Protest masiv împotriva restricțiilor, în Capitală, în ziua cu record absolut de infectări de la începutul pandemiei VIDEO

Protestatarii cer demisia Guvernului şi au pornit în marş către Piaţa Victoriei unde au unit cele două proteste. Ulterior, parte dintre protestatari au plecat către Palatul Cotroceni.
Ruxandra Rădulescu
02 oct. 2021, 21:10
Protest masiv împotriva restricțiilor, în Capitală, în ziua cu record absolut de infectări de la începutul pandemiei VIDEO
UPDATE PROTEST:

”Hoţii”, ”Libertate”, ”Demisia” scandează protestatarii.  ”Iohannis să audă mesajul nostru, să dea jos Guvernul ăsta ticălos”, a transmis unul dintre protestatari. 

Jandarmeria nu rămâne indiferentă la protestul ce are loc în Capitală sâmbătă seara și anunță că ia toate măsurile necesare pentru asigurarea siguranței cetățenilor și ordinii publice. „Nu  avem un număr exact de jandarmi pentru că sunt dispozitive flexibile, capabile să asigure siguranța indiferent de numărul participanților.

Rugăm românii să aibă înțelegere pentru măsurile pe care le luăm și să fie responsabili”, transmite Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei. „E foarte important să respectăm distanța sigură de minimum un metru și să se respecte strict măsurile sanitare, respectiv purtarea măștilor.

UPDATE: Protestatarii de la Universitate au ajuns în Piaţa Victoriei.  În faţa Guvernului manifestanţii continuă să scandeze împotriva Guvernului, împotriva vaccinării şi a certificatului verde.

Jandarmii au transmis că numărul maxim admis de participanţi la astfel de manifestări este de 100, însă în piaţă sunt pste 10.000 de oameni.

Forţele de ordine au transmis că până în prezent nu s-au înregistrat incidente.

UPDATE: Protestatarii din Piaţa Univeristăţii au pornit în marş către Piaţa Victoriei, pentru a uni cele două proteste în faţa Guvernului.

Un protest masiv organizat de AUR împotriva restricțiilo are loc în Capitală chiar în ziua când s-a înregistrat un nou record absolut de infectări cu Sars-Cov-2 de la începutul pandemiei, în martie 2020.

Aproxmativ 200 de persoane s-au strâns deja la protestul AUR din Piața Victoriei, iar autocarele continuă să vină în Piața Constituției. Niciunul dintre protestatari nu poartă mască.

Bilanţ vaccinare 2 octombrie 2021. Mai mulţi români s-au imunizat cu doza a treia decât cu prima!
Protestul antiguvernamental este organizat de AUR, împotriva restricțiilor COVID-19 și a certificatelor verzi. În urma depășirii incidenței de 7,5 mie în Capitală, CNSU a decis ca manifestațiile și protestele să fie permise doar dacă participanții au certificat verde, măsura care va fi impusă începând cu noaptea de sâmbătă spre duminică.

Protestul are loc în ziua în care Capitala a atins o rată de infectare record, de 8,28 cazuri la o mie de locuitori. Tot sâmbătă s-a atins un nou record negativ de cazuri COVID-19, de 12.590. În secțiile de terapie intensivă din țară sunt internați peste 1400 de bolnavi cu coronavirus.

[rtv_live_player]

Co-fondatorul AUR George Simion și-a promovat intens protestul de sâmbătă, atât pe rețelele de socializare, cât și pe stradă, din om în om.

Simion a mers în urmă cu o săptămână în Centrul Vechi din București, unde a luat la pas terasele ca ca să-și promoveze mitingul împotriva măsurilor luate în contextul pandemiei. Membri ai echipei lui Simion au împărțit fluturași prin care au chemat lumea la protest în Piața Universității.

George Simion, care a transmis LIVE pe pagina sa de Facebook, a spus că, dacă la congresul PNL au participat 5.000 de oameni, atunci și AUR poate să facă peste o săptămână un protest cu 5.000 de participanți.

Oamenii au venit din toate colțurile țării, cu colivă și cruci pentru a protesta împotriva măsurilor de restricție impuse de guvern.

Jandarmeria este în alertă. Șoșoacă a descins în Piața Universității. Jandarmii au intervenit pentru a-i împiedica pe protestatari să blocheze bulevardul.

Manifestația împotriva restricțiilor se desfășoară concomitent în trei locații, Piața Universității, Piața Victoriei, din Capitală și Cluj-Napoca.

Protestatarii din Piața Universității au rupt cordonul de jandarmii, sunt mii de persoane.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!