Un turist german, în vârstă de 50 de ani, a dat în judecată statul austriac după ce fost în stațiunea montană Ischgl pentru a schis în Alpii Tirolezi și a dezvoltat o formă gravă de Covid-19.
Băbatul cere despăgubiri statului autriac în valoare de 90.000 de euro, pe motiv că nu gestionat cum trebuie focarul de Sars-Cov-2 din orășelul pe care l-a vizitat.
Starea bărbatului care a fost infectat cu sars-Cov-2 se agrava cu fiecare zi și până la urmă a fost internat de urgență și plasat în comă indusă.
Avocatul său afirmă că și acum, cetățeanul german se confruntă cu efectele bolii.
”Acesta este un caz grav”, a spus el.
Plângerea turistului a fost depusă la tribunalul din Viena, iar procesul este în desfășurare.
Stațiunea turistică la care acesta a fost în vacanță a devenit focar de COVID-19 în 2020, iar mulți turiști au plecat atunci spre casă.
Bărbatul nu este primul care acționează în instanță autoritățile. Până acum 12 persoane au deschis proces vizavi de gestionarea focarului de coronavirus în aceeași stațiune, relatează Antena3.
Restricţii pentru pasionaţii sporturilor de iarnă. În Austria vor avea acces pe pârtii doar turiştii vaccinaţi, testaţi sau care au avut coronavirus.
Guvernul de la Viena anunţă că în această iarnă, operatorii de instalaţii pe cablu vor permite accesul numai celor care pot prezenta o dovadă că au fost vaccinaţi sau testaţi împotriva coronavirusului sau au trecut prin boală. Mai mult, turiştii vor fi oblihaţi să poarte mască de tip FFP2, relatează DPA, citată de Agerpres.
„Sunt convins că în aceste condiţii va fi posibil un sezon de iarnă fără grijă şi în siguranţă în ţara noastră”, a spus ministrul Turismului, Elisabeth Koestinger.
Autorităţile au anunţat că regulile ar putea fi înăsprite, dacă numărul pacienţilor infectaţi cu coronavirus la secţiile de terapie intensivă va creşte.
În prezent, la secţiile de terapie intensivă din Austria sunt internaţi aproximativ 200 de pacienţi infectaţi cu COVID. Ministrul austriac al Sănătăţii a declarat că de îndată ce acest număr va ajunge la 300, persoanelor nevaccinate li se va interzice vizitarea facilităţilor apres-ski.
Atunci când numărul pacienţilor infectaţi cu COVID din secţiile de terapie intensivă va ajunge la 400, persoanele nevaccinate vor trebui să prezinte un rezultat negativ la testul PCR pentru a putea avea acces la instalaţiile pe cablu, restaurante şi hoteluri, iar un test rapid antigen nu va mai fi acceptat.
În Austria, turismul este responsabil pentru 6% din PIB, o pondere care în cazul regiunii muntoase Tirol ajunge la 18%.