PROGNOZA METEO. Temperaturi în scădere de la o zi la alta, vreme rece pentru începutul lui octombrie

Doar marţi vom mai avea parte de o vreme ideală de toamnă, pentru că începând de miercuri temperaturile scadă, iar spre sfârşitul săptămânii vom avea parte de vreme rece, cer înnorat şi probabilitate de ploi.
Daniel Spătaru
04 oct. 2021, 15:15
PROGNOZA METEO. Temperaturi în scădere de la o zi la alta, vreme rece pentru începutul lui octombrie

PROGNOZA METEO 5 octombrie. Marţi, vremea se va menţine în general frumoasã, iar în vestul, nord-vestul şi centrul ţãrii va fi şi caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi doar izolat ploi slabe, cel mai probabil pe litoral şi în zona deluroasã din sud. Vântul va avea intensificãri la munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali, unde rafalele vor depãşi 80…90 km/h, în sudul Banatului, cu viteze de peste 60…70 km/h, dar pe arii restrânse şi la viteze mai mici şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 13 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, spre -3 grade. Izolat va fi ceaţã şi brumã.

Şi la Bucureşti, marţi, vremea se va menţine predominant frumoasã, cu cer variabil. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 19…21 de grade, iar minima de 4…7 grade.

Miercuri, valorile termice diurne vor fi uşor mai scãzute decât în intervalul precedent, astfel cã se vor situa sub normele caracteristice perioadei în majoritatea regiunilor. Cerul va avea înnorãri şi va ploua pe arii relativ restrânse în vest şi sud-est şi izolat în rest. La atitudini foarte mari în Carpaţii Meridionali, în a doua parte a nopţii, precipitaţiile vor fi sub formã de lapoviţã sau ninsoare. Vântul va continua sã prezinte intensificãri în sudul Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali, cu rafale de peste 70…90 km/h, iar local şi temporar şi în restul teritoriului, dar cu viteze mai mici. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 12 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe suprafeţe foarte mici va fi ceaţã.

Citeşte şi PROGNOZA METEO OCTOMBRIE 2021. Scoatem hainele groase din garderobă dacă pandemia nu ne ţine în case

La Bucureşti, miercuri, valorile termice diurne vor fi în scãdere uşoarã faţã de intervalul anterior. Cerul va avea înnorãri temporare, dar probabilitatea de ploaie va fi redusã. Vântul va sufla în general moderat, trecãtor cu rafale de cel mult 35…40 km/h. Temperatura maximã va fi de 17…18 grade, iar cea minimã de 6…8 grade.

PROGNOZA METEO. Joi, rãcirea vremii va continua şi se va resimţi mai ales la valorile termice din timpul zilei. Cerul va avea înnorãri şi va ploua în vestul şi sud-vestul ţãrii şi izolat în rest, cu o probabilitate mai mare în sud-est. La altitudini mari vor mai fi posibile precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificãri în sudul Banatului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 1 şi 10 grade. Dimineaţa şi noaptea izolat se va semnala ceaţã şi brumã.

La Bucureşti, joi, valorile termice diurne vor continua sã scadã uşor, astfel încât vremea va deveni rece pentru prima decadã a lunii octombrie. Cerul va fi mai mult noros, însã cu probabilitate de ploaie destul de redusã. Vântul va avea temporar intensificãri, mai ales dupã-amiaza şi seara. Temperatura maximã va fi de 15…16 grade, iar cea minimã de 7…8 grade.

Vineri, vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru aceastã perioadã, cu precãdere în regiunile extracarpatice. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua cu o probabilitate mai mare în vestul, sudul şi centrul ţãrii. Pe crestele montane vor fi posibile precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri, în special în vestul Carpaţilor Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 12 grade. Dimineaţa şi noaptea izolat se va semnala ceaţã.

Şi la Bucureşti, vineri, vremea fi rece şi în general închisã, cu probabilitate ridicatã pentru ploi de scurtã duratã. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimã va fi de 6…8 grade, transmite ANM.

Spynews
Antonia și Cristian Marinescu de la Mireasa, sezonul 9, au aniversat trei luni de relație. Tânăra, mesaj emoționant pentru iubitul ei din afara competiției / FOTO
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Condimentul pe care nu e bine să îl consumi vara. Dă o aromă aparte mâncărurilor, dar îți poate face rău
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Șoferii iertați după 72 de ore. Poliția nu mai are dreptul să țină permisul
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Pensii mai mari pentru acești români! Anunțul făcut de ministrul Muncii
Adevarul
Scandalul OUG 84. Guvernul face un pas înapoi în privința testelor antidrog. Reacția polițiștilor și a medicilor
Spynews
Știrile Antena Stars. Alina Eremia, incident neașteptat pe scena de la Neversea. Ce a pățit artista când se afla în fața publicului: „Simțeam adrenalina” / VIDEO
Spynews
Mira și Levi Elekes, vacanță de lux în Santorini! Cum arată locul fabulos în care s-au cazat: ”E ireal de frumos” / VIDEO
Evz.ro
Vestea serii despre Florin Piersic. Îți dau lacrimile
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Care este județul cu cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat 2024: La nivel național aceasta a crescut cu 3,6% comparativ cu anul precedent
Capital.ro
Strict SECRET în România. Decizia care-l face fericit pe Iohannis. Ordin la Guvern
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Trei copii răniți în urma unui accident pe DN 72 în județul Dâmbovița
MediaFlux
FLORIN CÎȚU, combinat cu O COLEGĂ de PARTID! Cine e femeia mai tânără cu 20 de ani decât el
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!