Spre exemplu, iahtul a fost confiscat în 2009, după ce s-a descoperit că a fost furat din Suedia. În general, proprietarii de drept renunţă la bunuri pentru că îi costă foarte mult să le ducă în ţară, chiar mai mult decât valoarea acestora.
Parcul uriaş cu maşini furate se va mări: încă 13 autoturisme au fost confiscate recent la Vama Veche şi Negru Vodă. Toate fac peste un milion de euro, dar valoarea scade pe zi ce trece, pentru că nu sunt întreţinute corespunzător. Cea mai veche maşină din parc a fost confiscată în 2008 după ce s-a stabilit că a fost furată din Belgia. La vremea aceea valora în jur de 6000 de euro, acum valoreaza câteva sute de euro.
„Noi facem prin Interpol o adresă la proprietarul de drept. Dacă nu doreşte să recupereze bunul, acesta trece în proprietatea privată a statului şi le reevaluează”, a declarat Radu Ştefan Luchian, agent şef principal la Garda de Coastă Constanţa.
Legislaţia din ţara noastră nu prevede valorificarea bunurilor confiscate după ce au fost abandonate de proprietari, aşa că maşinile vor rămâne în parcarea Gărzii de Coastă, ca la muzeu.