EXCLUSIV Victor Ponta: „Nu ai ştiut că spitalele vor fi supraaglomerate şi instalaţiile electrice vor ceda? Ori eşti prost, ori rău intenţionat”

Fostul premier, preşedintele partidului Pro România, VictorPonta a fost luni seară invitatul lui Victor Ciutacu în emisiunea Punctul Culminant, difuzată de România TV, pentru a discuta despre criza sistemului de sănătate şi despre moţiunea de cenzură ce va fi votată marţi în plenul reunit la Parlamentului.
Filip Stan
04 oct. 2021, 23:00
EXCLUSIV Victor Ponta:

Victor Ponta aminteşte că preşedintele Iohannis şi românii ieşiti în stradă i-au cerut demisia în 2015, după tragedia de la Colectiv, dar nu au nicio reacţie faţă de dezastrul din sistemul de sănătate, care a făcut ca în ultimii ani să aibă loc 14 incendii în spitalele din România.

„Probabil domnul Iohannis, cand se va intorce in tara, pentru ca am inteles ca este plecat, imi va cere tot mie demisia, pentru ca am inteles ca statul roman a esuat. Mai exista si guvernul pus de domnul Iohannis impotriva vointei poporului.

S-a intamplat o tragedie, pe care o regret si o s-o regret toata viata, dar intr-un club privat. A spus ca a fost tarziu, dar eu atunci am venit din Mexic, nu din Bulgaria si am luat masuri, am mobilizat oameni… Vedeti acum ca mobilizeaza cineva pe cineva acum? Poate oamenii ar trebui sa se uite in oglinda si sa vada ca acum mor oameni in spitale, iar ei merg la Viena in weekend sau in club si considera ca acest guvern este bun.

Tragedia de la Colectiv nu putea prevazuta de nimeni, nici de proprietarii clubului, nici de primar. Ce treaba are primarul, daca se intampla la Sibiu era bagat Ioahnnis la puscarie? Pandemia nu a aparut ieri, sunt aproape doi ani, in timpul asta nu a fost deloc PSD la guvernare, doar guvernele domnului Iohannis. Cum sa zici ca nu ai stiut ca spitalele vor fi supraaglomerate si ca instalatiile electrice nu vor face fata? Pai ori esti prost, ori rau intentionat. Eu nu cred ca sunt prosti, ar trebui saltati, aici e vorba de premeditare.

Domnul Iohannis vrea sa fie agentul constatator, dar in ultimii 17 ani au condus Basescu si Iohannis. Cand a condus ciuma rosie toata lumea era multumita, aveam si pensii si salarii. Acum mergem pe strada si nu mai gasim un om care sa zica ca l-a votat pe Iohannis. Iar acum nu se lecuiesc, vor vota cu Ciolos si ala o sa faca la fel.

Vorbim de un stat care nu e in stare sa aiba grija de energie, de cetateni, cat mai pot sa dea vina pe altii, dupa 17 ani de Iohannis si Basescu?

Acum vad ca USR sunt calugarite, dar au depasit PNL la numiri dubioase, dar ei ii aduc de afara, de ti-e si greu sa-i gasesti si cand ii intrebi, plimbau si ei o foaie pe la Bruxelles.”, a spus Victor Ponta la România TV.

Citeşte şi: EXCLUSIV Marcel Ciolacu: „Acest guvern trebuie să cadă mâine. Dacă parlamentarii USR-PLUS se răzgândesc, se fac de râs”

Victor Ponta despre deputatul PNL care a încercat să-l mituiască pe un coleg de la AUR: „Poate nu el e prost, că el e deputat, poate cei care l-au votat sunt”

Victor Ponta este sigur că guvernul Cîţu va pica prin moţiunea de cenzură de marţi, dar nu crede că se va încheia astfel criza politică, cheia fiind la Klaus Iohannis.

„Ma bucur ca a castigat Citu, nu-l mai suportam pe Orban. Am vazut ca se jeluieste, a descoperit statul paralel, dar aia cu cine-i generalul? Domnul Citu e sef de partid, felicitari, dar de maine nu mai e prim-ministru. Eu cred ca stiu mai multe decat el despre PNL. Cred ca maine va trece motiunea iar faptul ca unii de la PNL il suna pe deputatul AUR dovvedeste ce prosti au bagat in Parlament. Poate ca el nu e prost, ca e deputat, poate la aia care au votat e problema, ca doar nu era destept acum 10 luni.

Va cadea Guvernul. Daca isi da Citu demisia, efectul e acelasi. Iohannis nu poate nominaliza un prim-ministru demisionar. Pana acum, toate jocurile politice ale lui Iohannis au fost proaste. Cand s-a bucurat ca a scapat de mine si l-a pus pe Ciolos, a fost cel mai rau pentru Romania si pentru partidu sau. Cand l-a pus pe Orban a fost si mai rau. Se poate mai rau si decat cu Citu, nu ma pot gandi acum cu cine, dar se poate.

Dar ne poate salva cineva din prapastia asta? Vom afla cand se intoarce domnul Iohannis.

Am vazut ca solutia lor e sa ceara ajutor international, dar exista vreo tara fara coronavirus ca sa ne ajute pe noi? Mai e o problema: noi in 2015 nu am putut trata o suta de arsi intr-o noapte, dar acum vad ca am avut un ars si l-am trimis afara. Pai de ce ne-au mai dat jos?

In astea 30 de zile macar se repara prizele? Sa se duca domnul Citu maine si sa-i organizeze, decat sa se duca in Parlament sa injure PSD.”, a mai adăugat fostul premier Victor Ponta.

Citeşte şi: Scandal URIAŞ înainte de moţiune. AUR a publicat înregistrarea în care unui deputat al partidului i se oferă funcţii pentru a susţine PNL la votul de marţi AUDIO

Spynews
Mireasa - Iubește de 10. Ce și-au spus Alexandru și Daiana când credeau că nu îi aude nimeni. Mirela Vaida i-a dat de gol | VIDEO
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Noul film Netflix care va cuceri toate topurile. Este o producție pe care o vor adora și cei mari și cei mici
Capital.ro
Devine interzis în România. S-a dat ordin în toate țările UE de la 1 ianuarie 2025
Playtech.ro
Mirela Vaida, apariție de INFARCT! S-a pozat DEZBRĂCATĂ, a lăsat la vedere…
DailyBusiness
Românii NU își vor mai putea pune plombe dentare. Se INTERZIC de la 1 ianuarie 2025
Adevarul
Bombardiere nucleare rusești și chineze ar fi încercuit coasta americană din Alaska. SUA și Canada au mobilizat mai multe avioane de vânătoare
Spynews
Daniela Crudu, imagine rară cu bărbatul care a cucerit-o. Acum nu îl mai ține ascuns! Vedeta, vacanță romantică cu tatăl copiilor | VIDEO
Spynews
O femeie a fost condamnată la închisoare pentru că i-a dat prea multă mâncare câinelui. Ce alte măsuri au luat autoritățile în acest caz
Evz.ro
Traian Băsescu, o durere peste care nu poate trece. Nu și-a îndeplinit o mare dorință
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
A plecat cu 20.000 € de la Bordea! Cum s-a negociat divorțul dintre comendiant și soția sa, Livia
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Ce conține cutia misterioasă pe care sportivii medaliați o primesc la Jocurile Olimpice de la Paris. Creația a necesitat 2.000 de ore de muncă
Capital.ro
Interzis de joi, 1 august. Se dau amenzi de până la 2.500 de lei. Autoritățile au luat decizia
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Kamala Harris Îl Provoacă pe Donald Trump la Dezbatere în Campania Electorală pentru Georgia
MediaFlux
Când vin PENSIILE MAJORATE! Anunț OFICIAL
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?