Medicii îl critică pe Florin Cîţu după ce acesta i-a făcut analfabeţi funcţional pe românii care nu se vaccinează: „Nu putem fi de acord cu aceste concluzii”

Preşedintele CFSMR (Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România) a reacţionat dur după ce premierul Florin Cîţu i-a făcut analfabeţi funcţional pe românii care nu se vaccinează împotriva coronavirusului.
Filip Stan
04 oct. 2021, 16:27
Medicii îl critică pe Florin Cîţu după ce acesta i-a făcut analfabeţi funcţional pe românii care nu se vaccinează:

Medicii îl critică pe Florin Cîţu după ce acesta i-a făcut analfabeţi funcţional pe românii care nu se vaccinează. Victor Eşanu, preşedintele CFSMR a reacţionat după afirmaţia premierului.

Medicii îl critică pe Florin Cîţu după ce acesta i-a făcut analfabeţi funcţional pe românii care nu se vaccinează

Citeşte şi Nelu Tătaru crede că situaţia e mai gravă decât o arată cifrele. „Numărul real de cazuri zilnice de Covid e posibil să fie de 50.000”

Victor Eșanu tramiste că medicii nu sunt de acord cu afirmaţiile făcute de premierul Florin Cîţu.

„Situația dezastruoasă în ce privește vaccinarea populației în România (doar Bulgaria are un procent de vaccinați mai mic) a devenit o temă de dezbateri atât în mass-media, cât și la cel mai înalt nivel.

Am aflat cu acest prilej (direct de la primul ministru) că nivelul general al educației în România lasă mult de dorit, de aici și situația gravă privind vaccinarea, infectările, internările și decesele.

Cu tot respectul pentru funcția de prim ministru și de poziția înaltă de proaspăt președinte al unui partid aflat la guvernare, nu putem fi de acord cu aceste concluzii.

In calitate de medici, farmacisti, biologi, psihologi s.a., toți practicieni (CFSMR este o federație sindicală alcatuită din salariați cu studii superioare), suntem adepții vaccinării pe scară largă a populației. întelegând importanța vaccinului pentru ieșirea din pandemie.

Cu toate acestea, pentru a avea succes, o asemenea campanie are neapărată nevoie de eforturi susținute din partea celor care guvernează.

Doar cumpărarea unui vaccin și apelurile disperate a 1-2 persoane nu au cum să asigure o înțelegere, o convingere a populației, având în vedere situația inedită prin care trecem.

O campanie de succes a unui guvern înseamnă în primul rând asigurarea testării gratuite a întregii populații, asa cum se întâmplă în Norvegia, Danemarca, Germania, Suedia și în alte țări occidentale.

In al doilea rând, este nevoie de investiții într-o campanie largă de lămurire, explicare, convingere a populației (nu doar amenințarea cu restricții, amenzi și concedieri).

In calitate de membri ai FEMS (Federația Europeană a Medicilor Salariați) am întrebat colegii din UE cum au reușit să convingă populația să se vaccineze. Raspunsul a fost – “…guvernul a finanțat o campanie largă de comunicare și lămurire, pe diferite paliere sociale, diferite grupuri de vârstă, diferite meserii s.a. Studenții erau convinși de către studenți, agricultorii de către agricultori, profesorii de către profesori, militarii de către militari. Peste tot s-au adus argumente științifice, s-a subliniat rolul unic și vital al vaccinului, nu s-au ascuns efectele adverse și s-a invocat nevoia de a proteja populația. Toată această campanie a fost derulată la televiziuni, radiouri, în presa scrisă, a apărut pe panouri publicitare și reclame luminoase…..”

Așadar, doar o implicare serioasă a guvernului putea asigura un succes al vaccinării.

Citeşte şi Incidenţă record în Capitală! Rata de infectare COVID a ajuns la 9.64 la mie

Din discuțiile cu colegii europeni putem evidenția câteva direcții de acțiune

1. Asigurarea cu teste gratuite a întregii populații (în țările din UE toți cetățenii primesc acasă 2 teste rapide antigen pe săptămână, per persoana, prin poștă, inclusiv pentru copii).

2. O campanie masivă de explicare și lămurire finanțată de guvern cu implicarea medicilor, politicienilor, ziariștilor, liderilor de opinie, muzicienilor, artiștilor, actorilor, preoților, s.a.

3. Prezentarea sinceră și corectă a posibilității apariției unor reacții adverse (așa cum se întâmplă în urma administrării oricărui medicament) cu indicații clare cum și unde trebuie să apeleze cetățenii în cazul acestor reacții.

4. Asigurarea unei comunicări coerente și permanente cu populația, transmiterea unor mesaje clare, calme, concludente. (Pe un canal TV d-l colonel Gheorghiță transmite nevoia celei de a treia doze de vaccin pentru toată populația, pe altul d-l profesor Rafila anunță că la cei trecuți prin boală nu e nevoie de a treia doză. Pe cine să creadă cetățenii?)

5. Renunțarea la politizarea excesivă a situației pandemice, cu consultarea și implicarea largă a specialiștilor din domeniu,

In concluzie, culpabilizarea cetățenilor și încercarea de a acuza gradul scăzut de educație, în condițiile în care în afară de cumpărarea unui număr mare de vaccinuri, eforturile guvernului nu s-au văzut mai deloc, considerăm că o asemenea poziție a unor decidenți de rang înalt este incorectă, ofensatoare și ineficientă. Considerăm că este nevoie de eforturi financiare, organizatorice, umane și medicale, mult mai susținute, asigurate printr-o implicare și finanțare masivă în primul rând din partea guvernului”, transmite Victor Eșanu.

Spynews
Ciclonul Boris a făcut ravagii în România! Două persoane au murit în Galați și alți zeci de oameni au nevoie de ajutor. Imagini îngrozitoare | FOTO
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Cât costă, de fapt, bateria electrică de pe Dacia Spring. Prețul nu e deloc mic, e aproape cât o mașină nouă
Capital.ro
Cutremur total în România. Băsescu îl îngroapă pe Geoană: Eu îmi amintesc!
Playtech.ro
Oana Turcu, de nerecunoscut după ce a slăbit spectaculos. Zici că e o altă persoană, cum arată acum
DailyBusiness
Se fac case pentru familiile sărace! Ce buget a fost alocat
Adevarul
Ororile dictaturii mareșalului Antonescu. Ce a însemnat „curățirea terenului” și cum au fost măcelăriți 380.000 de oameni
Spynews
Ce nu ai voie să faci în China dacă ești însărcinată. Nicio femeie nu se abate de la aceste reguli
Spynews
Mădălina de la Insula Iubirii, declarații exclusive și tranșante despre despărțirea de Dani! Îl acuză că minte atunci când vorbește despre ea
Evz.ro
Scandal sexual. Cine a fost ministrul Petre Sălcudeanu, cel ce voia musai să facă sex cu ofițerul de serviciu
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Cristina ICH i-a spart casa celei mai bune prietene: I-a furat soțul milionar! Ce a făcut nevasta înșelată 😲
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
O nouă lovitură pentru pensionari, după recalculare! Pensiile acestora vor scădea, chiar dacă au crescut după recalculare
Capital.ro
Doliu în televiziune. Marele actor s-a stins. Milioane de oameni l-au iubit
StirileBZI
Așa poți ieși la pensie cu 5-10 ani mai devreme! Totul este prevăzut în noua lege a pensiilor
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Numărul blindatelor din depozitele armatei ruse s-a redus drastic
MediaFlux
ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI! ESTE INTERZIS TOTAL AZI conform tradiției
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...