorin Cîmpeanu a anunţat că şcolile ar putea rămâne deschise şi după ce se va depăşi rata de infectare de 6 la mie în localitate. Ministrul Educaţiei i-a îndemnat pe români să se vaccineze, pentru a pune punct crizei sanitare.
Loredana Brumă
29 sept. 2021, 10:15
Şcolile ar putea rămâne deschise şi la 6 la mie. Anunţul de ultimă oră al ministrului Educaţiei

Şcolile ar putea rămâne deschise şi la 6 la mie. Anunţul a fost făcut miercuri, de Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferinţe de presă la Ministerul Educaţiei, alături de UNICEF și Valeriu Gheorghiță.

Şcolile ar putea rămâne deschise şi la 6 la mie

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu: Examenele naţionale se vor susţine, indiferent de condiţii, cu prezenţă fizică

„Este nevoie de o informare corectă, verificabilă și cu suport științific [cu privire la vaccinare]. Luând cele mai bune decizii privind vacccinarea, vom putea păstra școlile deschise astfel încât pierderile în plan educational si socio-emotional sa fie cat mai mici cu putinta.

Va trebui sa facem acest lucru, pentru ca doar vaccinandu-ne putem pune punct acestei pandemii. Va trebui sa ne obisnuim cu altfel de conditii, va trebui sa punem in balanta raportul risc gestionabil vs beneficii sau pierderi si sa luam cele mai bune decizii privind vaccinarea.

Vom avea, pe parcursul zilei de astăzi, discutii cu toti cei indreptatiti sa se pronunte. Mai exact este vorba despre dorinta de consolidare a unui numitor comun cu privire la modul de funcționare a școlilor. La acest moment regula e clara, in localitaţile in care se depaseste la nivelul zilei de vineri rata de 6, scolile ar urma sa treaca in online, cu exceptia scolilor speciale, creselor si gradintelor.

Sunt convins că toți cei indreptățiți să se propunțe vor cauta acel numitor comun din perspectiva copilului. Pana vineri va trebui sa anuntam cat se poate de clar, pentru ca vineri e ziua în care se decide scenariul de funcționare a școlilor, care sunt regulile, dacă ramanem pe aceleasi reguli sau daca, asa cum ne dorim cei din educatie, dacă și cei din sănătate sunt de acord, vom putea sa mentinem, pe modelul gradinitelor si scolile deschise pana la aparitia unor cazuri„, a declarat ministrul Educaţiei.

În Bucureşti, rata de infectare a ajuns miercuri, 29 septembrie, la 6, 33 la mia de locuitori.

Ministrul Educaţiei a anunţat că tot mai mulţi elevi s-au vaccinat în ultima perioadă împotriva coronavirusului.

„În săptămâna 13-20 septembrie, s-au vaccinat în medie 1.000 de elevi pe zi, în săptămâna 21-27 septembrie, s-au vaccinat în medie 1.700 de elevi pe zi. Practic, în săptămâna 21-27 septembrie, numărul elevilor vaccinați a crescut cu 12.000 – 8.000 de elevi din categoria de vârstă 16-19 ani și peste 4.000 de elevi din categoria de vârstă 12-15 ani. Le mulțumesc elevilor pentru înțelegerea importanței vaccinării, este un trend ascendent semnificativ, este un progres care ne dovedește că aceste acțiuni nu sunt în zadar, au efect, erau puțin peste 100 de elevi pe zi, am trecut la 1.000, săptămâna trecută am avut 1.700 de elevi vaccinați pe zi.  Miercuri, 22 septembrie, am avut peste 3.000 de infectări în rândul elevilor și aproape 1.000 de infectări în rândul personalului din învățământ.

Astăzi, până la ora 18:00 vom anunța situația care a rezultat din centralizarea de la nivelul fiecărei școli, apoi la nivel județean, apoi la nivel național”, a mai spus ministrul Educaţie.

 

Citeşte şi România nu este pregătită pentru sistemul online de învăţământ. Cîmpeanu: Nu avem conţinut digital pentru toate disciplinele

Valeriu Gheorghiţă: În primele două săptămâni de la începerea noului an şcolar s-au vaccinat  peste 400 de elevi în şcoli

Valeriu Gheorghiţă a fost şi el prezent la conferinţa de presă de la Ministerul Educţiei şi a făcut un apel la români să se vaccineze, pentru ca elevii să poată merge la şcoală în condiţii de siguranţă.

„Vaccinarea reduce riscul de deces, riscul de a face o forma grava, riscul de transmitere. Trebuie sa facem un efort pentru a reusi sa trecem cu bine de aceasta panedemie, iar singurul mod prin care putem face asta este prin vaccinare. In primele 2 saptamani de la începerea noului an şcolar peste 400 de elevi sunt vaccinati, la nivel national sunt peste 12.000 de tineri si elevi care au primit o doza de vaccin. Este important ca cei vulnerabili sa se vaccineze, de asemenea, tinerii si elevii trebuie sa se vaccineze.

Cu totii ne dorim sa facem tot ceea ce tine de noi pentru ca in final copiii sa poata sa mearga la scoala in conditii cat mai sigure. Haideti sa facem cu totii un efort, sa ne vaccinam, sa respectam masurile de prevenire a infectiei, pentru ca elevii sa poata merge la scoala in conditii cat mai sigure.

Trendul actual de crestere a cazurile se va mentine, vor fi din ce in ce mai multi oameni diagnosticati cu coronavirus. Vaccinarea este singura solutie. Avem la dispozitie capacitatea de testare, vaccinuri, toate acestea trebuie sa le folosim in beneficiul copiilor nostri. Certificatul verde este o varianta alternativa prin care putem sa reducem riscul de infectare. „, a spus Valeriu Gheorghiţă.

„Sunt discuţii care se au în vedere, sunt mai multe variante de lucru. Una dintre ele este dacă ignorăm, în sensul bun al cuvântului, în sensul decuplării de rata de incidenţă, încât modalitatea prin care copiii să meargă la şcoală să fie altfel reglementată. Indiferent de rata de incidenţă, copiii să meargă la şcoală cu prezenţă fizică şi să existe o monitorizare foarte riguroasă din punct de vedere al respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului şi de identificare a cazurilor pozitive. În sensul în care să se închidă evident acele clase sau acele şcoli unde sunt identificate cazuri. Dacă într-o comunitate, într-o localitate nu există niciun caz diagnosticat într-o unitate de învăţământ, chiar dacă rata de incidenţă este peste şase la mie, atunci şcoala, teoretic, poate să continue pentru că acolo nu sunt cazuri”, a afirmat medicul militar.

 

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Gemenele Timofte știu ce zodii vor termina vara în forță. Luna august aduce bani și belșug
Capital.ro
Lege pentru cei care STAU LA CURTE. Interzis între orele 10:00 și 17:00. NU POȚI să...
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Vestea cea mare! Guvernul oferă noi zile libere plătite
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Desert răcoros cu fructe. Se mănâncă de sute de ani în România
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom avea în Capitală
Capital.ro
ESTE ORDIN în toată Europa. Legea OBLIGATORIE a intrat deja în vigoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Edu.ro Rezultate BAC 2024: La ce oră se afișează notele? Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Luna iunie 2024, cea mai călduroasă lună înregistrată vreodată
MediaFlux
INTERZIS pentru cei care stau la CASĂ! Nou ordin de la UE. Nici România nu scapă
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!