Întâlnire de taină în tabăra lui Orban, înainte de moţiunea de cenzură: Stabilim mesajul!

Parlamentarii PNL care fac parte din tabăra fostului preşedinte al partidului Ludovic Orban au luat o decizie majora, înainte de moţiune.
Alina Costache
05 oct. 2021, 10:05
Întâlnire de taină în tabăra lui Orban, înainte de moţiunea de cenzură: Stabilim mesajul!

Întâlnire de taină în tabăra lui Orban. Aceştia vor încălca decizia impusă în BEX-ul PNL și nu vor participa la ședința în cadrul căreia se va vota moțiunea de cenzură.

Întâlnire de taină în tabăra lui Orban, înainte de moţiunea de cenzură: Stabilim mesajul!

Aceștia se vor întâlni, la ora 11.30, în biroul lui Ludovic Orban pentru a pune la cale strategia de comunicare pentru această zi.

”Buna dimineata, dragi colegi! Asa cum ne-am inteles aseara, astazi nu participam la dezbaterea si votul motiunii. De asemenea, in functie de disponibilitatea fiecaruia, va asteptam la 11,30 la biroul presed Cdep pentru a stabili mesajul comun pe care dorim sa-l transmitem în situatia politica actuala. Multumim!”, se arată în mesajul transmis către parlamentarii PNL, care îl susțin pe Ludovic Orban.

Moţiunea de cenzură a PSD, intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu!”, are toate premisele să fie adoptată astăzi de Parlament cu un număr record de voturi, mizându-se pe aproape 279 de voturi.

De altfel, cele trei partide care au anunţat că vor vota moţiunea – PSD, USR şi AUR – au împreună 280 de senatori şi deputaţi. După cum au anunţat liderii celor trei formaţiuni, toţi parlamentarii vor fi prezenţi, cu excepţia unui social-democrat bolnav de Covid-19 şi aflat în izolare.

Citeşte şi: Raed Arafat explică de ce persoanele cu test negativ nu mai pot participa la anumite activităţi: „Testatul este persoană fără imunitate, iar riscul este mai mare. Este managementul riscului”
În aceste condiţii, Guvernul Cîţu ar putea fi demis cu cel puţin 279 de voturi, în condiţiile în care majoritatea necesară pentru adoptarea moţiunii este de 234.

Astfel, ar fi un scor istoric înregistrat pentru demiterea unui Guvern, având în vedere că Executivul condus de Ludovic Orban a fost răsturnat la începutul anului trecut cu 261 de voturi.

Conform sursei citate, un alt record pe care deja l-a bifat Florin Cîţu este performanţa de a avea împotriva sa, în paralel, două moţiuni de cenzură. Totuşi, prima dintre ele, cea depusă de USR şi AUR la începutul lunii trecute, este în continuare blocată, deşi Curtea Constituţională a decis că, prin acest lucru Parlamentul încalcă legea fundamentală.

Citeşte şi: Ludovic Orban va conduce şedinţa în care ar putea fi dărâmat Guvernul Cîţu. Decizia luată de liberalii fideli fostului preşedinte
 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Președintele PSD Marcel Ciolacu anunță candidatura la un nou mandat
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'